Mielipiteitä herättävä fitnessbuumi

Moni teistä on varmaan huomannut kuinka Indiedaysin blogeissa on viime aikoina kuhistu fitness-villityksestä ja muutamatkin bloggarit ovat ottaneet siihen kantaa. Niin upeaa, että lajia lähdetään ihailun lisäksi kyseenalaistamaankin somessa. Itse kirjoitin jo talvella yhden tekstin tuosta pepputrendistä ja mielipiteeni siitä (teksti täällä). Nyt kuitenkin on ihan pakko ottaa kantaa tuohon tämän hetken kuumimpaan puheenaiheeseen, herättää muuten aika paljon mielipiteitä niin puolesta, kuin vastaankin. 

Mielestäni urheilu, treenaaminen, hyötyliikunta, salitreenit ja oikeasti jokainen liikkumisen muoto on mieletön juttu. Liikunnasta saa energiaa ja se  kirkastaa mieltä ja mikä parasta pitää kehonkin kokonaisvaltaisen hyvinvoivana. Se, että liikkuu on itsensä rakastamista. Mielestäni omasta hyvästä olosta pitää välittää sen verran, että harrastaa sporttailua edes jollain muotoa vaikka kroppa olisikin sellainen ettei tarvisi liikuntaa sen kasassa pitämiseen. Ihminen voi kuitenkin olla vaikka kuinka laiha mutta sisäelimet voivat olla rasvan ympäröimiä. Siispä liikunnan harrastaminen ehdottomasti korkealle jalustalle, myös luonnostaan laihojen on syytä liikkua! ;)

Silti vaikka rakkaudesta urheiluun liputankin, elämässä pitää olla muutakin sisältöä. Se että koko maailma pyörii kropan ja ruoan ympärillä on mielestäni jo aika itsekeskeistä. Tottakai mielipiteitä elämän hyvästä sisällöstä on monenlaisia ja jokaisella meillä on omat toiveet, tavoitteet ja elämänkatsomus. Itse vaan en voisi kuvitellakaan puntaroivani jokaista suupalaa, treenaavani tiukan ohjeen mukaan, laskevani niitä makroja sun muuta ja raahaavani omia eväitä paikasta toiseen. (Tällä tarkoitan siis jatkuvaa kirjaimellisesti syömistä, onhan mullakin monesti lounas eväänä mutta u got the point?!) Joillekin nuo ovat arkipäivää ja osa jengistä taitaa pitääkin siitä, pitää itsensä kontrolloimisesta. Ei kai siinä mitään väärää ole, ollaanhan me erilaisia mutta ainahan tuollaisessa tosi kontrolloidussa ruokavaliossa ja treenauksessa on riskinsä. Se, että itsekin olen joutunut terveydellisistä syistä välttelemään tiettyjä ruoka-aineita ei tarkoita sitä, etten voisi syödä silti luovasti. Mähän diggaan kyllä terveyssafkasta tosi paljon ja pääpiirteittäinen terveellinen ruokavalio on tosi jees. Haluan kuitenkin nauttiakin, haluan syödä välillä herkkuja, juoda viiniä ja nauttia pizzasta. Tuollainen rennompi ote ruokavalioon on mielestäni ehdottoman tärkeää ihan jo henkisen hyvinvoinnin kannalta. 

Itse olen aina ollut hoikka, eli mulla ei ole koskaan ollut painon kanssa ns. ongelmia. Nojoo, koputetaas puuta. :D Siksihän mun on tietty tavallaan helppo puhua, eli tiedetään. Mulla ei ole tosiaankaan hajua millaista on olla kunnon dieetillä. Ymmärrän hyvin sen, että moni ylipainoinen haluaa laihduttaa tai saada kroppaa parempaan kuntoon, mielestäni se on hienoa! Ja en siis tuomitse sitäkään, että moni normaalipainoinenkin vähän diettaa tai kiristelee kroppaa vaikka kesäksi. Eihän tuossa ole mitään ihmeellistä. Itsekin haluan olla hyvässä kunnossa ja vieläpä ympäri vuoden. Itsestään voi kuitenkin pitää huolta vähän hellemmälläkin kädellä. En ymmärrä miksi kaikki pitää aina viedä äärilaitaan, urheilun tulee olla osa elämää, ei hallita sitä. 

Nykyään joka toinen harrastaa fitnesstä jollain muotoa, se on niin trendikästä. Jengi vertailee vartaloidensa kuntoa ja pyrkii kokoajan lihaksikkaampaan ja rasvattomampaan kroppaan. Fitneksessä on toki niitä eri alalajeja, joo tiedetään mutta itseasiassa ei edes kiinnosta sen enempää. :) Mun oma mielipide on se, että elämä on tarkoitettu myös nauttimista varten. Uskon, että jokainen tiukkaa fitnesselämää viettävä välillä kaipaa ns. normaalia elämää. Oikeasti, eikö ole välillä kiva nautiskella lasista viiniä ja syödä vaikka jäde kesäterassilla? Ja kaikki tuo kuri vaan ja ainoastaan sen vuoksi, että näyttää täydelliselle ainakin omissa silmissä?! Miksi ei vaan voi yhdistää terveellisiä elämäntapoja ja elämästä nauttimista? Moni fitnesstyyppihän väittää ettei kaipaa mitään ns. normaaleja ihmisten nautintoja, koska laji tuo sen nautinnon. Saanen kuitenkin epäillä, moni varmaan tajuaa jossain vaiheessa ne realititeetit, kun on missannut ne kaikki kivat hetket joista muut puhuvat ja viettänyt sen ajan vaan itsekseen salilla… En nyt meinaa, että jokaisen tulisi käyttää vaikka alkoholia ja ravata baareissa. Tuohonkin voi toimia se kultainen keskitie. ;)

Oma kauneusihanteeni on hyvin kaukana lihaksikkaaksi pumpatuista naisista, liian miehekästä omaan makuuni. Tykkään kyllä sopivassa suhteessa lihaksista ja siitä, että kropassa on niitä. Olenhan itsekin treenaamalla saavuttanut jo ihan mukavan haban ja muutenkin koko kroppa on aika kivassa kuosissa. Tämä kaikki on kuitenkin saavutettu perusterveellisillä elämäntavoilla mutta silti rennolla asenteella jossa ei punnita mitä syödään. Itsehän käytän alkoholiakin pari kertaa kuussa jos mieli tekee ja tosiaan hieman enemmän, kuin vaan pari lasia. Eikä se kyllä todellakaan pakkaa kaada! Yleensä herkuttelen vielä niiden alkoholikaloreiden päälle seuraavana päivänä mutta so what? Maanantaina sitten taas palaan terveellisiin elämäntapoihin. Ei ole ainakaan omasta kropastani tehnyt mitään siiderikroppaa. :)

Olen lukenut muutamia ex- fitness tyyppien kirjoituksia siitä kuinka laji oli viedä terveyden. Noissa on oikeasti perää ja vaikka on parempi, että ihaillaan tervettä ja lihaksikasta kroppaa kuin anorektista sellaista, niin ollaanhan tässä nyt menty hieman yli normaalin meiningin silti. Perse pitää olla jumalaton ja sitä treenataan henkihieverissä salilla. Kaikki kalorit ja ruokien arvot lasketaan ja vedetään sitä maitorahkaa kuin viimeistä päivää jotta saadaan proteiinia maximimäärät. Aika hullun hulvatonta. Tässä on yksi kirjoitus mikä on mielestäni aivan loistava ja kiteyttää omatkin ajatukseni lajista: http://kukkalaakso.com/2013/05/27/my-little-body/


Mitä ajatuksia fitness teissä herättää? 


Monella varmaan nousee karvat pystyyn tästäkin tekstistä mutta samapa tuo. Itse en pidä lajia mitenkään siistinä enkä ihaile tuollaista elämäntapaa. Ja joo tiedän, en ole siis trendikäs. Toivon kuitenkin, että viimeistään vuoden sisällä tuo buumi hellittää ja jengi tajuaa alkaa nauttimaan elämästä.

On my way

43 vastausta artikkeliin “Mielipiteitä herättävä fitnessbuumi”

 1. Minun mielestäni silikonirintojen laittaminen ja huulten muokkaaminen kuuluvat samaan ääri-ilmiöiden kategoriaan kuin fitness-treenaus pahimmillaan. Ne eivät mielestäni sovi myöskään yksiin ”rennon ja terveellisen” elämänasenteen kanssa. Jokainen toki tavallaan ja tämä on vain oma mielipiteeni.

  • On se jännä jos fitneksestä puhuu edes jotain vastaan aletaan heittämään kommenttia mikä ei liity sitten mitenkään treenaamiseen. Kun teksti osuu arkaan paikkaan on pakko alkaa heittämään vastakommentiksi jotain jolla luulee saavansa toisen ”alas”. Kukin tosiaan tavallaan. :)

 2. Olipa hyvä kirjoitus ja osui hyvin yhteen myös oman mielipiteeni kanssa :) Liikuntaa on hyvä harrastaa sekä kokonaisvaltaisen terveyden että ikääntymisenkin kannalta (vaikkei ikääntymistä osaa välttämättä nuoruudessaan ajatella). Uskon, ettei tuo fitnessbuumin aiheuttama itsensä lihottaminen ja sitten nopea laihduttaminen voi olla kenellekään terveellistä. Liikunnan pitää olla itselle mielekästä, jolloin siitä tulee elämäntapa. Tosiaan rennompi ote ruokavalioon ja liikunta mielekkään lajin parissa tukee myös henkistä hyvinvointia :)

  • Kiva kuulla! :) Samaa mieltä kanssasi, aika rajua puuhaa elimistölle ja varsinkaan naisen kropan en usko kestävän tuota vaurioitumatta. Asiaa turiset! :))

  • Naulan kantaan. Nimenomaan naisen kroppaa ei ole luotu tohon fitness kilpaluhommaan. Terveyteen tähtäävä liikunta on ihan juttu. Kilpailuhommassa myy vaan terveytensä lisäravinne ja vaatekauppiaiden hyödyksi. Niin IG mainostajat tienaa kanssa, unohtamatta kosmetiikka kauppiaita jotka pääset rahastamaan ennenaikaisen rupsahtamisen joka kilpailemisesta seuraa. Sanoisin että tässä buumissa on terveyden ja sitä kautta ikuisen elämän tavoittelun lisäksi kysymys myös tietynlaisen arvotyhjiön täyttämisestä. Kun seuraa tarkkaa treeniohjelmaa ja ruokavalioita, niin elämänhän täytyy olla silloin kunnossa. Kun kuori on kunnossa, niin se ei haittaa vaikka sisällä olisi pelkkä tuhnu.
   No joo,… Yritän taas itsekkin aloitella salillakäyntiä ja punnita ruokani tarkemmin. Niin ja ne tauothan se vaa venyä yhtään ettei synteesit kärsi. T. Fitness jumala :)

  • Kyllä! Keho on yksi elämänhallinnan väline ja sitä voidaan todella käyttää myös väärin. Kun ruokailut ja treenit on reilassa, pysyy koko elämäkin paremmin hallinnassa.

   Oon ihan samaa mieltä myös siitä mitä laji tekee kasvoille, saa ne näyttämään ennenaikaisen vanhoilta ja ns kuivilta. :/

 3. Olen samaa mieltä! Terveellisintä on elää niin, että osaa myös OIKEASTI nauttia elämästä :)

 4. Onko mietitty mitä fitness ylipäätään oikeasti tarkoittaa?
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Fitness-urheilu

  Fitness ja sen eri lajiluokat bodyfitness, bikinifitness yms on ihan oikeaa kilpaurheilua johon treenataan ihan tosissaan ja valmistaudutaan kunnolla ja siihen kuuluu paljon muutakin kuin se salitreeni ja jos et harjoittele vakavasti fitness-kilpailua varten, niin silloin et myöskään harrasta kyseistä lajia. Ja pidempään fitnestä harrastanut ja menestystä saanut voi kutsua itseään fitness-ammattilaiseksi

  En tiedä mistä fitness lajin yleisnimitys on oikein lähtenyt, varmaan jenkkilästä sekin, nykyään kaikkea kutsutaan fitness sanalla, on salia, lehtiä, lisäravinteita, liikkeitä yms siitä on tehty yleistermi millä kuvataan salilla käyntiä ja tervettä elämäntapaa, kiinteää lihaksikasta kroppaa, se on nykyään trendisana jopa salilla käynnille.

  Jos lihakset erottuu ja näyttää lihaksekkaalta ja syö terveellisesti niin se on automaattisesti muiden silmissä joku fitness harrastaja kun se ekaksi tulee mieleen, siihen siis riittää et kroppa on urheilullinen ja siitä on jostain syystä tullu termi millä kutsutaan salilla kävijää, mut itse kisassa ei menestyisi koska luokissa on tietyt kriteerit miltä se kroppa pitää näyttää.

  Fitness sanan raiskaamista käytetään siis yleismaallisesti kaikissa yhteyksissä jossa joku nuorehko nainen innostuu käymään salilla ja syömään terveellisesti, niin on salilla kävijät tehneet jo vuosikymmeniä, se ei ole vielä mitään fitnestä!.
  Fitness on elämäntapa niille jotka sitä siis vakavasti harrastaa, muiden kannattaa miettiä sitä mitä onko ns.fitness harrastaja vai ei ja sanoa kavereille harrastavansa fitnestä.

  Mä annan uuden jo vähän unohdettun trendisanan jota voi käyttää jatkossa henkilöille joilla on likaksia eli Body Fit, se kuvaa kroppaa on joka atleettinen, vähärasvainen ja lihaksikas!. Ja unohtakaa se fitness sana muistintanne kokonaan jos ette kilpaile!
  Alla esimerkkiä body fit vartalosta.
  http://fc06.deviantart.net/fs71/i/2013/072/6/f/body_fit_by_georgemengephoto-d5xz898.jpg
  http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e8/d1/29/e8d1295a6ff17b0740f07d210dc820ec.jpg
  http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/dc/e0/9b/dce09b42fc28388c67b41f6c3b088bdb.jpg

  Ja henkilö jolla ei ole vielä lihaksia näkyvissä, sä olet valitettavasti normaali sali-harrastaja, newbie, n00b.

  • Se on hyvä! Parempi ettei elämä pyöri sen salin ja tarkan ruokavalion ympärillä joka päivä, elämässä on paljon muutakin.
   Kunhan välillä salilla käy pitämässä lihaksille rääkkiä, se on sitte jokaisen itsensä päätettävissä et kuinka usein jaksaa ja tarpeeksi sitä aerobista liikuntaa, siitä on loppupeleissä enemmän hyötyä ja se pitää kunnon yllä että jaksaa ja pysyy pirteänä.

   Kovempi treeni jossa kehon rasvaprosentti 17-19% on sitte sitä salia vähintään 4 krt viikossa ja kerätään protskua kaikesta mahdollisesta ja vähän katotaan mitä syödään ja milloin, mut siltikin voi syödä välillä herkkuja jos sille tuntuu, elämä ei kaadu siihen.
   Kisoihin treenava jossa kehon rasvaprosentti 13-17%, laskee sitte kaiken mahdollisen grammalleen mitä syö.

   Niille jotka ei kisoihin treenaa mut rääkkää itseään hullunlailla niin ei ole paljoa järkeä vaarantaa terveyttään turhan takia, esim. kilpirauhasen vajaatoiminta voi iskeä yllättävän nopeasti jos on huonoa tuuria, riippuu ihan henkilöstä mitä kroppaa kestää rääkkiä ja rasvattomuutta pitkiä aikoja. Osa toipuu kun kroppa palautuu, mut moni syö lääkettä hautaan asti joka päivä.

   Urheilua harrastava kun pitää rasvaprosentin 18-24% välillä niin kyllä kroppa hyvältä näyttää, 18% erottuu hyvin lihaksia ja vatsa on tosi timmi, se tosin vaatii enemmän sitä kuuluisaa elämäntapa asennetta ja 24% on urheilullinen hyväkroppainen nainen. Rasvaprosentti voi olla sama mut henkilöt voi näyttää ihan erinäköisiltä johtuen lihaksien koosta.

  • No itse käyn salilla 3-4 krt viikossa ja juoksen muutamana päivänä. Rasvat ovat siellä 17 pinnassa ihan vaan treenin ja terveellisen ruokavalion, sekä kai osittain myös geenien vuoksi. Herkuttelen, juon viiniä ja nautin elämästä silti kun mieli tekee. Eli hyvin pysyy kroppa kyllä kuosissa ihan vaan sellaisella perustreenilläkin.

   Sekin on muuten jännä et mä oon lihakseton, koska tosiaan vertailukohdat on kunnon habamimmejä. :D Ei kaikkia varmaan kiinnosta ne hirveet lihakset, toisille riittää vähän pienemmätkin. ;)

  • Joo ei kaikki suuria lihaksia halua, useimmille riittää et pysyy slim fit kunnossa ja hieman kurvia joka korostaa naisellisutta eikä ylimääräistä kerry kroppaan.
   Sitte on se pieni osa naisia jotka haluaa niin suuret lihakset kun vaan mahdollista ja lopputulos ei ole ehkä niin naisellisen kaunista koska lihaksia on kuin miehillä.

   Saadakseen lihaksia naisen täytyy treenata suhteessa kovempaa mitä miesten täytyy. Siksi lihaksia syntyy vain jos treeni oikeanlaista ja ravinto myös oikeanlaista.
   Sun kroppa kuuluu tohon alimmaiseen urheilua harrastava sarjaan eli tosi timmi josta erottuu jo lihaksiakin, mutta ei paljoa kun on pienemmät lihakset mut näyttää tosi hyvältä, veikkaampa et tosi moni ottaisi sun vartalon koska tahansa jos vaan saisi. :)
   Se tosiaan on hassua samalla rasvaprosentilla oleva voi olla kropaltaan tosi lihaksekas, näyttää melkein bodarilta jolla ei ole dieetti vielä alkanut.

  • Nyt tuli sulta varmaan pieni aivoderpahdus :D On monta muutakin muotoa välillä rasvaprosentti 16 ja paino nippa nappa yli 50 kilon ja sit steroiditykityksen vetäneellä kehonrakentajanaisella. Ja ”Saadakseen lihaksia naisen täytyy treenata suhteessa kovempaa mitä miesten täytyy”, no eikä täydy :D Sitäpaitsi raskas treeni on suhteellista, ihan samat käskyt sinne lihaksiin menee kuin miehilläkin, testosteronia löytyy vaan huomattavasti vähemmän.

  • No tuollahan se luki ylempänä ”Rasvaprosentti voi olla sama mut henkilöt voi näyttää ihan erinäköisiltä johtuen lihaksien koosta.”
   Ja naisten rasvaprosentti on luonnostaan korkeampi kuin miesten ja myös pienemmät lihakset, joten perus kuntoinen nainen joutuu tekemään suuremman työn saadakseen lihaksia esille samalla tavalla mitä peruskuntoinen mies tarvii, siitä tässä oli kyse.

 5. Ja huom body fitness ja body fit on eri asia vaikka vähän samalta kuulostaakin. Body fit tai fit body on jenkkitermi ja tarkoittaa atleettista lihaksikasta kroppaa, koskee miehiä ja naisia.

 6. Tää ei nyt kauheesti liity tähän postaukseen, mutta löysin sun blogiisi vasta hetki sitten ja yllätyin että oot 26 vuotias! Älä ota loukkauksena mutta ite kun täytän (vasta?) 17 ajattelen jo 26 vuotiaita naimisissa olevina ja pienten lasten äiteinä. En tarkota että oisit mitenkään vanha mut oot tosi hyvässä kunnossa ja niin nuorekas! Uskoisin jos sanoisit olevas 21 (jos ajattelet sen hyvänä asiana) :) Mutta ihana ja tosi inspiroiva blogi <3

  • Kiva kuulla. :) Täytin siis juuri 27-vuotta mutta mieli on kyllä nuori. ;) Ja kiitos, jää ihmeessä seurailemaan!

  • Jollekin avartu, ettei 27-vuotias oo välttämättä crockseissa ja maripaidassa laahaava suurperheen äiti.. xD

 7. Fitness ennen vanhaan:
  Riitta 24v, pitkään kilpa-aerobicciä harrastanut lopettelee uraa, kroppa on valmiiksi tosi hyvässä kunnossa mutta lihaksia pitää saada lisää ja on myös innokas salilla kävijä ja kiinnostuu fitness harrastuksesta, asettaa päätavoitteen 1-2v päähän jolloin nousee lavalle, valmentajan kansssa aletaan yhteistyöhön.
  Kaikki tietää miltä fitness harrastaja näyttää lavalla ja arvostusta löytyy harrastajia kohtaan jotka treenaa tosi kovaa.
  Riitta 25v on tiukassa kunnossa, käynyt salilla reilun vuoden ja on elämänsä kunnossa muttei vielä sijoitu kisassa korkealle mutta jatkaa harrastustaan tähtäin korkeammalla, lihaspohja on jo valmiina mitä kehittää eteenpäin.

  Fitness nykyään:
  Lissu 19v 167cm/70kg on bilettänyt vuoden ja mäkkisapuskat ovat kelvanneet tosi hyvin baar-iltojen jälkeen, havahtuu yks päivä siihen et on aika löysässä kunnossa ja päättää alkaa kokonaisvaltaiseen elämäntapa remonttiin.
  Ostaa vuoden salikortin ja perustaa lissunfitnessblogin ja instagramtilin, ostaa uusinta uutta olevat muodikkaat salitreenivaatteet ja ottaa itsestään peilin kautta kuvia tasaiseen tahtiin uudella Iphone kännykkäkameralla ja postaa niitä blogiin ja IG:n.
  Syö maitorahkaa monta purkkia viikossa, proteiinijauhoa tietysti kuluu myös ja vihannekset yms kuuluu ravintoon ja postailee niistäkin kuvia minkä kerkeää.
  Vertailukuvia postataan myös innokkaasti missä näkyy treenin kehitys.
  Vuoden päästä Lissu on pudottanut 15kg painostaan ja kroppa on huomattavasti vähärasvaisempi ja lihaksia näkyy jo selvästi.
  Lissu kutsuu itseään fitnessharrastajaksi, onhan salilla käyty vuosi ja päällä muodikkaat treenikuteet joihin on uponnut paljon rahaa ja ottaa itsestään posekuvan peilin kautta jonka postaa IG:n, nyt on uusi lippis päässä ja hiukset ponnarilla ja treenattu perse ja reidet näkyyt myös hyvin kuvassa ja pitää näyttää muille kuinka hyvältä nyt näyttää.

  • :) luulenpa että nimeomaan tästä on näissä kannanotoissakin kyse. Aiemmin laitettiin tvssä kämpät kuntoon, nyt laitetaan kroppa kuntoon ja tosiaan tavoitteena bikini-fitness! Miksei tavoite ”löysät pois” vaikka riittäisi, huoh :)

  • No en tiedä onko ne edes kaukaisia tavoitteita, pikemminkin just se elämäntaparemontti ja hyvää kuntoon pitää päästä nopeasti ja aika harva sinne kisoihin lopulta päätyy kun moni hyytyy matkalle.
   Alussa ollaan niin tosissaan ja treenataan hullun lailla.
   Jossain vaiheessa totuus iskee silmille, oma elämä kärsii kun on liian kovaa ja rankkaa treenamista, ei näe ystäviä ja ne bilettää ja syö herkkuja, siitä se into sitte hieman lopahtaa ja repsahduksia tapahtuu kun ei jakseta enää.

  • Niin, no mun mielestä ihan hyvä asia jos väsähtää ja tajuaa, että itseltään ei vaan voi vaatia liikoja. Ihmettelen kyllä kuinka niin monen kroppa voi muka kestää tuota lajia, kertokaahan se…

 8. En mä ymmärrä, ketä kiinnostaa ja mitä tarkoitusta palavelevat nää jonninjoutavat, pitkästyttävät ja kaiken lisäksi melko huonosti kirjoitetut ”kannanotot”. Huulet vaan tötterölle ja päivän asuja kuvaamaan!

  • Miksi sitten luet?? Minusta tämä kannanotto oli hyvä ja selkeä, ei ketään loukkaava, oma mielipide.

  • Niinpä, ei tarvitse lukea. :D Mieluummin kuvaan päivän asuja huulet tötteröllä kuin keskityn punnitsemaan ruokaa ja laskemaan kaloreita, sekä pitämään kirjaa salilla. Hohhoijjaa.

 9. Itse uskon, että fitness on yksi niistä monista tavoista hankkia sisältöä, syvyyttä, tarkoitusta elämään. Maailma ympärillä on monessakin mielessä suuressa murroksessa, ihmiset juoksevat kaikenlaisten hömpötysten ja villitysten perässä, ja silti ollaan tyytymättömiä ja jokin sanomaton tyhjyys kalvaa sielua. Fitnessin kaltainen harrastus tuo turvallisuuden tunteen siitä, että voi itse omilla valinnoilla ja teoilla hallita ja kontrolloida elämäänsä. Se on kuin uskonto. Kunpa, joku ravistelisi tätä unessa vaeltavaa porukkaa näkemään sen ilon, valon ja rakkauden, jota taivaasta meille tarjotaan=)

  • Niin hienosti sanottu! Oon täysin samaa mieltä. Fitness on tosiaankin tapa täyttää sitä tyhjiötä elämässä ja kontrolloida. Kontrollointiahan se toden teolla on ja valitettavasti niin monella jopa yksi syömishäiriön muoto.

 10. Aika samanlailla ajattelen. Mun mielestä jossain määrin voi verrata ortoreksiaan. Tosiaan missä se kultainen keskitie? Muutin suomeen takasin joitakin aikoja siten. Olin jopa vähän shokissa tästä villityksestä mikä suomessa on! Tuntuu myös että meillä täällä epävarmoja naisia jotka tällä fitness hömpällä yrittää hakea hyväksyntää. pelottavaa myös kuinka monilla näistä ollut syömishäiriö

  • Kyllä, näinhän se menee. Jännä miten noi kauneusihanteet menee, mikähän on seuraava buumi?! :)

 11. sä kyllä omistat niin täydellisen vartalon ettei toisella ole, ja mun makuuni niin terveet arvot, love it! <3

  • Kiitos Vilma! Näin ei varmaan saisi Suomessa sanoa mutta itsekin olen kyllä tyytyväinen. Mä tykkään niistä vähän vähemmistäkin lihaksista vaikka osa niitä kutsuukin ihan vaan löllöksi ilmeisesti. :D

 12. Mä taas olen ollut hieman ymmälläni, koska en ole huomannut sen suurempaa fitnessbuumia kuin ennenkään. Ehkä siitä vaan puhutaan enemmän kuin ennen? En myöskään ymmärrä puheista kiusaamisen ja fitness elämäntavan vaarallisuudesta. Olen itse aikanani kisannut kaksi kertaa ja elänyt sitä kurinalaista elämää. Ei se sen ihmeellisempää tai kauheampaa ollut kuin nytkään. Se oli sen hetkistä elämää ja kun tavoitteena oli kisalava niin ruokien punnitseminen oli arkipäivää.

  Vuosi sitten kyllästyin siihen ulkonäkökeskeiseen treenaamiseen ja vaihdoin crossfittiin. Vaikka en itse enää kasvatteja lihaksia tai tavoittele kireetä kroppaa niin ymmärrän silti miksi moni muu niin tekee. Se sopii heidän elämäntyyliinsä ja jokainenhan meistä tavoittelee omaa unelmaansa. Se on kyllä ihan totta että monella ei nuppi kestä kisaamista ja muuttuvaa kehonkuvaa varsinkaan kisojen jälkeen. Seurauksena sit syömishäiriö. Ei pidä kuitenkaan yleistää että kaikille niin kävisi.

  No tulipa liirum laarum. Ite nautin tästä rennosta elämäntyylistä yli kaiken. Treenaan edelleen suht paljon mut myös herkuttelen sillon kun mieli tekee :) tää on sitä oikeeta elämää!

  Hyvä postaus Jutta! Pidä toi asenne :)

  Jonna1983.fitfashion.fi

  • Hyvä mielipide, perusteltu. Puhut siinä mielessä kyllä asiaa, että yleistys ei ole hyvästä… Ja kuten mainitsit, osan pää kestää ja osan ei. Jotkuhan kisaa tyyliin kerran elämässä mutta mietin niitä jotka tekee tuota kokoajan. Että miten se kroppa ja pää voi kestää vuosien fitnesin?! Jatkuvan kurissa elämisen? Sitähän missaa niin paljon kivoja juttuja, so sad. Mutta niin, tietty jokaisen valintoja ja toisille kai sopii se kontrolloitu punnitseminen ja ruokien pussittaminen. Saliin ja ruokaan keskittyvä elämäntyyli.

   Kiva kuulla et nykyään elelet rennommin ja nautit! ;) Niin ja kiitos!

 13. Ihana Jutta, oon sun kanssa niin samoilla linjoilla tän asian suhteen!! :D Oon tässä useemmankin tätä samaista aihetta käsittelevän kirjoituksen lukaissut tässä viime päivinä, ja tää oli ihan huippu – paras kaikista mun mielestä. Kirjoitit hyvin perustellusti ja asiallisesti tän, ja sulla on tähän aiheeseen terve, rento näkökulma. Et kirjoittanut provosoituneen oloisesti niin kuin muutamat muut bloggarit tekivät. Myös Venla Savikujalla oli todella hyvä ja perusteltu kirjoitus, mutta sä kyllä vedit pisimmän korren! En voisi enempää olla samaa mieltä siitä, että terveellisyysbuumi on ihan huippujuttu- fitnessbuumi ei niinkään. Ihanaa että ihmiset ovat alkaneet välittää hyvinvoinnistaan, katsovat vähän sen perään mitä syövät ja oikeesti haluavat parantaa elintapojaan. Terveellisyysintoilua en voi millään lytätä, sehän on vaan hyvä juttu sekä yksilölle että yhteisölle eikä sen pitäisi oikeesti ketään haitata. Fitnessbuumi taas saa mut toisinaan voimaan pahoin, pelkkä tuo sana inhottaa puhumattakaan kaikesta asiaan kuuluvasta hömpötyksestä. PS. mielettömässä tikissä toi sun masu! :) näytät hyvältä!

  • Kiitos todella paljon! Mahtava kuulla, meinaan kovia vastuksia on kyllä tarjolla. ;) Ja kiitoksia!

 14. huippu postaus, olet niin fiksu nuori nainen! :) itsekin olen löysännyt sen verran, että nykyään en enää kirjoita orjallisesti kalenteriin salilla tai lenkkipolulla vietettyä aikaa, kulutusta ja sykkeitä, koska miksi ihmeessä? kun treenasin maratonille tein sitä lähinnä sykkeiden vuoksi, jotta tiesin missä menen. Nyt kun treenaan ”vain” itselleni, mitä väliä miten pitkään treenit kestää tai mitä kulutus on, pääasia että liikkuu säännöllisesti! Todella rentouttavaa :)

  • Kiitos! No sepä, mielestäni myös hyvin turhaa. Rento liikkuminen on parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta