Tahini seesamtahnaa

Nyt, kun ruokavalioni on maidoton myös juustot on pudotettu pelistä pois. Mietin aina etten varmasti selviä ilman leivän päällä möllöttävää keltaista kuuta mutta ihmeen hyvinhän tässä on suoriuduttu! Juuston voi korvata niin monella muulla tapaa. Esimerkiksi avocadolla, kasviksilla ja erilaisilla tahnoilla. Ravintoterapeuttini vinkkasi minulle Tahinitahnasta, josta en itseasiassa ollut koskaan kuullutkaan. Kyseinen tahna on valmistettu seesaminsiemenistä ja on muutenkin ravintorikasta, lisäksi se sisältää runsaasti etenkin kalsiumia. Itse olen käyttänyt tätä kotitekoisen gluteenittoman leivän päällä mutta varmasti aivan ihanaa myös esimerkiksi niiden riisikakkujen ja hapankorppujen kanssa. Maku on tavallaan aika pistävä mutta kuitenkin hyvin täyteläinen. Jakaa varmasti mielipiteitä mutta omaan makuuni niin täys kymppi! 🙂 100 grammassa tahnaa on proteiinia 17 g / rasvaa 54 g / 600 kcal / Hiilihydraatteja 12 g Onko kyseinen tahna monelle teistä tuttu tuote? 🙂 

Tahini ei todellakaan ole hinnalla pilattu, esim. *Hyvinvoinnin Tavaratalo myy sitä alle neljän egen hintaan. (*adlink)


Kommentit (9)
  1. Katia Italia
    2.8.2017, 12:46

    Mä ostin sama ja on kamala kitkera :/ täytyy etsia pahtamaton tahini….luulen siemenet ovat pahdettu liika ja sieltä johtu kitkera makua.

  2. Ootko kokeillu Almond Butterii, jota saa esim. Punnitse ja säästä-kaupasta? Niin hyvää riisikakkujen kera tai suoraan purkista 🙂 Mulla on vilja-rasitus-anafylaksia/allergia, joten ”herkuttelen” viljatuotteilla vain harvoin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *