Raakasuklaata

Mua harmitti todella paljon eilinen, nimittäin tämä maailman raivostuttavin flunssa ei ilmeisesti olekaan selätetty vaan nyt on oireillut korva. Neljäs viikko kohta pulkassa tätä shittiä ja ei voi muuta sanoa kuin raivostuttavaa! Tulehdusarvot normaalit, joten antibiootteja ei enää anneta vaan määrätään pelkkää ”lepoa”. Voitte vaan kuvitella miten paljon harmitti skipata Aussie Blog Awardsit… Onneksi eilinen lepo ja apteekin korvatipat toimivat sen verran hyvin, että tänään on jo (taas) ihan hyvä olo ja voin suunnata Indiedaysin järkkäämään Inspiration- päivään. Ihanaa nähdä pitkästä aikaa muita bloggaajia. <3

Eilistä nihkeyttä piristi kuitenkin yhteistyökumppanini CocoVi:n minulle postittama arsenaali superfoodeja. Mähän olen ihan täysin hurahtanut noihin kyseisiin foodeihin ja uusi paketti on aina enemmän kuin tervetullut! :) Tällä kertaa boxista paljastui mm. Raakasuklaan valmistuspaketti. Olin heti samantein, että tässä on mun tämän illan missio! Väsään meille pakkasen täyteen terveyssuklaata. Olen kerran aikaisemmin kokeillut kyseistä valmistuspakettia ja siitä jo muistin miten maittavia suklaita paketista valmistuu, kuinka nopeasti, sekä helposti. Pakkaus sisältää siis kaiken raakasuklaan valmistukseen tarvittavan, myös muotit tulevat paketin mukana. Eipä siis voisi helpommaksi suklaan teko mennä. ;)

Alkuun Neitsytkookosöljy sulatetaan kuumassa vesihauteessa.
Purkin voi siis laittaa lillumaan kuumaan veteen hetkeksi, öljy sulaa siinä pikkuhiljaa kirkkaaksi nesteeksi. 
Kun kookosöljy on sulaa, kaadetaan se kulhoon mikä pidetään edelleen vesihauteessa.
 Sekaan lorautetaan Agavosiirappi ja sekoitetaan.
Kun öljy ja siirappi on sekoitettu, lisätään sekaan vielä Raakasuklaapakkaus, eli valmis sekoite superfoodeja. 
Lopuksi vielä sekaan pieni pussillinen goji- marjoja. Sitten vaan sekoitetaan ja seos on valmis muotitettavaksi.
Valmis massa laitetaan muotteihin. Itse tein aika kukkuroita ja siksi suklaita tulikin hieman vähemmän kuin oli muotteja. 
Ja sitten pakkaseen. Pidin noin 15 minuuttia ja hyvin vielä lähtivät muoteista irti. 
Liian kauaa ei kannata kuitenkaan pitää etteivät jumahda kiinni.
Ja nam, valmista tuli! Raakasuklaan hyvä puoli on täyttävyys ja se ettei suklaata vaan yksinkertaisesti pysty syömään montaa palaa. 
Itse vedin näitä eilen kolme ja tuli jo hieman paha olo, eli se idylli määrä on ehkä 1-2 kpl. Ei kannata siis ahnehtia! ;)

Löytyykö täältä muita raakasuklaan ystäviä? 
Kokkailetteko suklaata itse kotosalla vai turvaudutteko kaupan valikoimiin? :)

On my way

17 vastausta artikkeliin “Raakasuklaata”

 1. Itse oon muutaman kerran tehtaillut raakasuklaata kotona, oon käyttänyt covovin kaakaovoita ja puhdistamon suklaajauhepakkausta suklaan tekoon. Lopputulos ei oo ollut ehkä ihan niin ”suklainen” mitä oon aina vesi kielellä odottanut, mutta hyvin uponnut silti! :D Toi sun käyttämä raakasuklaapakkaus vaikuttaa aika kätsyltä ja suklaat näyttääkin hyvältä, täytyy pistää muistiin tuo! :)

  • Joo, toi on kyllä super helppo tapa tehdä suklaata. :) Suosittelen kyllä testaamaan!

 2. Olen itse tehnyt saman pakkauksen suklaata, hyvää tuli :) noissa sun valmistusvaiheen kuvissa näyttää, ettei suklaamassa olisi ihan täysin sulanutta…? Mulla suklaamassa suli siis aivan nestemäiseen muotoon, jonka kaadoin kippoihin ja puoli tuntia pakastimessa ja olivat sitten valmiita :) toki jos ei makuun vaikuta niin tuskin muutakaan haittaa :) hyvää oli!

  • Itse huomasin saman kuin edellinen anonyymi. Mulla kanssa ollut ihan litkua se suklaamassa. En kyllä tiedä vaikuttaako siihen lopputulokseen :)

  • Aijaa. :O Hmm, ehkä purkki oli liian lämpöä eristävä eikä vesihaude päässyt ns läpi?! Muuta syytä en kyllä keksi. :D

 3. Mä myös rakastan raakasuklaata! Oon tehnyt muutaman kerran. Kerran juuri tuosta valmispakkauksesta ja sit myös ostamalla kaikki ainekset itse. Kallista hommaahan tuo on, muttta hyvää ja terveellistä!

  • Joo, nams! Onhan toki hintaa enemmän mutta laadukkaat raaka-aineet maksavat. :/

 4. Samaa kun edelliset, eli kaakaovoi kantsii myös sulattaa kun kookosöljykin, enpä oo ikinä maistanut sulattamatta mut ilmeisesti ihan jees? :D

  Anneli

  • Tässä ei ollut erikseen kaakaovoita jonka olisi voinut sulattaa. Kaakao löytyi tuosta kuiva-aine pussukasta jonka sisältö ei jostain syystä sulanut litkuksi niinkuin tässä mainittiin. Johtuiko sitten kulhosta mikä piti liikaa lämpöä vai mistä? Ohjeiden mukaan kuitenkin tein. :)

  • Hmm, omituiset ohjeet siis! Joka tapauksessa kannattaa ens kerralla pitää vesihauteessa koko settiä vielä vähän aikaa, niin kaakaovoikin sulaa. Lupaan, että tulee parempaa :)

   Anneli

  • Luulen, että ohjeiden vikaan minussa on vikaa. :) Tää on kyl tosi hyvää näinkin etten kyl tiijä vaikuttiko makuun kuinka. :D

 5. Olet vatkannut liian vähän aikaa massaa, ne eläimen ruuan näköset ohuet pitkät rakeet kuuluu sulaa kokonaan, jolloin massasta tulee kiiltävää ja sileää sulaa suklaata!

  • Hahah, näin on varmaan päässyt käymään mutta suklaan maku on silti loistava. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta