Asukuvat Tukholmasta

En olekaan vielä yhtään kuvaa postannut Tukholman reissulta, joten lienee jo korkea aika! Tosiaan viime lauantaina meillä oli risteilyn lomassa aikaa pyöriä Stokiksessa se kuutisen tuntia ennen paluumatkaa. Aika meni hurjan nopeaa, minun puolestani olisi saanut olla vielä muutama lisätunti, ylläri. ;) Ainoa miinus oli ihan törkeän kylmä sää, se tuuli oli jotain aivan kamalaa ja ilmaan nähden oltiin aivan liian vähissä vaatteissa liikkeellä. Viima kävi oikein sisuskalusiin ja arvasin heti, että nyt iskee flunssa. Ja kuinka ollakaan, aika hyvin tiesin nimittäin nyt sairastetaan kotosalla… 

Kierreltiin Vanhan Kaupungin kautta Södermalmille ja täytyy sanoa, että vaikkei nautinnollista ollut ulkona liikkua niin ainakin nähtiin enemmän kuin jos oltaisiin pyöritty vaan siinä Gallerian maastossa. Itse tykkään Tukholmasta, kaduilla huomasi kuinka tuo kaupunki on aikamoinen metropoli verrattaen vaikka koto Suomeen. Niin tyylikästä porukkaa, silmä lepäsi. Tuo Vanha Kaupunki oli mielestäni myös aivan mielettömän kaunis, ihanat pikkukadut ja tunnelmallisia kahviloita. Tuli todella paljon mieleen Tallinnan Vanha Kaupunki, samanlainen fiilis. Vanhasta Kaupungista jatkettiin tosiaan matkaa vielä Södermalmille mikä taas on sitten enemmän sellaista rauhallisempaa lähiötä. Tai näin sen itse ainakin koin, tuolla sijaitsi juurikin tämä Judits Second Hand ja muita käytetyn tavaran putiikkeja. Meillähän meni aika paljon aikaa sellaiseen päättömään haahuiluun, ensi kerralla on sitten mukava, kun osaa jo hieman suunnistaakin ja tuntee paikkoja. Kuvaaminen oli aika tuskaa tuolla tuulessa mutta muutaman asukuvan poikaystävä jaksoi kuitenkin napata. 

Kengät Nike Air Max / Farkut Vero Moda / Laukku RL / Takki Mango / Kaulahuivi Cubus / Neule UFF / Aurinkolasit Glitter * giveaway

Onneksi oli muuten Niket jalassa, päivän pelastus! ;)

On my way

15 vastausta artikkeliin “Asukuvat Tukholmasta”

 1. Muokkaatko kuviasi millä tavalla koskaan? tämän postauksen kuvat ainakin näyttää että jotain on tasoiteltu…

  • Ulkovalossa otettuja kuvia muokkaan todella harvoin. Jos kuitenkin kuvissa on hieman ”pimeämpi” valo tai ilma on ”ei niin kirkas”, käytän Gimp2- kuvanmuokkaus ohjelmaa. Tuolla ohjelmalla säädän kirkkautta ja kontrastia muutaman tsipaleen ja säädän hieman värikäyriä. Täten kuvasta voi saada vähän enemmän sellaisen kirkkaan ja pehmeän. Näissä kuvissa käytin tuota muutamaan mutta totesin ettei juurikaan eroa alkuperäiseen, eli suurinosa on ihan puhtaasti suoraan kamerasta.

   Mullahan on nyt käytössä 50 mm 1.4 ja aivan mahtava linssi! Uskon tuon tasaisen lopputuloksen johtuvan osittain siitä. Toisaalta sitten jos kasvojeni ihoa meinasit niin pakko sanoa, että mulla on luonnostaan todella tasainen iho. Voi kuulostaa nyt jotenkin pröystäilevälle mutta mitä sitä kieltämään, saan olla todella kiitollinen. :)

 2. Wau, tuo uusi kamera/ linssi on aivan mahtava, todella kauniita ja pehmeänvärisiä kuvia viime postauksissa!
  Ja tyylikäs asu muutenkin :)

  • Kiitos, oon samaa mieltä Miia! Tykkään tosi paljon linssin jäljestä ja kuten tossa kysyttiinkin niin ei tosiaan pahemmin tarvitse muokkailla, kun tulee niin hyvää kuvaa hyvässä valossa. :) Ja kiitti, toinen linssi oottaa täällä sua. ;)

 3. Jaksan aina vaan ihmetellä tätä trendiä kulkea takki auki (tai pitää takkia auki ainakin kuvissa)… Varsinkin kylmällä ilmalla. Muuten huippu blogi, kovasti tykkäilen!

  • Mutta enhän esimerkiksi kulkenut tuolla takki auki muuta kuin kuvissa. :) Senhän avaa ihan muutamassa sekunnissa. Ehkä se idea on tosiaan siinä, että näkyy vähän niitä muitakin vaatteita kuin aina se takki. Musta on ainakin kiva näyttää mitä siellä alla on, koska yleensä se takki on talvisin usein sama niin kiva näyttää vähän sitten muuta asua etteivät käy asukuvit tylsiksi. :)

   Kiva kuulla, jee! =)

  • Totta, mietinkin, että luultavasti takki on avattu vain kuvaamista varten. Silti silmiini tällaiset kuvat (muissakin kuin sinun blogissasi) luo kuvitelman, että kaikki bloggaajat kulkevat aina talvipakkasillakin takki auki :D Tarkoitus siis ei ollut kritisoida. Mutta ehkä ois kiva, jos joskus olis myös sellaisia kuvia, joissa takki on kiinni, että näkis myös kunnolla, miltä se takki näyttää :)

 4. Kuulostaa kummalliselta, kun aikuinen 26 vuotias nainen puhuu miesystävästään poikaystävänä..Veikkaan ettei mieheskää mikää pojankloppi enää oo. :)

  • Mä käytän milloin mitäkin nimeä mutta avomies ei jotenkin kielelleni sovellu. Miesystävä tai poikaystävä, so? :) Poikaystävä tosin on tänä vuonna 30 wee, mutta silti puhutaan vielä tietyillä osa- alueilla pojasta. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta