Unelmista totta

Pääsin ilokseni mukaan Indiedaysin ja Libressen yhteistyökampanjaan, jossa aiheena ovat unelmat. Libressellä on siis parasta aikaa käynnissä Win what you want- skaba, jossa on mahdollisuus voittaa 10 000 euroa unelmien toteuttamiseen! Ei hassumpi kilpailu, yksi henkilö siis voittaa kymppitonnin käytettäväksi haluamallaan tavalla. Tuollaisella summalla voisikin jo aika pitkälle toteuttaa omia haaveitaan… :)

Meillä jokaisella on unelmia, niin pieniä kuin suuriakin. Unelmat voivat vaihtua vuosien varrella, kun yksi haave saavutetaan tilalle tulee toinen. Itselläni on ollut elämäni aikana monia unelmia ja osa niistä on toteutunutkin. Rahalla on kuitenkin aika suuri osuus hyvin moniinkin unelmiin, ikävä kyllä. Eipä sitä lähdetä matkalle moneksi kuukaudeksi ellei ensin ole säästetty pidempään tai ellei sitä rahaa ole vaan tullut jotain muuta kautta pesämunaksi saakka. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ihan arjessakin voi elää unelmaansa, jokainen päivä on lahja ja meidän pitäisi miettiä miten ne käytämme. Kuitenkin kaikista suurinta on saada omistaa rakkaita ihmisiä ympärillä ja tulla rakastetuksi. Tuo on unelma jonka toteutumisesta pitäisi olla kiitollinen ihan joka päivä. 

Mistä minä unelmoin? Itselläni on muutamakin unelma, on niitä hieman arkisempia pieniä haaveita ja sitten niitä vähän suurempia. Yksi suurista unelmistani olisi matkustaa ja valokuvata vuoden ajan maailmalla. Mahdollisesti tähän jaksoon voisi sisällyttää hyväntekeväisyys työtäkin esim. kolmen kuukauden jakson. Olen itseasiassa useammankin kerran ehdottanut miehelleni, että olisi niin siistiä tehdä jossain vaiheessa jotain kenttätyönä tapahtuvaa avustustyötä yhdessä. Itsellänihän on lähihoitajan koulutus, joten mahdollisesti jonkunlainen sairaanhoidollinenkin auttamistyö kohdallani olisi mahdollinen. Kaikista ei ole avustustyöhön vaikeisiin olosuhteisiin ja en tiedä itsekään herkkänä ihmisenä kuinka henkisesti kestäisin. Toisaalta uskon tuollaisten kokemusten avartavan niin paljon maailmankatsomusta ja se tunne siitä, että tekee jotain hyväntekeväisyyttä minkä voi nähdä konkreettisesti on varmasti aika mieletön. Itse suhtaudun niin epäilevästi kaikenlaiseen rahalliseen lahjoitustyöhön, joten niin paljon mieluummin tekisin itse jotain konkreettista hyvää.


Mihin maihin sitten matkustaisin? Ensimmäisenä haavelistalla siintää Australia. Olin lapsena suuri ”Aussi- fani”, siis oikeasti fani. Raahasin kirjastosta maata käsitteleviä kirjoja selkä vääränä ja kirjoitin kirjoista tietoa vihkoihin. Minulla on myös sukulaisia kyseisessä maassa, joten ehkä sekin loi sitä tunnesidettä maata kohtaan. Muistan, kun olin lapsi isä aina lupasi minulle, että ”ensi kesänä mennään”, tuo lupaus toistui joka vuosi kuitenkaan täyttymättä. Joku viehätys minulla on siis edelleen tuota kengurumaata kohtaan ja sinne on vielä joku päivä matkattava. Toisena tulee Afrikka, mikä olisi mahdollinen myös avustustyön saralla. Sitten ehdottomasti Etelä- Amerikka ja Kanada. Maailmalla on oikeasti vaan niin hirveästi paikkoja ja nähtävää, vielä joku päivä toivon mukaan mahdollisuus lähteä tulee mahdottomasta mahdolliseksi.

Olen innostunut viime aikoina myös todella paljon valokuvauksesta, vuoden reissu ja maailmalla kuvaaminen olisi ihan mieletöntä. Reissussa olisi aikaa pureutua valokuvaamisen saloihin ja valosta, sekä upeista maisemista ei olisi pulaa. Hetki sitten toteutin jo yhden valokuvaamiseen liittyvän haaveeni eli ostin uuden kameran. Minulle tuo oli yksi askel unelmieni toteuttamiseen. Valokuvaamisessa paremmaksi tuleminen vaatii hyviä välineitä ja näistä lähtökohdista on hyvä aloittaa. 

Jos kymppitonnin voittaminen kiinnostaa on kisaan mahdollista osallistua keräämällä pisteitä Libresse- pakkauksista- ja /tai pelaamalla netissä online- peliä. Osallistuessasi skabaan sinun tulisi myös kertoa perustelut sille, miksi juuri sinun tulisi voittaa tuo tuntuva rahasumma. 
Myöhemmin on tulossa vielä lisävinkkejä kisaan liittyen! :)

Kampanjasivulle ja osallistumaan pääset TÄSTÄ.

Mistä te unelmoitte tai mitä tekisitte tuollaisella summalla rahaa? :)
On my way

8 vastausta artikkeliin “Unelmista totta”

  1. Löysin blogisi hiljattain ja tykkään kovasti! Nyt oli kommentoitava koska nämä kuvat ovat todella kauniita ja kaikin tavoin täydellisiä. Pidän asusta ja kuvien tunnelmasta. Hiusväri on myös kadehdittavan upea. Olisi kiva tietää mitä meikkiä sinulla on näissä kuvissa :)

    • Ihana kuulla, että postaus miellytti kuvien osalta. :) Mulla on näissä ihan keveä arkimeikki, CC-voidetta, kuultovoidetta, aurinkopuuteria, poskipunaa, valokynää jne. Ei sen kummempaa. :)

  2. Ootko erikoistunut lähihoitajana mihin? Entä ootko ylipäätään muuten tehnyt lähihoitajan töitä kuinka paljon ja jos olet niin millaisissa paikoissa? :)

    • Erikoistuin sairaanhoitoon- ja huolenpitoon. Olen tehnyt aika paljon eri paikoissa kuten sairaaloissa, päiväkodeissa, Ruskeasuon koululla olin henkilökohtainen avustaja yhden vuoden, joissain palvelutaloissa jne. Tein lähihoitajan töitä kuitenkin pääosin Seuren kautta, koska tykkäsin vaihtelusta ja en löytänyt mitään paikkaa johon olisin halunnut jäädä pysyvästi. No yhdellä osastolla viihdyin ja keikkailinkin siellä paljon mutta jotenkin se kolmivuorotyö ahdisti. Oli mukava päättää itse työaikansa ja käydä keikoilla. :)

  3. Pisti näin Sairaanhoitajan AMK:n tutkinnon suorittaneena hieman silmään ”lähihoitajana sairaanhoidolliseen työhön”. Käytännössä se ei ole mahdollista ja näitä kahta ammattia en lähtisi sotkemaan keskenään ;). Upeita, keväisiä kuvia susta!

    • Kiitos! :) No siis tarkoitin tuolla nyt lähinnä hoidollista työtä ja toimenpiteitä joita lähihoitajankin on mahdollista tehdä. Tosin, nykyään ne ovat varmaan aika minimaaliset. Silloin, kun itse valmistuin suurimmassa osassa paikoista lähihoitajat ja sairaanhoitajat tekivät lähestulkoon samaa työtä. Sairaanhoitaja jakoi vaan lääkkeet mutta muuten tehtiin aika samaa duunia. Eikä palkassakaan ollut eroa kuin muutama hassu satanen. Nykyään en tosiaan tiedä millaiseksi tuo on mennyt, ilmeisesti lähihoitaja ei saa tehdä juuri mitään ellei ole lupia eli käytännössä etenkin sairaaloissa joutuu tekemään ne ns. paskaduunit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta