Luomuostoksia

Eilinen pikapiipahdus Punnitse & Säästä:ssä tuotti taas tulosta. En olekaan hetkeen syönyt raakapatukoita, joten oli aika täyttää hieman välipala varastoa näkd-patukoilla. Mun on jo pidempään pitänyt tutkia mistä saisi tilattua suuremman erän raakiksia edulliseen hintaan. Ovat meinaan aika kalliita noin yksittäin ostettuna… Joku lukijani jossain vaiheessa vinkkasi jostain verkkokaupasta mutta nyt en taas kuollaksenikaan muista mistä oli kyse. Myös omatekoiset patukat voisivat olla mielenkiintoinen kokeilu, vielä en vaan ole saanut aikaiseksi. Siskoni tekee usein raakakakkuja, sellaistakin olisi hauska testata! En vaan ole mikään leipurihiiva, joten aina tuollaiset leipomiset vaativat multa tavallista enemmän ponnisteluja. :D Tuo Berry Delight on muuten oma lempparini noista näkd:eistä. 

Toinen heräteostos oli jo pidempään hankintalistallani keikkunut luomu maapähkinävoi. Mulle tulee aina tästä mieleen fitnesskissojen riisikakut, maapähkinävoi ja banaanin siivut. :D Itse en ole tuolle idealle vielä lämmennyt ja nyt, kun gluteenittomalla mennään niin riisikakut eivät kuulu ruokavalioon. Onneksi gluteenittomana löytyy vastaavia korvaavia juttuja. Maapähkinävoin päällä toimii kuulemma super hyvin myös muutkin hedelmät kuin bansku. Omenaa ja appelsiinia olen kuullut päälle siivutettavan. Mihin kaikkeen te käytätte maapähkinävoita? 
No sitten luomu tattarinäkkärit. Olen pidempään koittanut kuikuilla jotain gluteenittomia näkkäreitä. Vaikka teen leivän itse niin on kiva aina välillä rouskuttaa jotain hapankorpun kaltaista. :) Löysinkin ihan päivittäistavarakaupasta nämä tattarinäkkärit ja ostin kokeeksi. Aika kuiviahan nämä ovat pelkästään mutta juurikin maapähkinävoin tai tahinitahnan kanssa nams! Ja tosiaan päälle olen laittanut avocadoa mutta olisi kiva kokeilla nyt niitä hedelmäyhdistelmiä. Onko teillä jotain gluteenittomia näkkärisuosikkeja? Tekeekö joku kenties itse nämäkin? :)
Aurinkoa päiväänne, nyt on niin kesä! :)

On my way

12 vastausta artikkeliin “Luomuostoksia”

 1. riisikakuthan ovat gluteenittomia? jos ostaa kunnollisia, jotka sisältävät vain täysjyväriisiä ja suolaa niin ne on kyllä luonnostaan täysin gluteenittomia…

  • Voi apua. Siis gluteeniahan on viljoissa! Onko riisi viljaa? Jotkut gluteenikot sietävät muuten kauraakin, mutta varmaan näin alkuvaiheessa sitä ei toki kannata kokeilla jos nimenomaan halutaan keliakiaa sulkea pois.

 2. Riisikakut ovat gluteenittomia! :) itse syön nuo samaiset tattarinäkkärit usein pestolla :) tosin pestossahan on juustoa, mikäli olet nyt ihan nollatoleranssilla sen suhteen :)

 3. Mie oon ollu gluteenittomalla ruokavaliolla nyt noin 5 vuotta. Riisikakut on kyllä ihan gluteenitomia et niitä voit oikein hyvin syödä. Pirkan gluteenittomat ja maidottomat näkkileivät on toooosi hyviä ja jos herkutella haluaa niin Pirkan gluteenittomat ja maidottomat ”suklaa”piparit on ihan herkkua ;)

  Sitten voin antaa hyvän reseptin mitä kannattaa kokeilla :)

  Siemennäkkäri:

  3 kananmunaa
  10rkl seesaminsiemeniä
  5rkl auringonkukansiemeniä
  3rkl kurpitsansiemeniä
  3rkl pellavansiemenrouhetta
  4rkl mantelijauhoja
  suolaa

  sitten vaan kaikki ainekset sekasin ja leipinpaperille levität taikinan ja uuniin 200 astetta ja noin 20 minsaa
  sit ohjeta voi muokata ja laitella erilaisia siemeniä makunsa mukaan.

 4. Maapähkinävoita banaanin,omenan,taateleiden,riisikakkujen (nehän ovat siis gluteenittomia, miksi eivät kuulu ruokavalioosi?vai onko syynä mieltymys), sellaisenaan lusikoimalla (Amonan sokeriton ja luomu Urtekram chrunchy/smoot parhaita!)
  Tattaririisikakut on hyviä, mutta samalta merkiltä on myös kastanjanäkkäriä! Parempaa ja mp-voin kanssa täydellistä!
  Tässä ohje itsetehtyyn näkkäriin:

  3 munaa
  10 rkl seesamin siemeniä
  10 rkl auringonkukan siemeniä
  3 rkl pellavan siemeniä tai rouhetta
  2 tl ruususuolaa
  6 rkl mantelijauhetta

  Levitä taikina pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. (ohjeella kokonainen pellillinen)
  Paista levyä 150 asteessa 20-30 min: mitä kauemmin paistat, sitä tummempia ja kovempia näkkäreistä tulee.
  Viipaloi levy heti uunista nostettuasi näkkärin kokoisiin osiin ja anna jäähtyä

 5. Semperin gluteeniton (ja maidoton) karkea näkkileipä on ainakin todella hyvää! :) Sitä saa ihan kaikista perusruokakaupoista ja hinta pyörii jossain noin 3 eurossa.

 6. Ei nyt liity millään lailla tämän postauksen aiheeseen, mutta kun sulla on tuollainen upea tukka, niin haluisin tietää että pidätkö sitä öisin auki vai kiinni? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta