Minun aurinkotuotteeni

Ihanaa viikonalkua jokaiselle! Olipas lämmin viikonloppu ja itsekin ehdin sen muutaman tunteroisen siellä auringossa viettämään. Olen vaan huomannut, että nykyään olen kyllä laiskempi auringonottaja kuin aikaisemmin. Jaksan maata laakereillani sen lähemmäs pari tuntia kunnes tulee jo fiilis ettei enää jaksa. Onko rusketus sen arvoista, että sitä jaksaisi maata tuntitolkulla? Nääh, eipä oikeastaan ainakaan enää itselleni. 

Ajattelin kuitenkin esitellä teille muutaman itselläni tällä hetkellä käytössä olevan aurinkotuotteen. Joskus minäkin vedin tyyliin babyoililla auringossa pelkäämättä palamista, nykyään olen asiasta huomattavasti tarkempi. Mielestäni aurinko ei ole leikin asia ja itselläni se viime kesän aurinkoihottuma sai kyllä miettimään onko rusketus sen arvoista, että sitä leikkisi ihollaan tai jopa terveydellään… Pelottaa siis ehkä hieman, että se iskee tänä kesänä uudestaan, koska ilmestyy kuulemma helpommin jos sitä on kerran ollut. 

Tällä hetkellä kaapistamme löytyy Nivean karotiinilla varustettu aurinkovoide. Olen tykännyt juuri näistä karotiinituotteista niin pitkään kuin muistan. Mielestäni voiteilla saa juuri hyvän rusketuksen ja itseasiassa se antaa ihon pintaan jo pientä sävyä ihan itsessäänkin, koska on keltaisen väristä. Kerroin on aika matala, koska ostettu Suomen aurinkoon. Viime aikoina täällä on kuitenkin ollut aika kuumaa, joten jos enemmän tulisi auringossa oltua käyttäisin tätä Malibun spray-rasvaa. Kerroin 15 on jo ihan jees ja antaa vähän paremman suojan UV-säteitä vastaan. Tätä meillä oli muistaakseni viime vuonna reissussa mukana mutta saattoi olla jopa korkeammalla kertoimella. Kreikassa Agios Nikolaoksessa, johon matkamme nyt sitten varattiin on kuulemma heinäkuussa lähemmäs neljäkymmentä astetta. Tuohan tarkoittaa jo sitä, että palamisen riski on hyvin suuri vaikka iho olisikin sietävämpi auringon suhteen. Nyt pitääkin tarkkaan miettiä millä kertoimella lähtee reissuun, ehkei kuitenkaan tuolla kutosella…

No sitten pre-ja after sun tuotteet. After sunia olen tottunut käyttämään jo useamman vuoden ajan ja mielestäni se on ihan must. Viilentää ihoa mukavasti arskan oton jälkeen ja palauttaa ihon kosteustasapainoa. Pre-sun on itselleni ihan uusi tuote ja itseasiassa juuri nämä Avonin tuotteet kyllä molemmat. Toista siis levitetään iholle ennen auringonottoa, esimerkiksi vaikka puolisen tuntia ennen ja spraymainen suihkutettava tuote on sitten tuo iholle suihkittava after sun. Molemmat purkit sain viime viikolla Why Not PR:ltä testaukseen ja käytinkin näitä lauantaina, kun sen pari tuntia auringossa kerkesin olemaan. Molemmat vaikuttavat oikein hyville ja laadukkaille tuotteille, myös tuoksu on näissä mukavan kookosmainen.
No sitten sisäisesti nautittavat *Bioteekin aurinkokapselit, jotka sain Indiedaysin Inspiration päivästä mukaan kokeiltavaksi. Muistaakseni mulla on ollut vastaavia kapseleita joku vuosi kokeilussa mutta ei viime kesänä?! En tiedä olisiko näistä oikeasti apua juuri siihen aurinkoihottuman estämiseen? Äitini tosin vaan sanoi tuosta ihottumasta, että hänellekin on joskus tullut mutta kunhan vaan jatkaa auringossa oloa se häviää?! Tiedä sitten, kuulostaa mielestäni aika pahalle. :D Noh, ajattelin kuitenkin aloitella tämän kapselikuurin viimeistään ennen lomaamme. Pakkauksen kyljessä lukee 1-2 viikkoa ennen auringossa oleilua, joten toisaaltahan kuurin voisi aloittaa vaikka samantien. Lisäksi tuote on aika edullinen, joten useammankin paketillisen popsiminen ei kaada taloutta. :) Pillerit sisältävät siis luontaisia karotenoideja, jotka valmistavat ihoa vastaanottavaisemmaksi auringon säteille. Myös rusketus tarttuu paremmin kuulemma näiden pillereiden voimin. Onko monella teistä kokemusta näistä aurinkokapseleista? Onko kenelläkään kenties ollut apua juuri aurinkoihottuman suhteen? 
Millaisia aurinkotuotteita teiltä löytyy? Löytyykö samoja suosikkeja kuin minulta?


*Mainoslinkki
On my way

12 vastausta artikkeliin “Minun aurinkotuotteeni”

 1. Mulla on nyt viimeset pari kesää tullut kans aurinkoihottamaa tässä alkukesästä. Googlettemalla totesin kuitenkin, että se on tosi yleistä ja yleensä se häviää kun iho on taas tottunu aurinkon saantiin. Itellä tosi vaalea iho ja tässä muutama viikko sitten olkavarret oli aika laikukkaat ihottuman takia, semmosia pistemäisiä näppyjä, mut siitä se on pikkuhiljaa hävinny eikä oo tullu enää niin pahasti :) -Linda

  • Niin. Oma ihoni ei ole koskaan ennen reagoinut aurinkoon tuolla tavoin. Ihoni on suhteellisen paksu, ei ihan vaalein ja aina olen saanut hyvin väriä. Siksi olin aika ihmeissäni tuosta viime kesän episodista… Toivottavasti tuo oli vaan yhden kesän kiusa!! Tsemppiä sinnekin vaivan kanssa!

 2. Mulla on ollu eriasteista aurinkoihottumaa koko aikuisiän.. Keväällä sitä yleensä tulwe käsivarsiin ja dekolteelle, mutta yleensä sen kanssa on pärjännyt. Kutiaa vaan pirusti. Aurinkokapselit on saattanu musta auttaa hieman, ainakin ruskettumiseen sillä muuten se n paljon hitaampaa. Mutta noissa kapseleissakin on eroja. Pahin ihottumakeissi on ollu viime kesänä Korfulla, kun sain niin kamalan ihottuman käsiin, dekolteelle ja reisiin, et jouduin siellä lääkäriin. Kutisi ja kirveli siis niin kamalasti ettei vaan pystyny olemaan. Lääkärissä jouduin parina päivänä peräkkäin käymään kortisonipiikillä ja lisäksi sain apteekissa sekoitettua lääkevoidetta ja kiellon olla auringossa. Onneksi oli matkavakuutus. Lääkäri selitti sillon, että se on uv-valoallergiaa ja jos on erittäin herkkä niin se ei koskaan helpota. Kuulemma otsonikerros on nykyään niin ohut, että oireet vaan pahenevat…
  -krisuli

  • Okei! Pitää siis tsekkaa nuo pillerit ja lisäksi esim. ottaa matkalle mukaan dropit mahdollista allergiaa varten. Toivon kyllä niin ettei sitä tulisi!!

 3. Mä olen viime kesänä syönyt just noita samoja aurinko kapseleita ja tässä kuussa taas aloitin.
  Ennen en ruskettunu sit millään mut viime kesänä olin ihan onnessaan kun näin rajat jo ensimmäisenä auringon otto päivänä, sama homma tänä kesänäkin.. et kai niillä jotain vaikutusta on. :D

  • Ok! Itselläni ei ole ollut koskaan värin kanssa ongelmia mutta juurikin tähän ihottumavaivaan sitä apua tuosta toivoisin. Rasittava vaiva kyllä kaikin puolin. :(

 4. Itse olen saanut aurinkoihottumaan apua etelänmatkoilla aurinkokapseleista!:) ja taitavat ne parantaa rusketuksen syvyyttä ja kestoa, josta ei omalla kohdallani ole ollenkaan haittaa..:)
  S

 5. Täälläkin viime vuonna kreikassa säästyin aurinkokapseleilla aurinkoihottumalta!! :) Kyllä niissä jokin taika taitaa olla.

  Vinkkinä vielä, pirkan gluteeniton marjamysli on aivan taivaallisen hyvää! Taitaa siitä olla hedelmäversiokin kaupoissa. Suosittelen!

 6. Kuulostaa kovin matalalta toi sk 6 voide, vaikka vaan Suomessa käytettynä niin ei se vaan suojaa tarpeeksi jos tarkotuksella ottaa aurinkoa (varsinkin siinä 12-15 aikaan kun aurinko on täällä korkeimmillaan ja uva/uvb- säteet vaikuttaa voimakkaammin). Se taitaa olla tarkotettu lyhytaikaseen auringossa olemiseen, tai ilta-aurinkoon yms. Kuten kirjotitkin tossa, että terveysasiat mietityttää joten kannattaa pistää se ihan kunnolla etusijalle. Sellasia 20-30 sk voiteita ei kannata vältellä… mielummin pelaa varman päälle. Ne ei estä tai vähennä ruskettumista. Ja huom noilla voiteilla kannattaa läträtä ihan kunnolla :) Periaatteessa suositellaan että tollasen yhden purkin sais kulutettua kesässä loppuun, kun ei ne oikeen säily seuraavaan vuoteen (vaikka tuote ois ok hajultaan/koostumukselta niin suojatehot saattaa vähentyä.) Suurimmassa osassa aurinkovoiteista on joko 6kk tai 12kk säilyvyysmerkintä avattuna.
  Toivoisin että ihmiset kunnolla alkais miettimään auringon riskejä ja suojautumaan siltä tarpeeksi, se tuntuu olevan niin monelle vielä sellanen ”kun en mä pala niin en tarvii aurinkorasvaa”… Eli UVA-säteet on niitä jotka vaikuttavat pitkällä aikavälillä syvemmälle ihoon. UVB-säteet on niitä, jotka aiheuttaa ihon palamisen muttei vaikuta syvemmälle. Molemmat vanhentaa ihoa ennenaikasesti ja lisää melanooman riskiä…

  Toivottavasti mun teksti ei ärsytä, kun enhän mä tiedä mitä itse tiedät asiasta mutta sun tekstissä vaan muutama juttu särähti näin kosmetiikkaneuvojan korvaan. :D Oon vähän huono kirjoittaja, toivon että tästä saa jotain selvää ja olisi muistutuksena myös muille! :)

  • Juu, siksi olenkin siirtymässä paksumpiin. Mähän oon koko nuoruuden lätrännyt kevyillä öljyillä, eli ei ihme jos iho on jotenkin herkistynyt. :/ Mutta tosiaan hyvin ymmärrän pointtisi enkä sitä mitenkään huonolla ottanut. :)) Tottunut vaan käyttämään noita kevyempiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta