Luomuteetä

Mun kahvimukiin on viime päivinä yhä useammin ja useammin eksynyt teetä. Rakastan kahveja mutta vatsani ei kestä niitäkään ihan hurjan montaa kuppia päivässä. Niin monet asiat ovat totuttelukysymyksiä, kuten myös kahvinjuonnin vähentäminen, sekä korvaaminen esim. teellä. Joskus aikanaan en pystynyt juomaan teetä sellaisenaan, mielestäni se ei maistunut yhtään millekään ja sekaan oli heitettävä ne makeutustabletit ja maitolirut joka ikinen kerta. Toista se on nyt, olen vaan opetellut juomaan sitä ilman yhtään mitään lisukkeita ja hyvää on! Jos siellä on maitoa seassa niin eihän se edes maistu teelle. :) Jännä miten makuaistia voi muuttaa. 

Tokikin kannattaa kiinnittää huomiota mitä teetä juo, eli ehkä se Liptonin perustee ei ole se maukkain vaihtoehto mutta tarjolla on tosiaan niin paljon erilaisia makuja, että jokainen löytää varmasti sieltä oman suosikkinsa. Kuten aikaisemminkin kirjoitin, olen tykästynyt Pukkan luomuteehen. Kyseinen tee ei sisällä kofeiinia ja siksi sitä voikin juoda pitkin päivää ja vaikka iltaakin. Tällä voi myös hieman hämätä kroppaa pois iltapäivän kofeiini koukusta. ;) Sain Ruohonjuuresta testaukseen muutamia uusia Pukkan teemakuja ja sieltä löytyi heti uusi lemppari; lemon, ginger & manuka honey tea mikä on syvästi rauhoittava tee. Tätä on ihana juoda iltaisin muutama kuppi ennen nukkumaan menoa, kroppa ikäänkuin menee sellaiselle slowmoodille. Toimii meillä ainakin stressaavien iltojen päätteeksi. 

Pukkalta löytyy pari muutakin teetä joita haluaisin kokeilla, toinen niistä on Aamutee joka herättää päivään kofeiinittomasti (tällä, kun pystyisikin korvaamaan aamukahvin vielä joku päivä!) ja toinen mielenkiintoinen ostoslistalla keikkuva on After dinner tee. Tuo tee on tarkoitettu juotavaksi ruoan jälkeen kahvin sijaan, tee helpottaa ruoansulatusta ja sisältää yrttejä. Monesti meinaan ruoan jälkeen nautittu kahvi saattaa jopa tukaloittaa oloa vaikka ajatellaan, että se keventäisi. Tai näin ainakin omalla kohdallani. 
Kuinka moni teistä on opetellut juomaan teetä kahvin sijaan? Olisi mukava kuulla myös lemppari teenne? :)

On my way

10 vastausta artikkeliin “Luomuteetä”

 1. Hei! Itse lopetin kahvin juonnin kokonaan tuossa jokunen aikaa sitten (kirjoitin siitä blogiinikin), ja nykyään juon vain vihreää teetä. En aio enää ikinä juoda kahvia, sillä sillä ja sen sisältämällä kofeiinilla on niin paljon haittavaikutuksia verrattuna teehen + vihreä teehän sisältää vitamiineja, antioksidantteja ymym. :) Suosittelen Nordqvistin green 4 you teemakuja jos vihreästä teestä tykkäät, ihan marketeissa myydään edullisesti tuota ja ainakin ite tykkään, pakkauksessa on eri makuja.

 2. Heippa! Kylläpä on tutunnäköinen teepussi kuvassa. Oon nimittäin itsekin vastikään löytänyt tuon Pukka-teen ja nimenomaan tuon maun. Juon sitä itsekin iltaisin ja rauhoittavan vaikutuksen kyllä huomaa. Aiemmin olen juonut vain pelkkää vihreää teetä, joten siihen tottuneena maku on aika makea. Täytynee testata ne muutkin Pukkan teemaut. :)

  • Joo! Itseäni miellyttää juurikin tuo kofeiinittomuus. Voi juoda illallakin eikä tarvitse miettiä. :)

  • Voi kiitos. :) Käyn nykyään Blue Lagoonissa Kampissa ja ripset pysyy hyvin sen kolme viikkoa ainakin. Kiitos siis niille lukijoille jotka paikkaa suosittelivat! :))

 3. Itse lopetin vuosi sitten oikeastaan ihan kuin seinään kahvin juonnin, vaikka siihen asti olin juonut jopa 5-6 kuppia päivässä.
  Syy oli se, että stressi yleensä näkyy minulla pienoisena ahdistuksena sekä myös fyysisiä oireita saattaa tulla esimerkiksi
  huonoa oloa sun muuta. Tuntui että se kahvi vain sai sydämen aina tykyttämään entistä enemmän ja olon pahemmaksi joten
  lopetinkin sitten ihan yks kaks.

  Tee on tosiaan tullut siihen tilalle, ja alussa tietysti kaiken maailman Liptonin perus teet, koska en teen juonnista mitään tiennyt.
  Nykyään olen siirtynyt täysin vihreään teehen, en olisi kyllä voinut vuosi sitten kuvitella.. Omassa vihreässä teessäni on tosin hieman
  sitruunaa seassa, mikä tekee mausta hieman paremman! Ainoa mikä harmittaa on se, että tee kyllä ainakin itselläni värjää hampaita
  ihan yhtä paljon kuin kahvi.. :/

  • Joo paras tapa onkin lopettaa yks kaks sen suurempaa numeroa tekemättä. Itse tosin huomaan, että päätä alkaa särkeä jos kahvi vaikka jostain syystä meinaa jäädä väliin. :( Tuo värjäytyminen on niin ikävää, siispä onneksi on noita erilaisia valkaisumahdollusuuksia. :)

 4. Jos tykkäät juoda teetä, kokeile irtoteetä. Niin paljon parempaa kuin pussitee! Itse en enää muuta juokaan, paitsi kylässä ja muualla, missä ei ole vaihtoehtoja. Suosikkejani ovat Nordqvistin ja Forsmanin teet, erityisesti vihreät ja valkoiset maustetut teet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta