Blogiväsymys

Olen kirjoittanut blogia nyt vuodesta 2010, eli neljä kokonaista vuotta. Tuosta ajasta oikeastaan pari viimeistä enemmän tai vähemmän ahkeraan, eli postauksia yhden tai kaksi päivässä. Itse olen pitänyt postaus päivässä tahtia sellaisena hyvänä, jota itse ainakin lukijana toivoisin bloggaajalta. Pysähdyin kuitenkin nyt lomalla pohtimaan asiaa. Sanotaanko näin, että enää pitkiin aikoihin blogi ei ole ollut itselleni sellainen stressitön asia. Kirjoitan tätä kuitenkin työni ohessa eli en päätoimisesti jolloin postausten tekemiseen olisi aikaa kokonaiset päivät. Monesti jengi kyseleekin, mistä sen ajan revin? Sanotaan näin, että rakkaille harrastuksillehan sitä aikaa kaivaa vaikka kiven takaa, eikö niin? Tuo on niin totta, rakastan tätä blogia ja rakastan kirjoittaa, kuvata, tehdä postauksia jne. En varmaankaan osaisi elää enää ilman kirjoittamista. Mutta. Viime aikoina blogi on tuottanut itselleni jostain kumman syystä ihan liikaa stressiä. Tai ehkä stressi on kerääntynyt pitkältä ajalta ja vasta tässä lomalla tajusin, että miksi ihmeessä väännän hikihatussa ajastettuja postauksia reissun ajaksi?! Mähän olen lomalla… LOMALLA. Lisäksi on varmasti myös tuhat ja yksi esimerkkiä siitä kuinka olen laiminlyönyt blogin vuoksi esimerkiksi miestäni tai ystäviä. Olen tiedostanut asian jo pitkään mutta nyt sen vasta oikein oivalsin. 

Tekstin tarkoitus ei ole kerätä mitään säälipisteitä tai hakea oikeutusta ”blogilomalle”, saatika muutenkaan sen enempää päivitellä sitä kuinka paljon bloggaus vie aikaa. Tämähän on kuitenkin oma valintani, kukaan ei pakota mua kirjoittamaan tai ottamaan stressiä tästä. Haluan kuitenkin olla rehellinen ja usein purankin täällä fiiliksiä. Nyt fiilis on se, että pidän varmaan muutaman päivän taukoa kirjoittamisesta ja mieluummin kirjoitan siitä täällä, kuin vaan katoan. Tosin voi olla, että palaan jo huomenna jos ikävä iskee tai sitten vasta tyyliin maanantaina, fiiliksen mukaan. Kuvamateriaalia löytyy todella paljon ja reissuista olisi halu jo kirjoittaa mutta en vaan yksinkertaisesti jaksa. Nyt on sellainen fiilis, että seuraavat pari päivää nautin lomani vikoista päivistä ja kirjoitan jos fiilis iskee ja jos ei, niin palaan ensi viikolla. Uudella innolla, inspiraatiolla ja stressittömällä otteella. Toivon todella, että useimmat teistä eivät blogiani jätä vaikkei postauksia jatkossa ihan päivittäin tulisikaan. :) Tärkeintä on kuitenkin laittaa perhe ja läheiset etusijalle, eikä katsoa maailmaa ja hetkiä pelkän kuvaputken kautta. 

Shortsit Zara / Toppi New Yorker / Kello MK 
Tähän saumaan olisi ehkä sopivaa heittää ilmoille kysymys, mitä te toivotte blogiltani jatkossa?


On my way

28 vastausta artikkeliin “Blogiväsymys”

 1. Postauksissakin laatu korvaa määrän! Ja tää on valitettavasti näkynyt viime aikoina tässä blogissa :(

  • Tällä ”laaduttomuudella” en kuitenkaan tarkoita että blogi olisi huono, vaan lähinnä kuinka viime aikoina on näkynyt tuo väkisin bloggaaminen verrattuna aiempiin :)
   mielummin siis lukisi harvemmin ja oikeesti halulla kirjoitettuja juttuja!
   T. Sama anonyymi

 2. Jutta, mä tiedän tuon kyllästymisen tunteen, mutta jatka oikeesti vaan samaan malliin kuin nytkin olet tehnyt! Sun blogi on ihana ja inspiroiva. En haluais et muutat sitä yhtään mihinkään suuntaan. En ole kommentoinut aikoihin, mutta täällä ollaan ja päivittäin olen lukenut sun juttuja. Ihanaa kesää sulle! <3

  • Kiitos Nina! Ihana kuulla. <3 Niin haluaisin kyllä postailla päivittäin mutta katsotaan mitä tapahtuu… Kuten kirjoitin, nyt muu elämä ykköseksi joksikin aikaa, pakko vähän punnita asioita. Ihanaa kesää sinnekin kaunokainen!

 3. Kyllä hitaampikin postaustahti riittää vallan mainiosti, ainakin minun mielestäni! :)

  • Ihana kuulla! Itse haluauaisin, että saisin juttuja päivittäin mutta katsotaan! Koitan nyt hölläillä ja tosiaan miettiä vähän asioille tärkeysjärjestystä. :)

 4. Jutta nauti näistä ihanista säistä, lomastas, kesästä yleisesti yms. Kyllä me lukijat täällä maltetaan! Hullu se on, joka näillä keleillä jaksaa blogia vääntää! :D <3 -iida-

 5. Outoa,kun itse en ole ainakaan postauksien laadusta huomannut mitään huonoa tai sellaista blogiväsymystä.Ainoastaan ehkä lomasi aikana,muuten ei mitään. postaus siksi tuli vähän yllätyksenä :( Pidät löysempää postaustahtia jos tuntuu silti.Jatkossa olisi silti kiva lukea kuulumisia :)

  • Okei, no kiva kuulla jos ei mielestäsi ole näkynyt. :) Niin, nyt lomalla tosiaan eritoten ollut stressiolo kuten kirjoitinkin. Olen muuten pistänyt merkille, että nyt on moni bloggari tauolla, lopettanut jne. Ehkä monella samoja fiiliksiä?! Mutta juu, kyllä kuulumisiani tulee vielä kuulumaan. No worries! :)

 6. Kyllä me täällä ollaan vaikka postaisitkin harvemmin! Kunhan et katoa kokonaan. <3
  -L

 7. Olen seurannut blogiasi lähes alusta asti. Hienoa on ollut nähdä sun kasvaminen ja kehittyminen pintaliitäjästä oikeasti todella syvällisiä pohtivaksi ja oikeat elämänarvot omaavaksi naiseksi. Oli päätöksesi blogin suhteen mikä tahansa, niin se on juuri se oikea ja sen hetken mukainen päätös. Tsemppiä!
  T:M39

  • Juu onhan tässä vuosien varrella tullut muututtua aika paljon ja onneksi vieläpä oikeaan suuntaan! :) Kiitos tsempeistä, lopettamassa en ole mutta pakko kyllä koittaa tehdä hommasta stressittömämpää. :)

 8. Nauri lomastasi ja palaa uudella draivilla taikaisin! :) uusia postauksia odotellessa! Eikä haittaa vaikka postauksia ei niin usein tulisikaan! :)

  • Kiitos! :) Postailen kyllä mahd usein mutta niin, kuitenkin elämäntilanteiden ja kiireiden mukaan. Toivotaan, ettei tahti juurikaan nykyisestä hiipuisi!

 9. Kyllä elämä on muutakin, kuin bloggailua ja pitää nauttia arjen pikku asioistakin. Uskon, että kyllä lukijasi pysyvät, vaikka postailisitkin harvemmin. Rehellisesti sanoen olet mulle bloggaajista se ykkönen! Mutta älä ota paineita, vaan blogisi on miellyttävä kokonaisuus. Mukavaa loppukesää! :)

  • Ihana kuulla, kiitos Maisa! :) Näinhän se on! Parasta on löytää se tasapaino tässäkin asiassa. :)

 10. Blogi on sun ”harrastus” ja käytät siihen sen verran aikaa kun tuntuu hyvältä:) niinkun jo kirjotitkin niin stressiä siitä ei kannata ottaa, eikä blogia pitää ykkössijalla elämässään, sillä on varmasti myös muita tärkeitä ja rakkaita asioita, joihin panostaa ja keskittyä. En usko lukijoiden häipyvän, vaikka postausta ei päivittäinkään tulisi ! kirjotat kun siltä tuntuu ja kirjoitettavaa on, ei väkisin =) innolla postauksia kuitenkin aina odottaa, mutta kyllä jaksaa odottaakkin !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta