Vallankumousta vaatteilla

Tämän viikon torstaina, eli 24.4 järjestetään Vaatevallankumous. Tietääkö moni mikä se on? – No minä en ainakaan tiennyt ennen kuin siskoni hieman valaisi asiaa. Tuon päivän tarkoitus on vaatia reilusti tehtyjä vaatteita pukemalla jokin vaatekappale nurinpäin päälle. Ikäänkuin oma mielenosoitus huonoja työolosuhteita, lapsityövoimaa jne. vastaan. Lisäksi päivän tarkoitus on arvostaa vaatteita, ei siis tätä nykypäivän kulutusmuotia vaan tehdä siitä kierrätysmuotia. Todella hieno aatos ja aijon itse olla tässä omalla tavallani mukana.

Siskoni tosiaan on vannoutunut kierrätysmuodin rakastaja ja päättikin luoda oman tapahtumansa tuohon päivään. Hän sai mukaan mm.WST:n ja tilaksi valikoitui MADE IN KALLIO, nimensä mukaisesti paikka sijaitsee Kalliossa Vaasakadulla. No mikä sitten on tapahtuman idea? Eli jengi tuo mukanaan vaatteita joista on halunnut eroon (1-10 kpl), näistä jokaisesta tuomastaan vaatteesta tuoja saa ovella viinipullonkorkkeja. Korkit toimivat sitten ikäänkuin ”valuuttana”. Heti korkkien saannin jälkeen viet omat vaatteesi pöydille ja lähdet metsästämään sellaisia vaatteita, jotka haluaisit itsellesi. Yhdellä korkilla voi ostaa aina yhden vaatteen. Tarkoitus on, että jengi pääsee eroon omista vanhoista vaatteistaan ja saa samalla tilalle uutta kivaa. :)

Paikalla on myös stailauskisa, eli siskoni ja hänen ystävänsä stailaavat paikan päällä halukkaita WTS:n ja muiden paikalle tuomista vaatteista. Stailauksesta otetaan kuva valokuvauspisteellä ja kuvat päätyvät WTS:n netti- ja videokäyttöön. Kaikkien stailaukseen osallistuneen kesken arvotaan yksi 100 € lahjakortti WTS:n nettikauppaan. Mielestäni kokonaisuudessaan hauska idea ja tapahtuman tarkoituskin on erinomainen. Musta tuntuu, että meikäläisen kaapista löytyy aina jotain sellaista jonka voisi laittaa kiertoon, joten itse ainakin suuntaan paikalle kymmenen vaatteen kera. Toivottavasti nään mahdollisimman monen teistä paikan päällä! :)

Kuva täältä.

Itse tapahtumakutsun voit vielä tsekata Facebookista täältä.
Paikka siis MADE IN KALLIO, Vaasankatu 14 / To 24.4 klo. 17-20

Nyt lähdetään pienelle kävelylle, aivan jumalainen sää!

On my way

2 vastausta artikkeliin “Vallankumousta vaatteilla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta