Vähän epäonnistunutta banaanijädeä

Onko joku muukin pistänyt merkille, että näin kesän tullen somessa on alkanut pyörimään muna-banaanilettujen sijaan terveellisemmät jädereseptit? Itse olen nyt bongannut banaanijäätelön niin monesta mestasta, että olihan sitä ihan pakko kokeilla! Maitoa välttelevälle ihmiselle tällaiset reseptit tulevat niin tarpeeseen. Itselleni ei sovi edes laktoositon jäde, joten ainoa vaihtoehto on ollut sorbetti. Mielestäni sorbetitkin ovat vaan aivan liian makeita, tällainen luonnonmakea jäätelö onkin siis vallan tervetullut! :)

Yleensä blogeissa on täydellisesti onnistuneita reseptejä ja kuvia tekeleistä mutta tällä kertaa mun on pakko myöntää, että jotain meni pieleen. Mun banaanijäätelö jäi aivan liian löysäksi. Kaikki tein muuten ohjeiden mukaan mutta ilmeisesti blendausaika olisi pitänyt olla pidempi?! Kuulemma banaani muuttaa muotonsa jäätelömäiseksi vasta jonkun ajan päästä. Harmitti, koska odotin jätskiä niin paljon ja luotin sen onnistumiseen. Maku oli kyllä super hyvä mutta tuo koostumus jäi tuollaiseksi vanukkaaksi… Pakko kokeilla varmaan tänään uusiksi! :D

Banaani-maapähkinävoi jäätelö

2 kypsää banaania
2 rkl luomu maapähkinävoita

Paloitellaan banaanit säilykerasiaan ja laitetaan pakastimeen 2-3 tunniksi. Kun ovat jäätyneet pakastimessa, laitetaan ne blenderiin. Blenderillä sekaisin ja lisätään joukkoon maapähkinävoi. Sekoittaa kannattaa siis ilmeisesti aika kauan jotta saadaan seoksesta jäätelömäinen.

Onko moni teistä kokeillut näitä ”terveysjätskejä”? Olisi kiva kuulla erilaisia maidottomia reseptejä!? :)

On my way

9 vastausta artikkeliin “Vähän epäonnistunutta banaanijädeä”

 1. Tofu jäätelöt on maidottomia ja kaupasta löytyy eri makuja! Vaikka itse voin syödä mitä tahansa jätskiä on tofujäde mielestäni hyvää! Oma lemppari on sukalaarouhe ja makuina joku aika sitten löytynyt ainakin mansikka, päärynä, suklaa, vanilja. Näitä on niin paketissa, puikkoina ja jätskikiskalla!
  Tätä banaanijädeä täytyy ehdottomasti kokeilla!

  • Heiii, miten multa on mennyt noi tofujädet ohitse??!! Kesä pelastettu! Ei tarviikaan jädekiskalla tyytyä pelkkään juomaan. :D Tötteröstä en muutenkaan tykkää, joten eipä haittaa jättää syömättä.

 2. Itse tykkään myös tuosta banaanijäätelöstä. Usein pakastimessa onkin valmiiksi pakastettuja banaaniviipaleita (jos ostaa liian monta eikä tulekaan syötyä niin viipaloin pakkaseen). Banaani sopii myös pohjaksi ja sekaan voi laittaa mitä vain. Itse pidän pakastemangokuutioista, antaa niiden hetken sulaa banaanien kanssa ja sitten blendaa. Banaanien joukkoon sopii myös tuoreet hedelmät, kohmettuvat sopivasti blendatessa. Ja vinkiksi, sorbetti säilyy pakkasessa, muuttuu kiinteämmäksi mutta kun nostaa huoneenlämpöön ennen syömistä, niin ei haittaa. Uudelleen vain kokeilemaan eri variaatioita, niin kyllä kelpaa ;)

  Kiltsi

 3. Hei Jutta! Mä oon tehny banaanijätskiä useamman kerran, ja se miksaus todellakin kestää hetken ennenkuin se jäätynyt banaani rupee moussautumaan jätskiksi. Oon myös huomannu että sauvasekoittimella se onnistuu parhaiten :) Teen myös sorbettia pakastemarjoista miksaamalla sauvasekoittimella ja lisäämällä hieman hunajaa, toimii!

  Ootko ajatellu tehdä jääpuikkoja?! Niitä voi tehdä vaikka mistä eri hedelmistä, mehuista, jugurtista ja marjoista. Oon kokeillu itse niitä, ja ne on tosi hyviä kuumalla kesäpäivällä kun haluaa jotain raikasta ja terveellistä :)

  Tässä muutama oma resepti blogissa:
  http://shoesspeaklouder.blogspot.fi/2014/05/pop-pop-popsicle.html

  http://shoesspeaklouder.blogspot.fi/2014/05/healthy-recipe-easy-strawberry-icecream.html

 4. Tässä pari hyvää ohjetta:
  jäinen banaani + raejuustoa + mustikkoita ja kardemumma / mansikoita ja vaniljajauhetta / ananasta tai vadelmia ja lakristijauhetta (vaniljajauhe ja lakristijauhe Urtekram merkkiset saa esim. Stockalta ja ruohonjuuresta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta