Tukkarutiinit

Ajattelin kirjoitella teille pitkästä aikaa hiustenhoito rutiineistani. Ensinnäkin syy miksi halusin tummentaa hiuslatvan ihan extempore oli se, että latva alkoi yksinkertaisesti näyttämään todella huonokuntoiselle. Myös hiuksia on lähtenyt tavallista enemmän ja olen huomannut, kuinka tukastani on hävinnyt kiilto. Puolen vuoden vaalennusoperaatio alkaa yksinkertaisesti näkymään ja tuntumaan tukassa. Mulla on ollut jotenkin niin hyvä oma hius etten ole oikein edes osannut varoa sen vaurioittamista. Tokikin hiusten kuntoon vaikuttaa monikin seikka mutta vaalennuksella on epäilemättä osuutta asiaan. Nyt mulla on oikea hiusten pelastusoperaatio käynnissä, hellää hoitoa ja mahdollisimman vähän käsittelyä. Onneksi mulla on kaapissa runsaasti tuotteita, joiden tiedän toimivan!

Kuten kuvasta voi huomata, hius on aika kuivan ja elottoman näköinen. En ole ollut mikään öljyjen suurkuluttaja mutta nyt käyttöön on lähtenyt Cutrinilta saatu öljyhoito mikä on tarkoitettu hennoille ja normaaleille, värikäsitellyille hiuksille. Öljyhoidon tulisi säännöllisesti käytettynä vahvistaa hiusten kuntoa ja tuoda siihen kiiltoa. Pari tippaa riittää eikä hius tule rasvaiseksi. Olen laittanut öljyä nyt muutamana päivänä aina puhtaaseen, kuivaan hiuslatvaan. Toivon mukaan tuloksia alkaa näkymään! :) 

Toinen tuote jota käytän suihkun jälkeen poikkeuksetta on Cutrinin Latvaelixiiri. Tätä olen käyttänyt jo kuukauden päivät ja se tuo hiukseen helposti kammattavuutta. Mulle ei siis riitä pelkää hoitoaine suihkussa vaan tarviin lisätuotteen vielä siinä vaiheessa, kun lähden hiusta harjaamaan. Ehdottoman hyvä selvittelytuote ja tuo nimensä mukaisesti vielä hoitoa siihen kuivaan latvaan.
Shampoissa ja hoitoaineissa minulla on tällä hetkellä kaksi lemppari settiä. En koskaan pese viikkoa pidempään yhdellä tuotteella jottei hius totu siihen ja ns. veltostu. Toinen setti on Cutrinin värjättyjen ja käsiteltyjen hiusten Professional- sarjan shampoo- ja hoitoaine. Toinen John Friedan värjättyjen hiusten hoitosetti. Molemmat ovat lemppareitani, tukasta tulee kuohkea ja ei ollenkaan sähköinen lätty. Valitettavasti niin monet pesutuotteet eivät ole sopineet omalle tukalleni ja olenkin kärsinyt usein sellaisesta päätämyöden- efektistä. Näiden tuotteiden kanssa ei ole ollut tuollaisia ongelmia ja siksi liputankin näiden nimeen. :)
Kerran kahdessa viikossa pesen tukan Moroocanoilin syväpuhdistavalla shampoolla ja laitan latvaosuuteen tehohoidon. Käytän tuota tehohoitoa myös yleensä aina seuraavana päivänä suihkun yhteydessä jos olen käsitellyt hiuksia esimerkiksi suoristus- tai kiharrinraudalla. Tällöin tukassa on niin paljon kaikenlaisia mömmöjä, että tuollainen tehohoito tekee niiiiiin kutaa.
No sitten niitä muotoilutuote lemppareita, joita käytän kiharruksen ja suoristuksen yhteydessä. Eli jos muotilen tukkaa, suihkutan aina pyyhekuivaan/kuivaan hiukseem pohjalle Cutrinin Monitoimisuihketta ”Multispray strong”. Tällä saa tukkaan kuohkeutta ja lämpösuojan, jolloin sitä voi huoletta käsitellä. Muita lämpösuojia ja muotoilutuotteita en tällä hetkellä edes tarvitse. Viimeistelytuotteista lempparini ovat Cutrinin hiuspuuteri ja Big Sexy Hair hiuskiinne. 

Hiuspuuteri on aivan ykkönen! Sillä saa niin hyvin tukan ”irti päänahasta” ja kuohkeaksi. Arkisin harvemmin käytän mutta aina ulos lähtiessä ehdoton ykköstuote! Toimii super hyvin etenkin kiharakampauksissa joissa kuohkeus on ykkösjuttu. Toinen viimeistelytuote johon olen jäänyt koukkuun on Sexy Hairin hiuskiinne. Tällä saa juuri sopivan pidon ilman, että tukasta tuee tahmainen ja sellainen ”liikkumaton”. Mielestäni kiharoidenkin pitää saada elää ja liikkua, sellainen kökkökampaus on aika karsea jossa tukka ei liiku mihinkään suuntaan.

Jos tuotteilla on merkitystä niin on kyllä silläkin millä hiuksia harjaa. Sen jälkeen, kun sain Tangle Teezerin en siitä enää luopuisi. Ihan paras harja märille hiuksille ja muutenkin tukalle joka on kokenut hieman damagea. Teezer selvittää tukan todella hellävaraisesti ja ei revi kuten vaikka normaalit harjat tekevät. Suosittelen lämpimästi!
Löytyikö joukosta myös teidän suosikkejanne? Tai olisiko jotain vinkkejä kuivan hiuslatvan taltuttamiseen? 
PS. Sokoksella on meneillään Hiusten Hellimis- viikot ja mm. Cutrinin tuotteita löytyy -40 % alennuksella! 
Esimerkiksi tuo hiusöljy on vaan 12,90 (norm. 21,90). Alet ovat siis ihan tuntuvia. :) Valikoimiin pääset *TÄSTÄ. (* mainoslinkki)* Tuotteet on blogin kautta testiin saatuja

On my way

10 vastausta artikkeliin “Tukkarutiinit”

  • Tämä ei tule kysymykseen. :) Leikkautan latvaa säännöllisesti muutaman sentin mutta kasvatan nyt hiuksia. Muilla konstein lähdetään liikkeelle. ;)

 1. Suosittelen Wellan luxeoilia! Tuoksuu maailman herkullisimmalle, kosteuttaa hiuksia, eikä jätä yhtään rasvaisen tuntuisiksi. :) Lisään aina suihkun jälkeen latvoihin ja vaalennettuihin osioihin ja annan kuivahtaa. En tarvitse edes hiuksiin jätettävää hoitoainetta, kun takutkin siliävät helposti. Plussana lämpösuoja.

  • Okei, hei kiitos vinkistä! Pitääkin laittaa korvan taa vaikkakin kuulostaa jotenkin kumman tutulle nimelle…

  • Mä tykkään saman sarjan tehohoidosta! Se tekee niin pehmeeks tämmösen takkukasan, aivan huipputuote!!

 2. hei, jäi kiinnostamaan että mitä tarkoitit hiusten ”veltostumisella” ? Olen itsekin kyllä huomannut että kun pitkästä aikaa pesee eri shampoolla hiuksista tulee kuohkeammat ja pestymmän tuntuiset.

 3. Siis juuri tuota efektiä, että tukka menee päätä myöten, on veltto ja ehkä vähän rasvainenkin, sähköinen jne. Sellainen oikein ylihoidetun tuntuinen jopa. Itse ainakin olen huomannut tuon usein jos mulla on ollut vääränlaiset tuotteet tai sitten vastaavasti olen käyttänyt yhtä shampoota liian pitkään. :)

 4. Ihanat hiukset sinulla :) Näyttää vahvoilta ja kuinka kiiltävät!

  • Kiitos! Eivät ne kuitenkaan ole enää niin hyvässä kunnossa kuin aikaisemmin, harmi. Nyt vaan elvyttelyä kehiin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta