Spirulinasmoothie

Olen viime päivinä ottanut jälleen smoothieisiini mukaan yhden tehokkaan superfoodin. Kyseessä on siis spirulina -levä, jota heitän smoothien sekaan pienen hyppysellisen. Mielestäni spirulina ei toimi ollenkaan makunsa puolesta marjaisissa smoothieissa, tai ainakin itselläni on huonoja kokemuksia noista yhdistelmistä. Parhaiten sen maun saa piilotettua hedelmäisiin smoothieisiin, joissa on mukana ainakin yksi iso banaani ja hunajaa.

Miksi spirulinaa? -No koska…

– Sisältää paljon arvokkaita ravinteita
– Paljon proteiinia
– Huikea antioksidanttien lähde
– Tukee voimakkaasti immuuni -järjestelmämme toimintaa
– Sisältää runsaasti etenkin B -vitamiineja
– Paljon kivennäisaineita


Teen nykyään smoothiet aina makeuttamattomaan mantelimaitoon tai vastaavasti vaihtelun vuoksi välillä kauramaitoon. Ihan turhaa sinne sitä maitorahkaa sotkee, smoothien koostumuksestakin tulee ohuempi ja ainakin omasta mielestäni miellyttävämpi. Prodea voi sitten lisätä pussista, itselläni on käytössä CocoVi:lta saatu riisiproteiini mikä uppoaa myös makunsa puolesta hyvin hedelmien joukkoon. Lisäksi lisään nykyään smoothieen usein myös psyllium kuitulisää, erinomainen tuote käytettäväksi vaikka ja mihin!

Spirulinasmoothie

– Kourallinen luomu manteleita
– 1 pss Pirkan hedelmäsmoothie mixiä
– 1 iso kypsä banaani
– Noin 25 dl mantelimaitoa
– Hyppysellinen spirulinaa
– Teelusikallinen luomu hunajaa
– Ruokalusikallinen psylliumia
– Ruokalusikallinen riisiproteiinia

Käytättekö te spirulinaa smoothieissa? 


Kommentit (12)
  1. Proteiinin määrän mainostaminen leväjauheissa huvittaa, koska käytettävät määräthän on pieniä, joten ei sitä proteiinia kerry kuin max. gramma! Muuten hyvää kamaa toki, itse syön tabletteina koska maku on tosiaan kamala 🙂
    Edistää rusketusta!

    1. Jep, mutta tuotakinhan on ilmeisesti mahdollisuus vedellä hieman enemmän kuin se teelusikallinen. 🙂 Joo, tabletit olisivat varmasti itsellenikin hyvä vaihtoehto, maku on hirveä! Joskus sekoitin paksuun tuoremehuun, toimi kyllä ihan hyvin sillä tavoin. 😀

  2. Mua huvittaa noissa levissä maininta proteiinimäärästä, teelusikalliseen mahtuu ehkä korkeintaan gramma joten huraa. 😀 Muuten toki jees ja itsekin syön mutta tabletteina koska makuhan on kuin akvaariovettä joisi (kuvittelisin).

    1. Niin no mutta spirulinaahan voisi vetää enemmänkin päivässä, eli silloin se määrä on suurempi. Jokainen päättäköön itse! Joo siis maku on karsea ja varmaan sen vuoksi itsekin pitäisi noita tabletteja hommata.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *