Miksi puuroa?

Puuro jakaa jengin aika tavalla kahtia, toiset eivät voi sietää ja toiset taas rakastavat. Itse inhosin lapsena puuroa. Se oli sellainen juttu mikä piti väkisin vetää naamariin ja pöydässä istuttiinkin monta tuntia saamatta mitään aikaiseksi. Jossain vaiheessa vanhemmiten opettelin sitä kuitenkin syömään ja jopa tykästyin. Kaurapuuroa ja mansikkahilloa, no onhan se aika hyvää. Välillä on taas ollut kausia, että puuro ei ole mennyt millään alas (kyllästyminen?) mutta nyt taas olen koittanut sitä ruokavalioon sisällyttää. 

Puurohan on aika simppeli aamiainen. Sun ei tarvitse ihan hirveästi miettiä, koska yhdestä hiutalepaketista syö monen monta kertaa ja mehukeittokin riittää kaapissa useamman päivän. Marjoja voi ostaa pakkaseen ja hunajakin on hyvin riittoisaa. Siispä yksi huoli vähemmän, aamiaista ei tarvitse erityisemmin suunnitella. Helppouden lisäksi voidaan puhua hyvistä terveysvaikutuksista. Kaurapuurossa, (lempparini!) on runsaasti kuituja, hyvänlaatuista rasvaa ja tasapainoinen proteiinikoostumus. Kaurapuurollahan voidaan taistella myös korkeaa kolesterolia vastaan. Puuro sopii hyvin myös laihduttajille ja ruokavaliotaan keventäville. Siinä itsessään ei ole juurikaan kaloreita ja lisukkeilla pystyy vaikuttamaan siihen kuinka kevyen tai terveellisen puurosta haluaakaan. 

Jotta puuro ei ala maistumaan, no puurolta kannattaa ”päällisiä” kyllä vaihdella. Toiset pystyvät syömään samaa settiä vuodesta toiseen mutta itse ainakin huomaan kaipaavani hieman vaihtelua. Viime aikoina olen suosinut paljon Valion Stevialla makeutettuja mehukeittoja, ihan super hyvää kaurapuuron kanssa. Missään nimessä ei muuten kannata käyttää niitä ns. kalorittomia mehukeittoja. Itse aikanaan niitä käytin ja nykyään en koskisi pitkällä tikullakaan, ihan hirveää kuraa mikä on ympätty täyteen kaikkea keinotekoista. Hyih! Välillä taas käytän marjoja, banaania tai pelkkää hunajaa. Vaihtelu virkistää! Puuron sekaan heitän aina CocoVi:n Acai- jauhetta ja hippusen suolaa makua tuomaan. Itse muuten inhoan sitä puuro- raejuusto- ja mehukeitto comboa, yök! Jos visuaalisuudella on yhtään väliä niin ei pysty… Raejuustoa pystyn kyllä syömään puurossa mutta sen pitää olla ns. eriteltynä omassa kasassaan ja Xtran raejuustoa josta ei lähde sitä nestettä. :D Xtran raejuusto on muuten ainoa jota oma vatsanikin sietää pienissä määrin. Suosittelen kokeilemaan jos tuntuu ettivät monetkaan raejuustot ole sopineet, tuossa voi olla hyvä vaihtoehto eikä ole muuten maulla tai hinnallakaan pilattu. :) Syöttekö te puuroja? Jos niin millaisilla lisukkeilla? 

Aurinkoa tiistaihin! :)

On my way

19 vastausta artikkeliin “Miksi puuroa?”

 1. Kaurapuuroa, pikkuriikkisen suolaa. Se on siinä, ei mitään lisukkeita, pelkkä puuro. Mutta sen pitää olla aika löysää, ei mitään ”tökköpuuroa”!

  • Jeps, en tykkää sekoitella puuroon mitään. Marjat syön mieluiten erikseen, mehukeitoista tai hilloista en pidä.

  • Jep, ei mielellään mitään sekaa. En laita edes suolaa.. Nyt olen viikon verran lisännyt vähän Cookie&Cream protskujauhetta joukkoon, joka vähän pehmentää ja antaa pientä makeutta. Ja juurikin sitä vähän löllöpuuroa :)

 2. Oman kaurapuuroni syön ihan vaan voisilmällä ja tilkalla maitoa. Lapsuudesta tuttu setti. Kokeilin tässä ihan lähiaikoina puuroa raejuuston ja banaanin kera ja ai kauhee, ei enää ikinä. :D

  • Tekijällä on kyllä väliä. ;) Ja itseasiassa aika paljon myös silläkin, tekeekö puuron mikrossa vai ihan hellalla. :)

 3. Puuro on löytänyt tiensä takaisin mun aamiaispöytään myöskin näin aikuisiällä. Lapsena oli ehdoton no no. Puuro hillolla on mun lemppari tällä hetkellä, mutta kieltämättä uusia comboja olisi kiva kokeilla. Täältä sainkin jo hyviä vinkkejä :)

  • Noniin, mukava kuulla, että puuroa löytyy jälleen aamiaspöydästä! ;) Kyllä, vaihtelu virkistää ja itse ainakin mielelläni vaihtelen noita lisukkeita. =)

 4. Tarkoititko kalorittomilla mehukeitoilla halppismerkkien mehukeittoja vai ihan kaikkia mehukeittoja? Mikä sun mielestä on sitten paras mehukeitto, jos pitäisi valita?

  • Tarkoitin siis näitä sokerittomia mehukeittoja, joissa lukee alle 10 kcal/100 grammassa. Merkillä ei sinällään ole väliä, noita löytyy ainakin Valiolta ja Rainbowltakin. Pidän niitä siksi huonoina, koska niihin on ämpätty keinotekoisia makeutusaineita. Todella huono homma!

   Itse tykkään käyttää Valion Stevialla makeutettua mehukeittoa, http://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/marjakeitot-keventavat-keittiossa/ Tuolta sivulta voit tsekata nämä purkin kyljet jos haluat kokeilla. :)

 5. moikka jutta, olen maininnut tästä samasta jutusta aiemminkin, joten toivottavasti ei tunnu jankuttamiselta. MUTTA suurimpaan osaan raejuustoja on lisätty karrageenia, Xtran raejuustossa sitä ei ole! Ehkäpä siksi mahasi kestää sitä? Kuten itse olen aikaisemminkin sanonut, oma mahani ei kestä enää ollenkaan karrageenia. Suututtaa että kyseistä lisä-ainetta lisätään niin moniin tuotteisiin, etenkin maitotuotteisiin!

  Oma puurosuosikkini on ehdottomasti se veteen + mantelimaitoon tehty kaurapuuro! :)

  -Jenni-

  • Haha, ei tunnu jankuttamiselta nimittäin en ees muista lukeneeni tuosta?! Mutta okei, se selittääkin. :)

 6. Teen aina erikoispuuroa. 2/3 osaa vettä 1/3 rasvatonta maitoa. Puuro keitetään ja sekaan pilkottuja omenanpaloja ja raejuustoa. Päälle maustamatonta jogurttia! Maistuu aivan omenaleivokselle :D puuro pitää muuten keittää melko paksuksi jotta saa leivosefektin makuun ;)

  • Kuulostaa todella herkulle. Mulla vaan ei ole aamuisin aikaa moiselle… Ihan hirveä kiire tulee sina ja hyvä jos ehtii mikropuuron syömään!? :O Joku vloppuhan tuota voisi kyllä koklaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta