Gluteenitonta vuokaleipää

Moni saattoi Instagramin puolella huomatakin, kun toissapäivänä leivoin kotona ensimmäistä kertaa vuokaleipämaista siemenleipää. Kiitos kaikille teille, jotka vinkkasitte minulle erilaisia gluteenittomia leipäreseptejä! Huikeaa, koska niiden pohjalta sitten poimin reseptin, jonka tein oikeastaan taas niiden raaka-aineiden pohjalta joita kotoa sattui löytymään. Pyrin kyllä nykyään pitämään aina kaapissa erilaisia siemeniä, manteleita, kookosöljyä jne. jotta tuollainen leivoskelu on sitten mahdollista anytimes. 🙂 Sovelsin siis hieman eri reseptejä ja päädyin seuraavanlaiseen vuokaleipään.

Gluteeniton siemen-vuokaleipä

2,5 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl manteleita
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 rkl psylliumia
1/2-1 tl CocoVi:n kalaharinsuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sulaa kookosöljyä
3,5 dl vettä

Ensin sekoitin kuivat aineet keskenään ja lopuksi lisäsin vaan öljyn ja hunajan. Aineet sekaisin ja levitetään voideltuun leipävuokaan. Kohotin leipää jääkaapissa kolmisen tuntia mutta paras lopputulos tulee varmaankin jos kohottaa leipää vaikka yön ylitse. Paistetaan uunissa noin 175 asteessa alkuun 30 minuuttia, jonka jälkeen kaadoin leivän vuoasta pellille ja paistoin vielä tunnin verran. Kannattaa muuten tosiaan odotella, että leipä jäähtyy ennen kuin sitä alkaa leikkaamaan! Itselläni ainakin leipä mureni eikä pysynyt kasassa mutta sitten, kun pidin sitä yön jääkaapissa leipä olikin hyvin kiinteää ja leikattavissa. 🙂

Lopputulos oli aika tuhti ja leipää ei tosiaan montaa palaa pysty kerralla syömään. Ei kuitenkaan ollenkaan paha, päinvastoin. 🙂 Jäin kuitenkin ehkä kaipaamaan jotain ”tummuutta”, ruisleipää on niin ikävä! Ensi kerralla kokeilen varmaan noiden pellavansiemenien sijaan joitain muita siemeniä ja muutenkin laitan ehkä jotain pähkinöitä, pellavansiemenrouhetta tms. Vai mitä luulette, millähän voisi saada leipää enemmän sellaista tummaa makua? Varmasti useamman kerran kokeilemalla löytyy se itselleen paras resepti. 🙂

Kommentit (4)
  1. heidimarianne
    29.5.2014, 13:29

    Tuota on pakko kokeilla :)! Mitä on psyllium ja mistä sitä saa?

    1. Suosittelen Heidinen! Saa ihan Ruohonjuuresta, mulle suositeltiin juurikin vatsalle tuota Psylliumia. Eli pitää vatsantoiminnan ns. hyvänä.. 😀 Lisäksi on tosiaan tosi hyvä lisä gluteenittomassa leivonnassa.

  2. Lisää auringonkukan siemeniä myös? Ne on hyviä siellä. Teen vähän erilaisella ohjeella leipää itsekin 🙂 Omassa reseptissäni on kolmea eri siemeniä.

    1. Hei joo, ehkä muuten pitääkin niitäkin ostaa himaan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *