Vitamiinikaapilla

Kerroin taannoin eräässä postauksessa mm. siitä kuinka olen nyt laittanut vitamiiniosaston kuntoon uuden ruokavalion ohessa. Teistä muutama sittemmin toivoi postausta juurikin noista tämän hetken vitamiineista joita syön, joten ajattelin sellaisen perjantain kunniaksi toteuttaa. Olen tosiaan jo vuosia syönyt vitamiineja hyvin epäsäännöllisen säännöllisesti. Välillä jaksanut ottaa muitakin pillereitä kuin maitohappobakteerin mutta sitten taas ollut kausia, että purkkivitamiinit ovat jääneet kokonaan. Tottakai terveellinen ruokavalio on kaiken A ja O, eli mielestäni ne tärkeimmät asiat tulevat siitä ruoasta. Toisaalta kuitenkin täällä pohjolassahan me elellään aikalailla pimeydessä talvet, joten D-vitamiinin saanti on kyllä oikeasti aika tiukilla tuolloin. Muutenkin se, että saa oikeasti kaiken ruokavaliosta vaatii aika tiukkaa seurantaa ja mun on ainakin pakko myöntää etten varmasti saanut kaikkia vitskuja ravinnosta! Varsinkaan viime kuukausina ennen ravintoterapiaa jolloin ruokailu oli niin yksitoikkoista. Nyt mielenkiinnolla odottelenkin millainen vaikutus purkkivitamiinien säännöllisellä syömisellä on vastustuskykyyn ja yleiseen vireystasoon. :)

Ensinnäkin maitohappobakteerit. Moni suomalaisista syö todennäköisesti näitä vain ulkomaan lomamatkoilla, kun bakteerikannan oletetaan olevan hieman erilainen mutta yhtälailla Suomessa näiden käyttö on tärkeää. Maitohappobakteerithan auttavat pitämään suoliston bakteeritasapainon hyvänä, jolloin vatsa toimii kaikin tavoin niinkuin pitääkin ja vatsalaukussa on ns. suojakalvo. Tokikaan mikään pilleri ei pelasta tilannetta jos ruokavalio on muuten mullin mallin. Itse syön näitä hieman ”tujumpia” maitohappoja ainakin puolen vuoden ajan vatsaongelmieni vuoksi.

Toisena *Bioteekin Vitavoima, vahva monivitamiini-ja hivenainevalmiste. Tärkeintä on varmasti syödä ihan monivitamiinia oli merkki sitten mikä tahansa, mutta itse luotan Bioteekkiin brändinä ja kuten purkin kyljessä lukeekin, on tämä tuote ”vatsaystävällinen”. Siispä juuri oikeanlainen minulle. :)

Jälleen Bioteekkia, mutta tämä purkki on sitten puolestaan se super tärkeä *D-vitamiini. Itse olen ottanut nyt tuplaannostusta, eli 100 mikrogrammaa päivässä jotta saisin D-vitamiinitasot kohoamaan. Muutenhan pienempikin annostus riittää. Monestihan talvisin D on aika kortilla, koska aurinkoa ei juuri täällä pohjolassa näy. Siksi kannattaakin kyllä vetää talvisin ihan hyvät annostukset jottei väsymys painaisi. Kesällä kevyempikin annostus on ihan riittäävä. 

No sitten nappaan päivittäin *Starnutritionin Omega-3 pillerinTärkeä vitamiini tämäkin, koska kalaa ei vaan tule syötyä omalla kohdalla edes joka viikko. Omega-rasvahapothan vaikuttavat moneltakin osalta terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin, mm. osallistuvat verisuoniston, hermoston ja rauhasten toimintaan ja kehitykseen. Monethan syövät näitä myös kolesterolia alentavina ”lääkkeinä”. 

Lifen sinkki. Sinkkikin on todella tärkeä vitamiini ja sitä syön myöskin yhden kapselin päivässä. Ehkä se päällimäisenä omaan mieleeni jäänyt sinkin vaikutus on vastustuskyvyn lisääminen, eli näillä pitäisi vastustuskyvyn kasvaa huomattavasti! Mielenkiinnolla seuraan miten vaikuttaa omaan vastustuskykyyni tämä sinkin aloittaminen. Mahtaakohan sitä iskeä flunssa enää koskaan?! :)
No sitten nämä Bioteekin Aurinkokapselit, joista kirjoitinkin jo yhdessä postauksessa tällä viikolla. Näitä syön aurinkoihottuman ehkäisyyn ja ajattelin itseasiassa syödä nyt ihan koko kesän läpi, ehkä jopa ympäri vuoden jos hyviksi osoittautuvat?! Onneksi honasin aloittaa nämä nyt tässä vaiheessa jotta ehtivät vielä vaikuttaa kesäksi ja etenkin meidän etelän matkan ajaksi. Odotan todella mielenkiinnolla tuloksia ja jos ne ovat hyviä, tulen niin hypettämään tätä tuotetta! En meinaan halua tänä kesänä näpyn näppyä…
*Priorinia olen syönyt jo kohta kuukauden ja tugee on kasvanut ainakin pituutta ja tuntuupa sille, että olisi myös paksuuntunut. Ehkä pidempiaikainen käyttö sitten kuitenkin kertoo lopullisen tuloksen mutta tässä vaiheessa fiilikset tuotteen suhteen ovat kyllä hyvät. :)
Löytyykö teidän kaapistanne samoja purnukoita? Olisi kiva kuulla myös teidän vitskuvinkkejä!? :)

* Priorin, Aurinkokapselit ja Omega-3 saatu blogin kautta / mainoslinkkejä

On my way

12 vastausta artikkeliin “Vitamiinikaapilla”

 1. Itse käytän myös tuota Vitavoimaa, jonka ostin kun Luontaistuntijoilta ei löytynyt Valioravinnon monivitamiinihivenainetta, jota yleensä käytän. :) Tuo Vitavoima on muuten hyvä, mutta vähän ärsyttää niiden kapseleiden koko! Tuon lisäksi käytän myös Piimax Pro Vitaa, satunnaisesti myös maitohappobakteereja, sinkkiä ja rautaa. :)

  • Joo on kyllä hyvä tuote! :) Itse alkaa jo tottumaan noihin suuriin pillereihin. :D

 2. Ehkä tarkoitat, että otat D-vitamiinia 100 mikrogramma etkä sentään milligrammaa? Ihan kuriositeettina, oletko ikinä miettinyt, että mysteeristen vatsavaivojesi taustalla olisikin joku luonnontuote tai esim. jokin niistä detox-kuureista, joita tekstiesi perusteella olet käyttänyt yllättävänkin ennakkoluulottomasti verrattuna siihen, että ruokavaliotasi tarkkailet niin kovasti? Valitettavasti esim. noista detox-kuureista ei yleensä tarkasti edes tiedetä, mitä ne sisältävät ja yhdistettynä esim. runsasproteiiniseen ruokavalioon seuraksena saataa olla vaikkapa akuutti munuaisvaurio. Tuli vain mieleen, kun kokonaisuus kuulostaa hieman ristiriitaiselta :)

  • Joistain luonnontuotteista esim muistaakseni Pakuristahan oli juuri hesarissa juttua, että sen terveysvaikutuksia ei ole vahvistettu plus että sitä kuten esim pellavansiemeniä ei ihan kaksin käsin saisi vedellä. Että niidenkin kanssa täytyy olla vähän tarkkana, ettei tule odotettua päinvastaisia vaikutuksia :) tuli vaan mieleen, en ole asiantuntija tosiaan! :P

  • No varmaan tiesit mitä meinasin. :) Mä olen juonut yhden täyden detoxin ja toista pari päivää tänä vuonna. Eli todella paljon… Enkä tarkkailisi ruokavaliota jos ei olisi pakko plus etten ole millään runsas proteiinisellakaan ruokavaliolla. Mutta niin, sen erityisemmin en ota kantaa niiden terveellisyyteen kuten en monen muunkaan. Se munuaisvaurio voi tulla mistä vaan vaikkei mitään tuollaisia joisikaan. Kuten syöpäkin terveellisesti tai epäterveellisesti eläville henkilöille…

 3. sinkki+C kuurilla karkottuu flunssa kun aloittaa sen heti ensioireista lähtien!
  Syön myös päivittäin maitohappobakteereja (suositus iltaisin) sillä olen todennut sen auttavan omiin vatsaongelmiin.
  D:tä menee ympärivuoden, talvella 100mg ja kesällä 50mg. D-vitamiini on oikeasti hormoni jota keho erittää mutta tarvitsee sitä lisää toimiakseen kunnolla. En ymmärrä että valtakunnallinen d vuositus voi olla niin alhainen!!

 4. Hauska lumevaikutus tuolla Priorin kapselilla. Hius kasvaa kk noin 1 cm. Jo kasvanut hius on käyännössä jo ”kuollutta” karvaa. Miten tämä taikakapseli ”valuu” hiusten pituuksiiin paksuntaen niitä?!

  • Mulla on kasvanut enemmän kuin sentin! ;) No enemmän on ehkä kyse hormonaalisista jutuista. Nehän tukkaa muuttavat ja voivat tehdä kilkarasta vaikka suoran. En kuitenkaan usko et vitskuista haittaakaan on! ;)

 5. Kävin tänään lifessä ja sain todella hyvää ja tietävää palvelua. Lähdin pussukan kans jossa oli samaa maitohoppobakteeri paketti sekä purkki boulardii brobiootteja, niitä nyt kuurin omaisesti vatsaongelmiin. Lisäksi mukaa lähti kalcium+magnesium purkki, auttaa unen laatuun ja rentouttaa lihaksia. Sitten ostin vielä chlorella tabletteja suolen toimintaan ja sitä tukemaan vitamiini E:tä. Mullakin on elämäntaparemontti menossa :) nyt on aika keskittyä itseeni.

  • Joo, heillä saa kyllä aina osaavaa opastusta! Ja hienoa kuulla. Tuollaiset ostokset ovat satsauksia itseen ja hyvään oloon. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta