Jogurttitestausta ja ruokajuttuja

Ostin muutama päivä sitten vihdoin testiin Bulgarian- ja Turkkilaista jogurttia. Mun on pitänyt kokeilla näitä kahta jo siitä lähtien, kun musta tuli mahavammainen. Skyr on tällä hetkellä ainoa rahka mikä toimii mutta jotenkin niissä on useissa mauissa vähän sellaista esanssin makua mikä on alkanut äklöttämään sekin. Ja jos maku ei töki niin ainakin hinta. 😀 Hyvin pitkään kuitenkin tottunut syömään maustamattomia rahkoja, joihin on helppo heittää sekaan marjoja tai hedelmiä. Ihan vaan yksinkertaisesti parasta, raikasta ja hyvää. Tuo Turkkilainen oli sitten makunsa puolesta jotenkin ihan liian stydiä, siinä maistuu niin vahvasti rasva ettei kyllä ihan omiin makumieltymyksiini passaa. Bulgarialainen oli mulle positiivinen yllätys, huomattavasti kevyemmän makuista ja jotenkin sellaista vähän karvasta. Tosi hyvää ihan sellaisenaankin, nams! Jos siinä nyt sitten olisi vaikka uusi maustamaton suosikki?! 

Mulla on oikeasti ollut viime aikoina pientä väsymistä ruokailujen suhteen ja suuhun on alkanut eksymään sellaisia juttuja mitä en edes normaalisi ole viikolla syönyt. Olen kai alkanut ”lepsumaan”. Herkkuja, jädeä, karkkia jne. Mitä kotoa vaan sattuu löytymään. Ennen oli niin selkeät terveelliset jutut mitä söi viikottain, nyt koko pakka on mennyt ihan uusiksi. Aamiainen ja lounas on ok mutta suurin ongelma on oikeastaan se iltapäivä, kun tulee duunista kotiin. Itse en jaksa alkaa väsäämään mitään munakasta tai muutakaan sörsseliä (pitäisi varmaan opetella) vaan tykkään syödä nopeaa välipalaa. Viime viikkoina on käynyt monesti niin, että olen venyttänyt ruokailua useammalla tunnilla, koska yksinkertaisesti en ole jaksanut alkaa säätämään ja miettimään mitä söisi. Sitten ne jutut joita ”saa” syödä eivät houkuta yhtään, ei vaan tee mieli jotain näkkäriä ja munakasta. Jotenkin karseaa, kun ruokailuista on tullut nautinnon sijaan oikea maan vaiva. Itse tiedän niin hyvin miten tärkeää on säännöllinen ateriarytmi ja se, että oikeasti syö hyviä juttuja. Nyt on vaan pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä ruokavaliosta jälleen suunnitelmallisempi niissä puitteissa mitä on annettu. Se vaatii enemmän aikaa ja suunnittelua mutta loppupeleissä kroppa kiittää. 

Mietin jopa vähän jotain tiukempaa ruokavaliota näin ennen kesää. Tällä viikolla vasta palannut salillekin niin voisi olla ihan kiva treenata vähän tavoitteellisemmin. Mulle tiukempi ruokavalio on siis huomattavasti säännöllisempää syömistä, useammin ja niitä valmiiksi mietittyjä safkoja. Tällä hetkellä syömiseni on lähinnä ruokien skippaamista ja napostelua. Huoh, tullut vaan sellainen väsymyspiste näihin kaikkiin ruokaongelmiin. 🙁 Vitsit sitä ikävöikään niitä aikoja, että pystyi syömään kaikkea! Nojoo, aika piristävää tekstiä näin pääsiäisen kunniaksi, hahah. Onko muilla ollut samankaltaisia fiiliksiä? Onko monella joku kesäkunto dieetti menossa?

Eilen kevään eka mansikka, geenimanipuloitu sellainen ja hyih ei edes minkään makuinen.
Ehkä mä odottelen jatkossa niitä suomalaisia mansikoita. 🙂
Ihanaa vapaiden alkua! 
Täällä ainakin odotellaan niitä + 20 asteen kelejä! 😉

Kommentit (21)
  1. Kiitos näistä linkeistä! Molemmat kuunneltu ja todella mieltä avartavia. :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *