Valoleikki

Muistatteko vielä, kun toukokuussa kirjoittelin tänne Olympuksen ja Indiedaysin yhteistyökampanjasta johon pääsin mukaan? Jos jostain syystä postaus on mennyt sivusuun niin sen voipi vielä lukaista läpi täältä. Nyt jatketaan kuitenkin kamppiksen toisen postauksen merkeissä. :)

Olin tosiaan muutama kuukausi sitten mukana workshop -päivässä, jossa saimme kokeilla kuvaamista Olympuksen OM-D E-M10 minijärkkäreillä. Ammattitason kuvausoppia meille tarjosi REVS-magasinen kuvienkin takana oleva Frederico Cabrera. Ensimmäinen asia mikä itselleni jäi vahvasti mieleen Fredericon opetuksesta on fiiliksen vangitseminen, eli sen jonkun ”jutun” löytäminen valokuvatessa. Helposti itse ainakin sorrun tylsiin ja helppoihin asukuviin vaikka oikeasti taivas vaan on rajana kuvatessa, jos sekään. :) Valokuvat ovat mitä mainioin tapa tuoda esiin tunnetiloja, tarinoita jne. Siispä luovuutta vaan peliin! Myös valon käyttö jäi vahvasti mieleeni, tai oikeastaan sillä leikitteleminen. Aina ei tarvitse kuvailla niitä perus valoisia asukuvia kadun varressa tai valkoista seinää vasten, vaan kuviin kannattaa kokeilla myös varjojen tuomista ihan vaikka erilaisilla kodin kalusteilla tms. Vastavalolla kuvaamisenkin voi kääntää edukseen ja kameran asetuksilla voi pelailla valon kanssa. Voit joko vetää kuvat todella tummalinjaisiksi tai erittäin vaaleiksi. Mielikuvitusta, se on se avainsana. 

Itse asensin eilen vihdoin tähän Olympuksen kameraani wifin ja nyt olenkin leikitellyt sillä. Miten helppoa onkaan napsia asukuvia kännykän kautta?! Näytöltä näkee suoraan miltä kuva tulee näyttämään ja täten asetuksia on helppo säädellä haluamikseen. Tänään on todella kaunis päivä mutta halusin nappailla kuvia silti sisällä. Meillä on ihanat korkeat vaaleat ikkunat ja ikkunalaudat joita hyödynnän aivan liian harvoin kuvissa. Valkkasinkin toisen ikkunalaudoista kuvausmestaksi, asetin kameran jalustaan ja käynnistin wifin, sekä laitoin sen vielä itselaukaisumoodille. Valoa tällaisena päivänä on asunnossamme muutenkin paljon mutta halusin korostaa vaaleaa fiilistä kasvattamalla ISO:a aika suurehkoihin lukemiin. Tuli aika eri tyylisiä asukuvia mitä yleensä mutta itse diggaan! 

Itselaukaisimella kuvaaminen on tosiaan todella helppoa, kun näytöltä näkee kuvan lopputuloksen. Myös kameran asetuksia on helppo säädellä siinä samalla. Itselaukaisinkin on mahdollista laittaa puhelimen kautta ja kuvien siirtäminen onnistuu todella helposti tällä Olympuksen apsilla. 
Ja sitten sitä kuvaussaldoa. Kuvia ei ole käsitelty millään tavoin vaan ovat ihan suoraan kamerasta.
Mitäs pidätte näistä hieman eri tyylisistä kuvista? :)


On my way

8 vastausta artikkeliin “Valoleikki”

  1. Mun mielestä sulla on todella kauniit käsivarret! Voi kuulostaa vähä oudolle, mutta ne on niin ihanan urheilullisen suonikkaat (tahtoo kans!) :)

    • Haha aijaa, kiitos! Musta taas vähän liian suonekkaat mutta jos niitä kovasti treenaa niin helposti itselläni ainakin nuo näkyviin tulivat. Mulla on muutenkin aika pinnassa verisuonet, verikokeissa ovat aina olleet oikeat unelmat :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta