Nesteytystä kookosvedellä

Ajattelin vinkata täällä blogissani eräästä superjuomasta, joka tunnetaan nimellä kookosvesi. Itselleni tämä kyseinen juoma on varsin uusi tuttavuus. Itseasiassa ensimmäiset maistelut tein vasta muutama viikko sitten, kun sain Ruohonjuuresta kyseistä juomaa testattavaksi. Ensimmäinen hörppy oli ”yöks”, toinen ”ihan jees” ja loppulasin kohdalla maku oli jo itseasiassa aika hyväkin. Kookosveden maku on hyvn voimakas ja siksi itsekin varmaan alkuun sitä vierastin mutta kuten sanotaan, kaikkeen tottuu. Nyt olen ihan koukussa ja pyrin ostamaan tuota ihmevettä jääkaappiin viikottain. Hintahan on suhteellisen suolainen pienelläkin pullolla mutta vettä ei kuitenkaan tarvitse litkiä litra tolkulla päivässä. Ellei sitten halua tehdä ns. muutaman viikon puhdistuskuuria, jonka aikana vettä tulee juoda hieman enemmän. Itse olen aloittanut muutamalla pullolla viikossa ja satunnaisella juomisella, virkistävän vaikutuksen on kyllä huomannut! Puhdistuskuuriakin olisi mielenkiintoista kokeilla vielä tässä kevään aikana.

Miksi tätä terveysjuomaa sitten kannattaa suosia?

Kookosvesi – Coconut Water
– Kookosvettä on käytetty intialaisessa luonnonlääketieteessä aina.
– Se on täysin puhdas ja luonnonmukainen juoma, eikä siihen yleensä lisätä mitään.
– Tukee maksan- ja munuaisten toimintaa.
– Sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä ja hivenaineita.
– 100 millilitrassa kookosvettä on enemmän kaliumia kuin kahdessa banaanissa. (Kaliumilla on siis merkitystä verenpaineen säätelyssä ja lihasten toiminnassa.)
– Erinomainen urheilu- ja hellejuoma sen nestetasapainoa palauttavan ominaisuutensa vuoksi. 
– Toimii hyvin myös dagen efter- juomana nestehukkaan, vastaa kolmea vesilasillista.
– Kookosveden elektrolyyttitasapaino on sama kuin ihmisveren.
– Kookosvesikuuri on erinomainen tapa puhdistaa ja vahvistaa kehoa, parin viikon kuuri vahvistaa ruoansulatusta. (Lähde ruohonjuuri.fi)

Onko moni teistä hurahtanut kookosveteen tai kenties kokeillut tuota puhdistuskuuria? :)
On my way

5 vastausta artikkeliin “Nesteytystä kookosvedellä”

    • Hmm. No itse olen postannut ensimmäiset postaukset vuonna 2010 eli ei ainakaan minulla ole ollut kopiointimeininkiä. :)

  1. Tää on parasta hellepäivinä, mutta tosiaan niin kuin sanoit- hinta melko suolainen! Noo mutta jos tarvitsisi valita tämä tai alkoholijuomat niin kyllä tää aina voiton vie. ;)

    Born Grown

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta