Nopea kana -kookoskeitto

Eilen iski nälkä ja keittohimo. Mietin pitkään minkä keiton pyöräyttäisin ja mihin kotona olevat raaka -aineet riittäisivät. Päädyin mietinnän jälkeen kana -kookoskeittoon, keittoon jota en olekaan tehnyt hetkiin. Se on mielestäni yksi ainoista keitoista mikä pitää hyvin nälkää ja täyttää mukavasti. Monet keitot meinaan eivät mielestäni pidä kovinkaan hyvin sitä nälkää loitolla ja ovat enemmänkin sellaista ns. dieettiruokaa. Tästä hyvänä esimerkkinä useammat sosekeitot, ei kiitos. Mielestäni keitossa pitää olla jotain purtavaa ja sattumia jotta se tuntuu kunnolla ruoalle. :) 

Tämän keiton pyöräytin nopeaa pakkasesta löytyvillä Thai -vihanneksilla mutta parastahan on ostaa raaka -aineet ihan sieltä tuorehyllyltä. Itseäni vaan laiskotti ja halusin tosiaan nopsaa hyvää safkaa. Keitosta tuli hyvin onnistunut niin mausteiden, kuin muunkin suhteen vaikka itse sanonkin. Ja mikä parasta siitä riittää ruokaa vielä tällekin päivää! ;)

Chicken coconut soup

1 pss Findus Wok -vihanneksia
1 prk kookosmaitoa
6-7 dl vettä
300 g kananfilee suikaleita
Pari rkl oliiviöljyä

Mausteiksi:

Basilikaa
Paprikamaustetta
Herbamarea
Mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
Pieni pala inkivääriä viipaloituna

Alkuun vesi ja kookosmaito liedelle lämpenemään ja heitetään sekaan pakastevihannekset. Keitellään, kunnes pehmeitä. Lisätään hieman mausteita oman maun mukaan ja öljy, sekä samaan aikaan paistetaan kanasuikaleet toisella liedellä valmiiksi  ja maustetaan ne. Heitetään kanat keiton sekaan ja keitetään miedolla lämmöllä. 

Todella helppoa ja nopeaa! :)

Muita kana -kookoskeiton ystäviä? :)
On my way

2 vastausta artikkeliin “Nopea kana -kookoskeitto”

  1. Mulla lähes sama resepti! Ainoo vaan et puristan sekaan vielä yhden limen mehut ja käytän vihanneksina sitä thai-wokkia. Paras keitto on kyllä tämä :)

    • Mä hei ostin tänään limeä vinkkisi mukaan ja tuli ihan super hyvää. ;) Tehtiin meinaan jo toinen kattilallinen. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta