Kaurapaistosta terveellisemmin

Tein ennen vanhaa aika usein makeanhimoon hieman terveellisempää vaihtoehtoa, eli uuniomenoita-ja banaaneja kaurahiutaleiden kera. Eilen iski armoton makean nälkä ja koska olin syönyt keskiviikkona jo melkein levyllisen Fazerin uutuus mustikkasuklaata (niin parasta!!) niin päädyin hieman kevyemmälle linjalle. Kaupat olivat kiinni, joten omenoita en saanut mutta googlettelin erilaisia reseptejä netistä sen mukaan mitä kaapista löytyi. Mustikka- kaurapaistos kuulosti super herkulliselle… Ja minähän tein tästä tietysti oman variaationi niiden raaka-aineiden mukaan mitä kotoa löytyi. ;)

Marja -banaani -kaurapaistos 

2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl CocoVi kookosjauhoja (saatu)
1,5 dl CocoVi kookosöljyä sulatettuna (saatu)
Ripaus kanelia
Hunajaa, noin 2 tl.
Marjasekoitusta jossa muistikoita- ja viinimarjoja 2 dl
1 banaani
ripaus kookoshiutaleita

Aluksi laitetaan uuni 200 asteeseen lämpenemään ja kaadetaan marjat voideltuun uunivuokaan. Seuraavaksi sekoitetaan kaurahiutaleet, kookosjauhot, hunaja ja kookosöljy. Sekoitus heitetään marjojen päälle. Lisäksi mukaan voi laittaa banaanin haluamallaan tavalla, itsehän laitoin sen tuolla tavoin hyvin kauniisti. :D Lopuksi ripottelin sekoituksen päälle hieman kanelia. Uunissa paistosta pidetään noin 15-20 minuttia.

Käytin eilen ensimmäistä kertaa CocoVi:lta saamiani kookosjauhoja ja ne kyllä toimivat! Itse rakastan kookoksen makua ja tuoksua, joten mulle ei ole mikään ongelma käyttää kyseistä raaka-ainetta vaikka missä muodossa! :) Googlettelin, että kyseisillä jauhoilla voi tehdä myös jonkunlaista leipääkin makeiden lisäksi?! Onko kukaan kokeillut? 
Ja alla sitten herkullista lopputulosta, johon päälle ripottelin vielä hieman kanelia ja kookoshiutaleita. Parastahan toki olisi vaikka vaniljajätskin kanssa jos oikein haluaa alkaa herkuttelemaan. Itse vaan olin keveämmällä linjalla niin tämä maistui oikein hyvin. :) Suosittelen kokeilemaan jos kaipaa jotain makoista mutta terveellisemmin raaka-ainein! Määriähän voi itse hieman mixailla ja laittaa joukkoon vaikka sokeriakin halutessaan. Mun makuaisti on vaan jotenkin muuttunut vanhemmiten ja en kaipaa enää makeutta niin paljon. Omaan suuhuni hedelmien ja marjojen oma makeus on ihan tarpeeksi. :)
Onko teillä jotain hyviä variaatioita terveellisemmästä kaurapaistoksesta? :)


On my way

2 vastausta artikkeliin “Kaurapaistosta terveellisemmin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta