Pala onnellisuutta

Mitkä asiat ovat onnellisuutta? Mitkä ovat niitä seikkoja, jotka tekevät juuri sinusta onnellisen ja saavat sinut hymyilemään? Itselleni yksi tärkeimmistä elämän ”motoista” on olla onnellinen joka päivä. Jos elämässä elää vähemmän onnellisia ajanjaksoja oppii kyllä ihan eri tavoin taas arvostamaan niitä aikoja, kun sitä onnellisuutta on enemmän. Omalla kohdallani onnellisuutta syö etusijassa terveyden reistaileminen ja sydänsurut. Jos minulla on sydänsuruja olen kuin mikäkin rikkinäinen saviruukku, koko elämä tuntuu hankalalle ja reagoin siihen kropallani. Ennen parisuhteeseen vakiintumista noita aikoja oli itseasiassa hyvinkin paljon. Nykyään, kun elää rakastavassa suhteessa ei ole onneksi enää tarvinnut särkeä sydäntään samalla tavoin kuin joskus. Tokikin taas sitten elämässä saattaa olla muita huolia, stressiä, läheisten sairastumisia tai heidän sydänsurujaan, juuri oman terveyden reistailua jne. Kaikki negatiiviset vastoinkäymiset syövät sitä onnellisuutta.

Arvostan todella paljon ihmisiä, jotka pystyvät vaikeuksienkin keskellä aina olemaan onnellisia ja niin iloisia. Myös positiivinen elämänasenne tuntuu olevan monella ihan perimää. Itse olen sellainen, että jos mulla on paha olo niin se näkyy varmaan kilometrin päähän. Lisäksi vaikka pyrin ajattelemaan positiivisesti olen aikamoinen realisti ja ehkä jollain tapaa pettymykseen valmistautuva pessimisti. Kuten aika moni teistäkin on todennut, olen ikäänkuin jalat maassa tyyppi. Hauskaa, että se on välittynyt teihin ihan näin blogini kautta. :) 

No mistä asioista minä itse sitten ammennan tällä hetkellä elämääni onnellisuutta? Olen jo hyvin pitkään ollut niin sanotusti ”perus onnellinen” vai mikä se oikea sanonta nyt olisikaan. Elämä on siis niiltä osin kunnossa ettei mun tarvitse murehtia rakkaus eikä talousasioita. Meillä on katto päämme päällä ja mukava koti onkin. Mulla on ystäviä juuri niin monta kuin haluankin niitä olevan ja saan jakaa huolet jollekin. Vaikka terveys on reistaillut niin sekin alkaa olemaan nyt suunta ylöspäin. Työpaikka löytyy ja tämä blogi, mikä taas antaa paljon hienoja mahdollisuuksia ja uusia ihmisiä elämääni. Lisäksi varmuus elämän suuremmasta tarkoituksesta on tuonut tiettyä rauhallisuutta ja onnellisuutta. Enää ei ole sellainen fiilis, että pitäisi etsiä sitä jotain mitä ei tunnu mistään löytyvän. :) Itselläni on siis kokonaisuudessaan ”onnellisuuspaketti” kasassa, joten miksi murehtia eikä nauttia! 
Mielestäni arjessa onnellisuutta noiden suurempien aspektien lisäksi tuovat hyvinkin pienet seikat. Itse saan onnellisuusviboja esimerkiksi hyvästä safkasta ja viime aikoina tämä uusi sopivampi ruokavalio on tehnyt oloni onnellisemmaksi. Se, että pystyy treenaamaan ja purkamaan päätään sitä kautta on myös megajees! Liikunnan ja treenien myötä sitä viihtyy hyvin myös omassa kropassaan ja on tyytyväinen peilikuvaansa. Itse ainakin koen oloni viehättävämmäksi, kun treenaan enkä makaa vaan sohvalla. :) Myös positiivinen palaute muilta tuo hyviä fiiliksiä, eli myös positiivinen palaute blogissa työni jäljestä tekee iloiseksi ja onnelliseksi! Onnea voi olla se kahvikupponen, pala suklaata, palkkapäivä, uusi vaate, kengät tai muu kauan haluama ostos. Miehen halit, hellittelyt ja rakkaudenosoitukset. Yksi katsekin voi tehdä onnelliseksi tai toisen ihmisen hymy. Ystävät ja keskustelut heidän kanssaan, arjen haasteiden selvittäminen. Ylipäänsä kiitollisuus elämästä ja siitä, että on saanut niin paljon mahdollisuuksia ja on saanut syntyä maahan, jossa niin moni asia on hienosti. Vitsit, tämähän meni aiheesta onnellisuus aiheeseen kiitollisuus. :D
Onnellisuus on jännä juttu! Sitä pitäisi mielestäni jakaa ehdottomasti enemmän. Siispä nautitaan viikonlopusta ja tästä hetkestä, ollaan kiitollisia siitä mitä meillä jo on. Jos vastoinkäymisiä on niin muistetaan, että parempaa on tulossa! 

Mitkä asiat tekevät teidät onnelliseksi ja saavat hymyn huulillenne? :)


On my way

4 vastausta artikkeliin “Pala onnellisuutta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta