Ilmettä kulmakarvoihin

Mulla on nykyään tapana säännöllisin väliajoin hieman freesata kulmakarvojani. Tämän freesauksen toteutan ihan kotosalla, omassa ”kauneussalongissani”. Kokeilin kotivärjäyssettiä ensimmäisiä kertoja muutamia vuosia sitten alkuun ripsilleni (aika ennen ripsienpidennyksiä) ja myöhemmin honasin, että miksi en piristäisi hieman kulmienikin ilmettä. Nyt olen värjännyt kulmiani kotona muutaman vuoden ajan aina silloin tällöin, sanoisinko kerran 1-2 kuukaudessa. Yhden kerran otin värjäyksen kauneushoitolassa mutta totesin ettei lopputulos ollut sen parempi saatika kestävämpi. Lisäksi väriä oli melkein enemmän ihossa kuin itse värjätessäni, eli tämäkin homma hoituu hienosti kotosalla.

Uskon, että moni teistä pelkää värjätä kotona ripsiä, kulmia, hiuksia- hyvin moni pelkää. Pelottaa, että pilaa jotenkin kulmakarvansa tai tukka pamahtaa väärän väriseksi, ymmärrän. Itse olen vaan aina ollut aika uhkarohkea näissä jutuissa ja siksi uskaltanutkin kokeilla näitä ihan omasta toimesta. Kotivärjäys on sinällään todella helppoa ja yksinkertaista. Ostan aina kerta toisensa jälkeen juurikin tämän Swiss O-Pair:in värjäyssetin, koska se on vaan nopein ja helpoin, lisäksi lopputulos on paras. Sävynä mulla on käytössä musta ja ei kulmista ei tule mustia vaikka sävy niin antaakin ymmärtää. Suosittelen siis tummatukkaisia ihan rohkeasti kokeilemaan mustaa jos tuntuu, että haluaa tummanruskeat kulmat. Sävyjä on kuitenkin muutamia ainakin Stockkalla, joten kannattaa siellä vaikka kysyä vielä myyjältä neuvoa jos tuntuu ettei värin valkkaaminen ole ihan niin iisiä. No sitten pieni tutorial tuosta värjäysprosessista ja ihan överi lähiskuvia luvassa. 😀

Alla kulmani ennen värjäystä, naturel- tilassa. 
Ja ei, en ole nyppinyt noita lovikohtia vaan kulmissani on tuollaisia pieniä koloja, tässä korostuu vielä jotenkin huomattavasti. 
Alkuun kostutetaan top- puikko nesteessä (purkki 1) ja levitetään aine kulmille, ikäänkuin kulmia maalaten. 
Väri siis tarttuu näihin kohtiin joihin nestettä levitetään, levityksen voi tehdä pariin otteeseen. 
Sen jälkeen nesteen annetaan vaikuttaa ainakin minuutti, mitä pidempi vaikutusaika sitä tummempi lopputulos.
Seuraavaksi sitten levitetään geeliä (purkki 2) pienelle kammalle ja kammalla kammataan kulmat läpi. Väri tarttuu näkyvästi näihin kohtiin joihin on laitettu sitä ensimmäisen vaiheen nestettä. Itse käytän tässä kohdassa apuna tops- puikkoja, joilla pyyhin ylimenneet värit pois. Hyvä keino on myös levittää vaseliinia kulmien ympärille ennen värjäystä, täten voi estää värin tarttumisen ns. yli. 
Ja sitten annetaan vaikuttaa ihan hetki. 
Periaatteessa värjäys tapahtuu kampauksen aikana mutta itse olen yleensä pitänyt tuossa vaiheessa vielä muutaman minuutin.

Ja Lopputulosta. Kuten huomaatte, kulman siipiosaan tarttui hieman huonommin, joten sinne olisi voinut levittää nestettä useamman kerran ja antaa vaikuttaa pidempään. Joskus toistan värjäyksen tuohon siipiosaan, jotta väri tulee yhtä tummaksi, toisinaan taas annan vaan olla kuten tälläkin kertaa. 🙂 Mutta kuten näette, eihän tullut musta vaikka mustalla värjäsin! Jos haluaa sen mustan lopputuloksen tulee nesteen antaa vaikuttaa pidempään.

Värjäättekö te kulmianne kotosalla? 🙂

Kommentit (12)
  1. joo värjäilen!! mulla on ihan refecto cilin kulma ja ripsi värit !! ne on tosi hyviä !! näyttää hyvältä noikin !! 🙂

    1. Okei, oon varmaan joskus niitäkin kokeillut. 🙂

  2. Mä olen itsekin alkanut värjäämään kulmiani. Heh ehkä kuukausi sitten ensimmäisen kerran pitkään aikaan… Ja itse asiassa saan samalla ripsetkin värjättyä (mulla on siis ihan naturel ripset eikä pidennyksiä)! Kulmien värjäyksen jälkeen mulla jäi ainetta ja kokeilin ihan silläkin uhalla että ”kohta sattuu silmiin kun niihin menee sitä värjäysainetta”, mutta jotenkin onnistuin sohimaan mun ripsiini sitä ainetta niin ettei sitä mennyt silmiin. Jesh! 😀

    1. Kyllä ripsienvärjäyksellä saa paremman ilmeen ripsiinkin, ehdottomasti! Ja sama pätee kulmiin… Ripset tosin ovat kuten sanoit hieman hankalampi case ettei sohi sitä väriä mihin sattuu. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *