Gluteenittomia sämpylöitä

Sen verran tässä vaiheessa jo päivittelen tänne blogin puolelle, että täällä ollaan nyt tosiaan maidottomalla ja leivättömällä kokeilujaksolla. Iiks! Koitetaan siis löytää aiheuttajaa mun epämääräisille pahoinvoinneille sun muille vatsaongelmille ruokavaliomuutosten kautta. Nyt on unohdettu siis jopa kaikki kahvimaidot, juustot, leivät jne. Rahkaahan en ole muutenkaan syönyt enää useampaan viikkoon. Jokatapauksessa kirjoitan käynnistäni Ravintoterapeutilla vielä ihan lähipäivinä, joten ei nyt tästä tällä erää sen enempää. Olen kyllä niin innoissani ja hyvin toiveikkaalla mielellä! :)

Tykkään leivästä, mitäs sitä kieltämäänkään. Olen tottunut syömään ruisleipää 2-3 siivua päivässä tai vaihtoehtoisesti näkkäriä tai hapankorppuja. Nyt, kun leipä on kielletyllä listalla on pitänyt hieman itse soveltaa… Leivoinkin eilen heti ensihätään gluteenittomia siemensämpylöitä, koska tykkään leivästä enkä halua jättää sitä ihan kokonaan. Kaupan pakastealtaiden gluteenittomat sämpylät eivät houkuttele, joten miksi ihmeessä en tekisi leipää kotona? Reseptejä löytyy netistä toki useampia mutta itse tein jo viime syksynä kokeilemiani siemensämpylöitä nyt uudemman kerran. Resepti on helppo ja mikä parasta, leipäsiä on hyvin nopea tehdä! Mun mielestä nämä myös maistuvat hyvälle, joten suosittelen testaamaan. :)

Vehnättömät sämpylät

* 4 kananmunaa
* 2 dl mantelijauhetta
*1 dl pellavansiemenrouhetta
*4 porkkanaa raastettuna
*Muutama kourallinen kurpitsansiemeniä
*Ripaus suolaa

Aineet sekaisin ja muotoillaan sämpylät leivinpaperille. Itse tein aika suurehkoja leipäsiä, joten satsista tuli kuusi kappaletta. Laitetaan uuniin (225 astetta) ja pidetään siellä noin 15 minuuttia. Kannattaa välillä kokeilla haarukalla tuntuvatko kypsille. Sitten vaan nauttimaan! 
Päällisjuuston korvasin avocadolla ja Herbamare yrttisuolaseoksella, nams!
Tuleeko teidän tehtyä itse leipää? 
Gluteenittomia reseptejä otetaan mielellään vastaan! :)

On my way

16 vastausta artikkeliin “Gluteenittomia sämpylöitä”

  1. Näkkäriä tulee tehtyä seuraavaa reseptiä mukaillen: http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.fi/search/label/reseptit. Itse teen maissijauhoon ja näkkäri pysyy hyvin kasassa. Tykkään myös levittää taikinan pellille hyvin ohueksi, jotta lopputulos on mahdollisimman rapea. Makunsa kullakin. :) Levittämisen apuna voi käyttää toista leivinpaperia. Ainoa miinuspuoli on pitkä paistoaika, mutta ohje itsessään on hyvin simppeli :)

  2. ”Elämän mullistavaa leipää” tulee tehtyä silloin tällöin, se on jäänyt kestosuosikiksi! Hei pieni ohi aiheen kysymys turistilta, jonka suuntana on Helsinki.. mitkä sun suosikkipaikat on käydä syömässä ulkona?:)

    • Toi nimi on kyllä hauska, elämän mullistava leipä hahah. Mutta pitää ehdottomasti kokeilla kerran sitä niin suositellaan. :) Mun lemppari paikka on Maya Bar & Grill ehdottomasti. Hyviä ovat myös Grande Grill, Kiila ja ihan Teatterin raikas salaatti. Sörnäisissä on loistava thaikkumesta nimeltään Tuktuk. :)

  3. karppaus.info/reseptit löytyy mahtavia gluteenittomia reseptejä Esimerkiksi sivuston ”sekavuokaleipä” on todella hyvää! Ohjetta voi helposti soveltaa ja jättää kummalliselta kuulostavat fiber huskit sun muut pois ja korvata esim psylliumilla

  4. Jos haluat ”hätävaraksi” jotain hyvää gluteenitonta leipää kaupasta, niin Moilas Breakfast Rolls tms. on ihan tosi herkullisia! Se pussi maksaa reilu 3 euroa ja siinä on muistaakseni 5 sämpylää. Suosittelen ehdottomasti! :)

  5. Niinkuin joku tossa ylempänä kans suositteli, niin kannattaa testata ”elämän mullistava gluteeniton leipä” :-D googlettamalla löytyy ohje:) on tosi herkullista & helppoakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta