Hiusprobleemia

Hiukset, nehän ovat naisen kruunu. Mulla on aina ollut hyvä tukka, kiitos isoisän perintönä tulleen hyvän hiuslaadun. Meidän vaarilla on oikeasti ihan kuin hevosen harjas, nuorena tukkansa oli pikimusta ja tuta (kuten häntä kutsumme) muistuttaa muutenkin ulkonäöltään romania. 🙂 Tosiaan meikäläisellä ei ole oikein koskaan ollut mitään hiusmurheita siinä mielessä, että tukka on aina kasvanut ja se on ollut semmoinen oikein kuohkea ja mielestäni yksi paras osa ulkonäössäni. Kunnes sitten… 

Noh, kirjoitin tosiaan taannoin blogitekstin liittyen pillerivaihdokseeni (teksti löytyy täältä). Kirjoituksen aikaan kaikki oli vielä hyvin ja tuntui, että vihdoin on löytynyt ehkäisy mikä toimii! Suunnilleen maaliskuussa aloin kuitenkin huomaamaan tavallista runsaampaa hiusten lähtöä. En siis mitään pälvikaljutyylistä kaljuuntumista vaan ihan vaan hiusten putoamista. Meidän kodin lattiat, työpaikan lattiat ja ihan oikeasti joka paikka oli täynnä mun tukkaa. Alkuun en jotenkin edes ajatellut asiaa mutta sitten, kun homma oli jatkunut jo jonkun kuukauden ajan aloin miettimään, että hetkonen olenko kaljuuntumassa?! Se on oikeasti aika pelottavaa, kun vetää hiuksia niin aina lähtee käteen tukullinen karvaa. Olin ihan shokissa, kun tajusin tilanteen ja tunsin, että tukkani on kokonaisuudessaankin jotenkin ohentunut. Mullahan on ollut näitä ruokaongelmiakin, joten mietin alkuun liittyykö homma siihen mutta verikokeet osoittivat kuitenkin, että kaikki on kunnossa ja mulla on täydelliset arvot joka saralla. Hiustenlähtö ei siis ollut peräisin ruokavaliojutuista ainakaan todistettavasti. Toisena vaihtoehtona mietin jatkuvaa ombre värjäilyä mutta en oikein lopulta uskonut senkään olevan syy. Toki hiusten kuntoon vaalennus vaikuttaa mutta hiusten lähtemiseen ei kyllä pitäisi olla yhdistettävissä?!

Seuraavaksi oli sitten vuorossa armoton googlettelu mitä kautta aloin funtsimaan hiustenlähdön ja minipillereiden yhteyttä. Niin monta keskustelua, joissa minejä syöviltä henkilöiltä tyyliin lähtenyt tukka päästä… Sain ihan hirveän paniikin ja varasin samalle päivälle gyne- ajan jossa tultiin siihen tulokseen, että lopetan minit ja kokeilen ehkäisylaastaria tai palaan Yasminelleihin. Ehkäisylaastari, ehdoton ei! Pidin sitä päivän ja viskasin menemään. 😀 Nyt ollaan siis lähtöpisteessä. 

Kun lopetin minit meni pari viikkoa kunnes hiusten runsas lähteminen loppui. Vaikka sitä sanotaan, että hormonaaliset muutokset vievät aikaa ja tulevat ikäänkuin viiveellä niin silti tukkaa ei lähde enää samalla tavoin. Ja ei, tämä ei ole mitään luuloa. 🙂 Itse en siis näe mitään muuta selitystä tuolle hiusten lähdölle kuin yksinkertaisesti ne minipillerit… Hiukseni eivät kuitenkaan ole palautuneet vielä normaaleiksi ja hius on selkeästi ohuempi mitä aikaisemmin. Onneksi lähtötilanteeni on hyvä, joten tukka ei ole mikään hiirenhäntä kuitenkaan. Onko monelle teistä käynyt niin, että hormonit ovat aiheuttaneet hiusten lähtöä tai ohenemista? Olisi kiva kuulla teidän kokemuksianne?

Päätin jokatapauksessa, että nyt on vedettävä jokin tehodroppi tälle kuontalolle. Jälleen googlettelun tuloksena löysin *Priorin Extra -ravintolisän josta olen itseasiassa kuullut positiivisia kokemuksia jo aikaisemminkin eri tahojen kautta. Samantien otin yhteyttä *Apteekkituotteet.fi -verkkokauppaan ja sitä kautta sain testaukseen kyseistä ravintolisää. Aloitin kolmen kuukauden kuurin eilen ja toivon todella, että tuote tekee musta taas tukkajumalan! Kerron tuloksista täällä blogissani, kuuri on kuitenkin kolmen kuukauden mittainen joten uskoisin tuossa ajassa tulevan tuloksia suuntaan tai toiseen! Tuotettahan saa myös pienemmissä määrissä jos haluaa kokeilla lyhyemmän kokeilujakson. 🙂 Onko teillä kokemusta Priorin -kuurista? Syökö moni kyseistä ravintolisää ihan jatkuavasti? 

*mainoslinkkejä
Kommentit (31)
  1. On jo jonkin verran vanha postaus, mutta osui kohdalle nyt kun etsin kokemuksia priorinistä. Itselläni nimittäin täysin sama kohtalo Cerazetten kanssa: tukka lähtee sankoin joukoin päästä! Toki muutakin kivaa on tullut mukana, kuten älytöntä turvotusta ja painon nousua. Menkat toki jäi pois, mikä onkin motivoinut Cerazetten syömistä. Nyt ei kyllä enää jaksais, kun ei kohta tosiaan ole tukkaa :O

    Mutta siis, oletko huomannut mitään apua Priorinista?

  2. Itselläni on ollut aina kovin paksut ja vahvat hiukset, mutta nyt on jotain tapahtunut ja hiuksia lähtee jatkuvasti aivan hirveästi. Parturikin huomautti asiasta.:/ Minulla on kylläkin hoidossa oleva kilpirauhasen vajaatoiminta ja veikkaan sen olevan syypää tähän karseaan hiusten lähtöön.:( Kilpirauhaslääkitystä täytyy todennäköisesti viilata, mutta päädyin myös juuri tilaamaan ”extrana” tuon 3 kuukauden Priorin-kuurin sekä Priorin-shampoon. Tuskin niistä haittaakaan on! Haluan hiukseni entiselleen!!! Tänäaamunakin itku pääsi kun tarkastelin hiuksiani ja havaitsin että ovatpa ne ohentuneet. Myös kuivat ne ovat.

    1. Aijaa, höh. Se sairaushan kuulemma pudottaa tukkaa. 🙁 Mä en todellakaan usko, että biotiinista on haittaa! Miksi olisi? Jos Priorinista ei tuu mitn sivuoireita (mäkään en oo siis huomannut) niin why not! Mä oon ainakin ihan et kaikki konstit käyttöön! ;)) Toivotaan et tukan lähtö loppuu ja saat avun ongelmaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *