Vähän epäonnistunutta banaanijädeä
Onko joku muukin pistänyt merkille, että näin kesän tullen somessa on alkanut pyörimään muna-banaanilettujen sijaan terveellisemmät jädereseptit? Itse olen nyt bongannut banaanijäätelön niin monesta mestasta, että olihan sitä ihan pakko kokeilla! Maitoa välttelevälle ihmiselle tällaiset reseptit tulevat niin tarpeeseen. Itselleni ei sovi edes laktoositon jäde, joten ainoa vaihtoehto on ollut sorbetti. Mielestäni sorbetitkin ovat vaan aivan liian makeita, tällainen luonnonmakea jäätelö onkin siis vallan tervetullut! 🙂
Yleensä blogeissa on täydellisesti onnistuneita reseptejä ja kuvia tekeleistä mutta tällä kertaa mun on pakko myöntää, että jotain meni pieleen. Mun banaanijäätelö jäi aivan liian löysäksi. Kaikki tein muuten ohjeiden mukaan mutta ilmeisesti blendausaika olisi pitänyt olla pidempi?! Kuulemma banaani muuttaa muotonsa jäätelömäiseksi vasta jonkun ajan päästä. Harmitti, koska odotin jätskiä niin paljon ja luotin sen onnistumiseen. Maku oli kyllä super hyvä mutta tuo koostumus jäi tuollaiseksi vanukkaaksi… Pakko kokeilla varmaan tänään uusiksi! 😀
Tässä pari hyvää ohjetta:
jäinen banaani + raejuustoa + mustikkoita ja kardemumma / mansikoita ja vaniljajauhetta / ananasta tai vadelmia ja lakristijauhetta (vaniljajauhe ja lakristijauhe Urtekram merkkiset saa esim. Stockalta ja ruohonjuuresta)
puolikas tuore avocado ja paaaaljon (maun mukaan) jäisiä banaaninpaloja! myös maun mukaan voi lisätä hunajaa jos haluun mutte itse en ole. banaanit antaa tarpeeks makeutta 🙂 kaikki blenderiin ja se siinä =) jännä mutta raikas yhdistelmä!
http://bettinaw.blogspot.com