Pikkuruinen pahe

Mulla on jo pidempään ollut eräs pieni ”pahe” ja nyt huomasin näiden saapuneen vielä meidän lähi Siwaankin, oh no! Kyseessä on siis tavallaan ihan terveellinen herkku mutta mulle käy vaan ihan liian usein niin, että syön pussin vähintään puolilleen yhdellä kertaa. Ja pussi tarttuu kaupasta mukaan useampanakin päivänä viikossa… Tuossa pussukassa on rusinoita lukuunottamatta täydellinen koostumus. Kuivattuja papyoita, maapähkinöitä ja casheweja, nams! Tämä on oikea sellainen nälkäisen Jutan kauppaheikkous. :D Tavallaan ei siis mikään ns. maailman kielletyin pahe mutta jos vaikka pussillinen viikossa? Onko muilla vastaavia terveellisempien herkkujen ”paheita”? :)

Huomasin muuten joku aika sitten, että olen useammille pähkinöille allerginen, etenkin Saksan- ja Pekaaninpähkinöille. Sain sellaisen kohtauksen, että kurkku meinasi tukkeutua enkä saanut kunnolla henkeä. Alkuun mietin onko mulle puhkeamassa joku paniikkihäiriö mutta sitten tajusin toisella kertaa, että olin syönyt ennen noita kohtauksia juurikin kyseisiä pähkinöitä ja hieman enemmän kuin kourallisen. Pähkinöitä tulee syötyä aivan liian helposti liikaa. Nykyään en siis suosikaan juuri muita kuin Casheweja, jotka eivät ainakaan itselläni ole aiheuttaneet vastaavia oireita. Pitäisi muutenkin hieman kiinnittää huomiota tuohon naposteluun, koska jos meillä on joku kuivahedelmäpussukka himassa käyn sillä pussilla lähes taukoamatta… 

Kyseistä herkkupussia myyvät lähestulkoon kaikki ruokakaupat ja hinta on vähän vajaa kolmisen euroa. 

On my way

8 vastausta artikkeliin “Pikkuruinen pahe”

  1. Jos olet allerginen esim siitepölylle tai katupölylle niin keväällä kannattaa välttää pähkinöitä. Pähkinät ja omena ristireagoivat muiden allergisoivien aineiden kanssa ja saatat tulla kokonaan tai hetkellisesti allergiseksi näille aineille. Mä en pysty syömään siitepölyaikaan raakaa omenaa enkä hasselpähkinöitä ja muistakin pähkinöistä tulee oireita ja myös ravusta… :)

    • Mulla ei ole kyllä todettu kyseisiä allergioita ja nuo kohtaukset olivat noin kuukausi sitten. Toki uskon, että varmasti noilla on yhteyksiä, pitää siis seurailla tilannetta. :)

  2. Ei liity varsinaisesti postaukseen, mutta huomasin instassa herkullisen ruokakuvan, jossa oli ainakin kesäkurpitsaa ja porkkanaa…jotakin kastikettakin siinä näyttäisi olevan, haluaisitko kertoa tarkemmin tästä, näyttää niin hyvältä! :)

    • Moikka! Itseasiassa postausta on siitäkin tulossa, ehkä huomenna tai perjantaina. :) Siinä on siis kesäkurpitsaa ja porkkanaa paloina, päällä oliiviöljyä ja mausteita. Ihan koukussa oon, niin hyvää, halpaa ja terveellistä lisuketta vaikka kanan kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta