Uunikasviksia

Auringonsäteiden pilkistelyyn sälekaihtimien välistä on mukava herätä, lauantai. Meillä on kaksi korkeaa ikkunaa molemmin puolin kämppää mikä takaakin oikein runsaan valon määrän tähän meidän yksiöön, onneksi. Pienemmässä asunnossa sillä valolla on meinaan aika huikea merkitys! Kesäisin asuntomme on oikein valoisa ja mikä parasta, aamuisin on helpompi herätä, kun valoa tulvii asuntoon kahdesta todella korkeasta ikkunasta. :)

Fiilistelyn lomassa ajattelin jakaa teille uuden suosikkireseptini. Broileria tulee syötyä arkisin lähestulkoon joka päivä ja lisukkeita on kiva aina välillä vaihdella. Viime aikoina olen hurahtanut uunikasviksiin. Lähinnä siis porkkanaa ja kesäkurpitsaa paloiksi uuniin, päälle loraus oliiviöljyä ja hyvä mausteet. Itse tykkään käyttää hyppysellisen yleis/grillimaustetta, sipujauhetta ja paprikaa. Noilla kolmella saa ihan mukavan maun kasviksiin. Heitän välillä kasvisten joukkoon myös bataattisiivuja ja muutaman sipulin (palottelen neljään osaan), vaihtelu virkistää. Porkkana ja kesäkurpitsa toimivat kuitenkin keskenään erityisen hyvin, joten usein menen niillä. Niin ja nämä lisukkeethan sopivat erinomaisesti vaikka lohenkin kaveriksi. Niin harmillista, että lohen syönti meinaa aina jäädä vähemmälle vaikka siitä erityisesti pidän. Monesti viikonloppuisin on koitettu tehdä lohta jotta sitä saisi edes kerran viikossa, valmistusprosessi vaatii vaan sen verran enemmän aikaa ettei arkisin tule väsättyä. 

Mites, suosiiko moni muu uunikasviksia? Jos niin mitä kasviksia tapaatte käyttää?

Paljon aurinkoa lauantaihinne! Itse ajattelin tehdä ihan suursiivouksen tähän päivän alkuun. :)


On my way

6 vastausta artikkeliin “Uunikasviksia”

    • Joo, suosittelen koklaan! Sopii meinaan tosi hyvin. :) Haha, mut sehän on hyvä näin kesää kohden. ;)

    • 225 astetta ja noin 30-45 minsaa. Kannattaa välillä vähän käännellä satsia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta