Muotikuvausta

Pääsin suunnilleen kuukausi sitten mukaan Indiedaysin ja Olympuksen yhteistyökampanjaan, jossa vieteltiin workshop-iltapäivää mm. REVS-magasinen kuvien takana olevan huippu valokuvaaja Frederico Cabreran opissa. Minun lisäkseni iltapäivässä olivat mukana Sharon ja Silja. Saimme paljon hyödyllistä tietoa valokuvaamisesta ja Frederico antoi meille vinkkejä persoonalliseen, sekä tyylikkääseen kuvaamiseen. Itse mietin yleisesti ottaen ihan liikaa kuvaustilanteessa sitä valokuvan laatua tai lopputulosta ja sitä, että kuvassa on tekniset asiat kohdillaan. Tokihan nekin ovat omalla tavallaan tärkeitä juttuja mutta periaatteessa se pääfokus pitäisi kuitenkin olla ihan jossain muussa. Hän korosti nimenomaan sitä, että valokuvaamisessa on todella tärkeää keskittyä fiiliksen ja tunnelman vangitsemiseen teknisten asioiden sijaan. Itse koin ainakin sellaisen ahaa-elämyksen, että tästä lähin aijon huomattavasti enemmän leikitellä kuvaamisella. Valaistuksellakin voi tehdä niin paljon ja muuttaa kuvien ilmettä hyvinkin radikaalisti. Ne parhaat valokuvat taitavat syntyä juurikin siitä luovasta inspiroinnista ja fiilistelystä kuvaamisessa. Alla muutama ”behind the scenes” kuva iltapäivästä.

Iltapäivän tarkoitus oli siis paitsi kuunnella korvat höröllä Fredericon mielenkiintoista luentoa valokuvauksesta, päästä soveltamaan hänen oppejaan ihan sinne kameran taakse. Itselleni Olympus ei ole kovin tuttu kamera, joten olikin mielenkiintoista päästä kuvailemaan kyseisen merkin kameralla. Saatiin lainaan Olympus OM-D E-M10 minijärkkäri, joka oli varusteltu 25 mm objektiivilla. Kamera on ihan super kevyt ja hyvin helppo käyttää. Itse olen tottunut kuvaamaan pääosin silmän kautta mutta tämän kameran näyttökin on kyllä sen verran selkeä, että siitäkin oli ihan mukava kuvia ottaa. 

Paikalla oli persoonallisen kaunis malli jota oli mukava kuvailla. Hän oli selkeästi ammattilainen, sillä ohjeet asennoista, ilmeistä jne. menivät hyvin perille. Fredericolta sai hieman neuvoja vielä siinä kuvaustilanteessakin ja oli mahtavaa, että häneltä sai ihan vapaasti kysellä. Itse koitin keskittyä juuri siihen mallin ilmeiden ja eleiden vangitsemiseen enemmän kuin niiden rajausten miettimiseen. Alla kuvia omista otoksistani.

Malli Stella / Brand Model Management
Hiukset & meikki / Marina Lavenius
Stylisti / Jasmin Mishima
Mallin asu / Neule ja hame Weekday, housut Monki, Leggarit Gaudi Jeans

Jos valokuvaus Olympuksella alkoi kiinnostamaan, kannattaa käydä osallistumassa arvontaan jossa arvotaan juurikin tämä postauksessa vilkkunut Olympus OM-D E-M10 minijärkkäri. Arvontaan voit osallistua TÄÄLLÄ
Klikkaa siis mielestäsi parasta valokuvaa ja aukeaa ikkuna, jota kautta voit osallistua. :) 


On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta