Jogurttitestausta ja ruokajuttuja

Ostin muutama päivä sitten vihdoin testiin Bulgarian- ja Turkkilaista jogurttia. Mun on pitänyt kokeilla näitä kahta jo siitä lähtien, kun musta tuli mahavammainen. Skyr on tällä hetkellä ainoa rahka mikä toimii mutta jotenkin niissä on useissa mauissa vähän sellaista esanssin makua mikä on alkanut äklöttämään sekin. Ja jos maku ei töki niin ainakin hinta. :D Hyvin pitkään kuitenkin tottunut syömään maustamattomia rahkoja, joihin on helppo heittää sekaan marjoja tai hedelmiä. Ihan vaan yksinkertaisesti parasta, raikasta ja hyvää. Tuo Turkkilainen oli sitten makunsa puolesta jotenkin ihan liian stydiä, siinä maistuu niin vahvasti rasva ettei kyllä ihan omiin makumieltymyksiini passaa. Bulgarialainen oli mulle positiivinen yllätys, huomattavasti kevyemmän makuista ja jotenkin sellaista vähän karvasta. Tosi hyvää ihan sellaisenaankin, nams! Jos siinä nyt sitten olisi vaikka uusi maustamaton suosikki?! 

Mulla on oikeasti ollut viime aikoina pientä väsymistä ruokailujen suhteen ja suuhun on alkanut eksymään sellaisia juttuja mitä en edes normaalisi ole viikolla syönyt. Olen kai alkanut ”lepsumaan”. Herkkuja, jädeä, karkkia jne. Mitä kotoa vaan sattuu löytymään. Ennen oli niin selkeät terveelliset jutut mitä söi viikottain, nyt koko pakka on mennyt ihan uusiksi. Aamiainen ja lounas on ok mutta suurin ongelma on oikeastaan se iltapäivä, kun tulee duunista kotiin. Itse en jaksa alkaa väsäämään mitään munakasta tai muutakaan sörsseliä (pitäisi varmaan opetella) vaan tykkään syödä nopeaa välipalaa. Viime viikkoina on käynyt monesti niin, että olen venyttänyt ruokailua useammalla tunnilla, koska yksinkertaisesti en ole jaksanut alkaa säätämään ja miettimään mitä söisi. Sitten ne jutut joita ”saa” syödä eivät houkuta yhtään, ei vaan tee mieli jotain näkkäriä ja munakasta. Jotenkin karseaa, kun ruokailuista on tullut nautinnon sijaan oikea maan vaiva. Itse tiedän niin hyvin miten tärkeää on säännöllinen ateriarytmi ja se, että oikeasti syö hyviä juttuja. Nyt on vaan pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä ruokavaliosta jälleen suunnitelmallisempi niissä puitteissa mitä on annettu. Se vaatii enemmän aikaa ja suunnittelua mutta loppupeleissä kroppa kiittää. 

Mietin jopa vähän jotain tiukempaa ruokavaliota näin ennen kesää. Tällä viikolla vasta palannut salillekin niin voisi olla ihan kiva treenata vähän tavoitteellisemmin. Mulle tiukempi ruokavalio on siis huomattavasti säännöllisempää syömistä, useammin ja niitä valmiiksi mietittyjä safkoja. Tällä hetkellä syömiseni on lähinnä ruokien skippaamista ja napostelua. Huoh, tullut vaan sellainen väsymyspiste näihin kaikkiin ruokaongelmiin. :( Vitsit sitä ikävöikään niitä aikoja, että pystyi syömään kaikkea! Nojoo, aika piristävää tekstiä näin pääsiäisen kunniaksi, hahah. Onko muilla ollut samankaltaisia fiiliksiä? Onko monella joku kesäkunto dieetti menossa?

Eilen kevään eka mansikka, geenimanipuloitu sellainen ja hyih ei edes minkään makuinen.
Ehkä mä odottelen jatkossa niitä suomalaisia mansikoita. :)
Ihanaa vapaiden alkua! 
Täällä ainakin odotellaan niitä + 20 asteen kelejä! ;)

On my way

21 vastausta artikkeliin “Jogurttitestausta ja ruokajuttuja”

 1. Mä taas rakastan turkkilaista juggaa! Ootko maistanut kreikkalaista jogurttia? Lidlistä sitä saa 2%:na eli ei ainakaan rasva maistu :)

  Hehee, hyvä välipala on riisikakut maapähkinävoilla ja banskulla :D :D

  Muksaa ja lämmintä pääsiäistä Jutta! Toivotaan aurinkoisia kelejä :)

  • Moikka! Tiedätkös… ei enää jogurtteja mulle. Nimimerkillä vessan pönttöä halaillut koko illan bulgarialaisen jogurtin ja ananaksen jälkeen. Se eka kerta hämäs eikä tullut oireita mutta nyt taas… Tää on tätä samaa mikä tulee normi rahkan jälkeen. Toi riisikakku- banaani tsydeemi on varmaan pakko kokeilla kun kaikki sitä hehkuttaa. :D En vaan erityisemmin pidä riisikakuistakaan…

   Joo, toivotaan. Samoin sinnekin! =))

 2. Meinasin kanssa ehtottaa Lidlin kreikkalaista jukua. Kokeile myös Total 0%-kreikkalaista jogurttia – se on taivaallista. Siinä on myös maitohappobakteereja, joilla ainakin oma maha on mennyt parempaan kuntoon. Suosittelen myös Luonto+ maustamatonta jogurttia vatsan tasapainoon, siinäkin on maitohappobakteereja, jotka oikeasti auttaa! :) Luonto+ saa isoissa purkeissa, mutta huomasin kampin superissa niitä myös 2dl pakkauksissa – kantsii kokeilla :)

  Ja ymmärrän täysi tuskailusi tuon välipalan kanssa. Itselläkin meni maha ihan ihmeelliseksi rahkasta. Ärsytti kovasti kun kun rakasta/helppoa/hyvää välipalaa/aamupalaa/iltapalaa ei voinutkaan enään syödä. Se oikeasti stressaa, kun joutuu miettimään mitä muuta sitä sitten voisi syödä..helposti lähtee luisumaan naposteluun! Tulipa muuten mieleen, että olen taas palannut myös keso-raejuuston käyttäjäksi, kun maha alkaa kestää. Se on raejuustojen aatelia – pehmeää ja superhyvää. Siihen päälle pähkinöitä yms. niin sekin on mahtava välipala. :)

  • Joo ei tosiaan sopinutkaan minulle tuokaan. :) Eli nyt unohdan kyllä jogurtit kokonaan… Joo no siis todella ärsyttävää! Siksi olen koittanutkin kokeilla eri vaihtoehtoja jos sieltä oikeasti joku vaihtoehto löytyisi mutta näemmä eivät vaan sovi. Mulla siis tule niin voimakas oksetus olo, että oon ihan pöntön halailu hommissa sitten koko illan. :/ Pelkkä vatsan sekaisin meno ei riitä täällä… Toivotaan, että joskus vatsa rauhottuu ja pystyn noita taas syömään. Nyt tosin vaan ällöttääkin ajatus. :(

 3. Pystyn samaistumaan sun kanssa tohon ruokavammaisuuteen :-D itsellä pillereiden lopettamisen jälkeen lähes kaikki ruuat tekee näppyjä, paitsi kaikki tosi terveellinen ja hiilariton (ehdottomasti gluteeniton) en voi syödä enää oikeen mitään mitä ennen söin, ja se nyppii tosi paljon. Nyt kun oon vähän ruvennut lepsumaan niin heti kyllä naamasta saa nähdä lopputuloksen.. Masentavaa. Noh ehkä mekin vielä joskus voidaan syödä mitä huvittaa :-)

  • Joo, höh. Todella raskasta kun vatsa ei oikeen oo symbioosissa. :/ Toivotaan todellakin niin!

 4. Tiiän tunteen ku tuntuu että jääkaappi on täynnä vaa miehen ”herkku välipaloja” ja omalta osalta ei paljo mitään. Välil on ollu just semmoi fiilis et helpompi vaa olla syömättä siihe asti ku on seuraava kunnon ruoka, mut sit huomaa kui on heikko olo ja kroppa ei toimi samalla tavalla. Treenitkää ei sit tietty kulje samalla tavalla ku ei oo syöny kunnolla tai jotai epäterveellistä. Harmittaa iha hulluna ku ruokavalio on ni rajottunu. Toivottavasti tähä viel jossai vaiheessa tottuu :)

  • Ihan kuin mun päästä noi ajatukset!! Siksi täälläkin on skippailtu ruokia ettei jaksa alkaa säätämään eikä tee oikeasti mieli mitään niitä mitä saa syödä. Mieluummin vaan ois syömättä silloin… Mutta joo, ei kulje treenit jne. jos tuollaisella linjalla vetelee. Ja meillä on kans kaapit pullollaan herkkujuttuja, mies oikeen vetelee jälkiuunileipää monta kertaa päivässä suu makoisana ja itse vaan kuolaan vieressä. :D Välillä mä sorrun noihin juttuihin mutta sitten taas huomaan ettei se vaan kannata. Olo on niin karsea.

  • Älä sano…ugh. Koko illan oksentanut ton setin jälkeen, muuttui äkkiä herkusta yökötykseksi. Näin normaalia meininkiä siis täällä. :D

  • No huh mikä reaktio :( aika hurjaa! No ei enää kyseistä settiä sulle ;) Niin ja kiitos hyvästä blogista, olen lueskellut sun juttuja nyt jonkun aikaa ja olen paljon saanut hyviä vinkkejä, varsinki just terveysruoka jutuista. Niin ja taitaapa yks sun vinkkaama mekkokin jo kaapista löytyä :)

  • Jep! Not nice. :( Aivan mielettömän ihana kuulla!! <3 Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin. :)

 5. Kuulostaa tutulta. Todellista lepsumista havaittavissa, sillä tänä aamuna otin pari palaa suklaata kahvin kanssa aamiaisen sijasta. Tällaista ei ole varmasti tapahtunut vuosiin, mutta olin vain jotenkin niin väsynyt, ettei jaksanut välittää. Onneksi ei maailma kaadu tollaisiin, mutta huomaa kuinka entiset rajat alkaa häilyä aika lailla, eikä tollanen ruoka väsymystä ainakaan auta! :D
  Mun yksi suosikki nopea välipala/lounas on kun jäävuorisalaatista leikkaa isoja ”lehtiä”, jotka käy vähän kuin tortillasta ja päälle laittaa soijasta tehtyä jauhelihaa (ei tarvitse kypsentää mitenkään, kunhan lappaa paketista) ja raejuustoa ja avokadoa sekä tilkaa öljyä. Maistuu tosi hyvältä ja valmistukseen menee muutama minuutti :)

  • Joo, mulla on sama linja meneillään. Joka päivä syönyt jotain karkkia. :) Noh, onneksi tietää ettei voi ihan loputtomiin jatkua kuitenkaan… Hei nams mikä resepti! Siis sitä kuivaa kovaa soijajauhelihaa? Muistelisin, että meillä olisi joskus sitä ollut ja oli ihan kamalaa kypsennettynä. :P

 6. tuttuja mietteitä.. olin aloittanut tauon jälkeen salilla käynnin taas rutiineihin ja rupesin automaattisesti taas herkuttelemaankin vähemmän ja syömään terveellisemmin. nyt todettu laktoosi vamma, matala hemoglobiini ja vatsa oireilee mitä tutkitutan tällä hetkellä.. keliakiaa epäilevät.. alkaa turhauttaa kun kaikki mihin tottunut ei käykkään enää.. lounas ja päivällinen sujuu ongelmitta mutta aamiainen ja välipalat sitten haastavampia :( tsemppiä sinnekkin

  • Niin tuttua kyllä! Mulla ei oo laktoosia eikä keliakiaa mutta silti oireilen. Vähemmän enää mitn vatsa sekaisin juttuja mutta pahoinvointia sitäkin useammin. Ja yleensä siis juuri maitotuotteiden yhteydessä tuo pahoinvointi mutta välillä kyllä aika hankala havainnollistaa mistä nyt johtuu. Oon ajatellut hakea apua muualta, siis en lääkäristä vaan ravintoterapeuteilta. Enkä tosiaan miltään julkisen puolen vaan esim. Kaisa Jaakkolan kaltaisilta ravinto- valmentajilta. Paljon tsemppiä sinulle! <3 Toivotaan, että tilanne selviää pian ja saat kroppasi tasapainoon.

 7. Mulla ei testien mukaan ole laktoosi-intoleranssia (eivät ole varmoja) mutta mulla autto 0 laktoosin gluteeniton ja hedelmätön linja. Jos on esim. Ärtynyt suoli juuri nämä saavat aikaan pahassa vaiheessa kaltaisiasi oireita… turhautumista täälläkin mut hyvä et jonku avun sain edes… tsemppiä!!

  • Joo, ymmärrän. Hienoa kuitenkin, että olet löytänyt linjan mikä sopii sinulle. :) Itse sitä vielä haeskelen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta