Kreetalla osa 2

Noniin, reissupostausten osa kaksi olisi luvassa. :) Kuvia jäi vielä sen verran, että kolmannenkin postauksen kokoan teille helposti. Tässä pläjäyksessä ajattelin kertoa hieman paikan aktiviteeteista ja siitä mitä puuhasimme. Lähdettiin jo alunperin reissuun tosiaan sillä asenteella, että loma ei ole pelkkää rantatuolissa makoilua. Agios Nikolaoshan on täynnä useita pienempiä rantoja, eli yhtäjaksoista rantaviivaa ei ole kilometritolkulla kuten vaikka Alanyassa oli. Mielestäni nuo pienet rannat ovat huomattavasti söpömpiä. Voit valita joko hiekkapohjaisen tai mukulakivirannan, lisäksi löytyy rauhallisempia poukamia ja sitten taas vähän turistivoittoisempiakin mestoja. Me ei tosiaan maattu rannoilla mutta käytiin kyllä uimassa ja löydettiin yksi aivan ihana pieni romanttinen poukama, jossa mieheni kävi hieman snorklailemassa. Poukama sijaitsee Miramare-hotellista rantaviivaa mentäessä poispäin keskustasta. Se oli kyllä upea kunnes muutama muukin turisti meidät löysi. :) Mua harmitti niin paljon, että kameran akku jäi himaan silloin, kun tuo löydettiin. Valitettavasti ei siis löydy kuvia mitä nyt Instaan taisin jonkun ladata? Suosittelenkin vain kulkemaan Nikolaoksen rantakatuja ja tsekkailemaan ympärilleen, tuolta löytyy kyllä aivan ihania uima-mestoja!

Niin ja hauskinta oli mielestäni se, että uimaan pystyi menemään melkein mistä kohdasta rantoja tahansa. Sitä näki jengiä joka oli vaan laskeutunut kalliolta veteen ja polskutteli menemään. Vesi on niin älyttömän puhdasta ja kirkasta, että pohjan pystyy silmällä näkemään. Joku lukija kyseli rantatuolien hinnoista niin valitettavasti en osaa asiaa kommentoida. Me ei kertaakaan menty loikoilemaan noille yleisille rannoille, vaan tosiaan pyyhkeen kera vaan bongailtiin rauhallisempia mestoja tai sitten rentouduttiin hotellimme altaalla. Mutta jokatapauksessa, auringonpalvojille aivan upea mesta! Olen ihan varma, että toimii monelle hyvänä rantalomakohteenakin. :)

Mietittiin heti alunperin, että ainakin muutama matka tehdään kohteessa. Loppupeleissä tultiin siihen tulokseen, että tehtiin nuo reissut ns. omatoimisesti. Ihan jo budjetillisistakin syistä ja oikeastaan muutenkin me digataan kulkea paikoissa omatoimisesti. Agioksen keskustassa on useita lipunmyyntipisteitä, joissa myydään esimerkiksi erilaisia merimatkoja jne. Suosittelen kuitenkin kiertämään ja vertailemaan hintoja. Erot saattavat meinaan olla useissa kympeissä saman reissun kohdalla! Me löydettiin yksi edullinen toimisto ihan keskustasta (harmi etten kuollaksenikaan muista nimeä!!) ja sieltä tosiaan ostettiin muutama matka. Ihan ensimmäisenä tehtiin vähän reilulla kympillä semi-submarine risteily, jossa osa paatista oli veden alla. Risteily kesti vähän vajaa pari tuntia ja oli kyllä aika mielenkiintoinen elämys! Saku mietti kovasti sukeltamista tai kurssia siihen mutta itselleni vesi on nykyään sellainen elementti etten kyllä itse siihen pystyisi. Yksin hänen ei tullut sitten kokeiltua, joten olihan tämä nyt edes jollain tapaa kompensoiva vaihtoehto. ;) Vesi on tosiaan niin puhdasta ja kirkasta, että veden elämän pystyi upeasti näkemään paatin ikkunoista. Oli kyllä todella upea kokemus, veden alla on tosiaan enemmän elämää kuin sitä edes kuvittelisi. :) Harmi vaan ettei hai eksynyt mestoille, tai vaikka kilpikonnat. ;)

Alunperinhän meillä oli aatoksissa pyörien vuokraus mutta loppupeleissä tultiin siihen tulokseen, että se on liian raskasta. Kuumuus oli aika uuvuttavaa, joten ihan jo kävelykin tuntui sopivalle vaihtoehdolle. Suosittelenkin ehdottomasti laittamaan hyvät sandaalit jalkaan ja kiertelemään paikkoja. Ihan pelkkään kävelyyn ei meidän viikon kuntoilut rajoittuneet vaan innostuttiin tenniksestä todenteolla. Hotellillamme oli ilmainen kenttä ja varattiinkin jokaiseksi aamuksi tunnin tai parin tennis-sessio, ihan mielettömän kiva laji jo ihan vaan tuolla tavoin ilman sääntöjä harjoitusmeiningillä. Lisäksi käytiin muutaman kerran hotellimme pienellä salillakin vähän pumppaamassa. Juoksulenkit olisivat toimineet joko todella aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Me ei kuitenkaan juostu kertaakaan reissussa vaikka molemmilla lenkkarit olivatkin laukussa, tiedä sitten? Ehkä se kävely vaan oli aina niin riittävää ettei enää riittänyt poweria muulle…
Kreetalla oli muuten aivan mielettömät jädet ja noi annokset, nam! Hinnat kuitenkin aika korkealla, eli ihan pari egellä ei liiennyt nämäkään annokset. 

No sitten toinen reissumme, joka tehtiin Spinalóngan saarelle. Aurinkomatkojen opas suositteli tätä jo heti tulomatkalla jolloin mielenkiintomme heräsi. Itse en ole katsonut sitä Saari-sarjaa, joka on kuvattu kyseisellä saarella mutta tämän käynnin jälkeen sovittiin kyllä, että sarja katsotaan läpi. Kyseessä on siis saari lähellä Agios Nikolaosta, johon vietiin aikanaan spitaalia sairastavia ihmisiä ikäänkuin ”evakkoon” jotteivät tartuttaisi muita. Saarella oli siis aikanaan ihan koulut, sairaalat, kirkot, asuntoja jne. Nyt jäljellä on pelkät rauniot, joita toki selkeästi osittain hieman kunnostettukin. Aivan mahtava paikka ja suosittelen ehdottomasti jokaiselle Agiokseen matkaavalle tuota reissua. Tarjolla on eri pituisia matkoja, me valittiin puoli päivää josta tosiaan osa ajasta meni merellä seilaamiseen ja itse saaressa sitten oltiin 1,5 tunnin ajan. Olisihan tuolla voinut seikkailla vaikka koko päivän mutta kolmenkymmenen asteen helle hieman rajoitti voimia. Jännä miten se kuumuus uuvuttaakin niin paljon ja tosiaan vettä pitäisi olla matkalla mukana tyyliin viisi litraa. :D Reissu maksoi henkilöltä jonkun vähän reilu pari kymppiä ilman opasta. Ei siis laisinkaan paha jos mieten upea paikka tuo oli. :)

Tästäkin tuli jo sen verran pitkä postaus, että laitan vielä sen viimeisen ”reissumme” sitten seuraavaan kolmanteen postaukseen. :) Jos teille tulee mieleen jotain erityistä mistä haluatte kuulla niin laittakaahan vinkkiä kommenttiboxiin! Aika hankalaa kertoa tiivistetysti hyvin tapahtumarikas loma. :)
On my way

12 vastausta artikkeliin “Kreetalla osa 2”

 1. Ihania kuvia ja varmasti mahtava paikka :) Tulee järkyttävä matkakuume vaikka viime kuussa tein vähän saman ku te nyt, oltiin ensin viikko Espanjassa ja sit vielä viikko toisessa paikassa :) Innolla ja malttamattomana odottelen kumminkin enemmän Rooman kuvia.
  Katoin ensin että nyt on kyllä aikamoinen hirvitys sulla päällä, kun näytti että sulla on jotkut kuus numeroa liian isot shortsit jalassa mutta sitten kun näin kuvia missä näkyi että se onkin tuollainen haalari niin joo kiva on, mutta shortseina ei oikein istu sulle :D

  • Moikka! Joo, musta tuntuu ettei se matkakuume matkustamalla lopu. :D Haha, siis kuumuus vaan pakotti riisumaan sen tollai puoliks. Sillai kätevä et pysty samal oleen tollai rantameiningillä mut sit sai nopsaa palautettuu sen semmoseks virallisemmaks. :D

 2. Jos mietit teidän viime kesäistä Alanyan matkaa ja tätä,niin kumpi kohde omasta mielestäsi on parempi,kumpaan lähtisit uudelleen?Ja Agios Nikolaoksen hintataso,onko ihan Suomen tasoinen,verrattuna vaikka Alanyan hintatasoon?

  • Siis ehdottomasti Kreetalle! Alanya on sellainen turistirysäke ja Turkkilaiset huijarit eivät kyllä enää nappaisi. :) Alanya on semmonen löhöloma jonne saa halpoja matkoja. Kreeta on mielestäni paljon mielenkiintoisempi. :) Hintataso on ehkä Turkissa hieman alhaisempi, vaikkakin kyllä sielläkin turisteilta sitä massia kiskotaan… :D

 3. Vautsi miten kivalta näyttää!! :) Me kävimme kihlatun kanssa 2013 toukokuussa kyproksella, aya navalla ja rakastuttiin paikkaan :D Tänä keväänä taas toukokuussa lähdimme uudelleen kyprokselle kaveri porukalla :) Saaren toiseen päähän Pafokselle ja voin lämpimästi suositella myös teille Kyprosta!! Meillä menee seuraavaksi testiin kyllä Kreikka ;) Käymme vähintään kerran vuodessa ulkomailla. Yleensä kaksi :) Siinä ei kyllä rahat mene hukkaan, mutta toistaiseksi kypros on euroopan kohteista ykkönen!

  • Mä olen käynyt Kyproksella kolme kertaa ja joo, aivan ihana mesta! :)) Sieltä löytyy niin rauhallisempaa kuin sitten ihan bailumestoja. :)

 4. Kommentoisin Instagramiin jos omaisin tunnukset, mutta ihan vaan.. Se on kyllä travelling ;) Ihmekään kun sitä ei olla kun joku assari vain! :)

  • Sinähän vaikutat hyvin ”koulutetulta” kun toisten duuneja arvostelet ja vielä anonyymina. :)

 5. Voi apua. ”Vain assari” !!!! Anteeks nyt vaan sinä Anonyymi siellä! Jos kaikki olis vaan korkeessa asemassa, eikä kukaan olis töissä esim ruokakaupassa tai siivoomassa mäcissä niin mitenkähän täällä kävis..? Se ei ratkase mitä tekee työkseen, vaan millä asenteella sen tekee! Sinulla siellä anonyymi on ainakin asenteessa parantamisen varaa. T.Erika

  • Nojoo aika ala-arvoista lähteä arvostelemaan toisten duuneja varsinkaan, kun ei tiedä mitä ne pitävät sisällään. :) Paljon ikävämpää olisi saada tuollaiselta ”koulutetulta” mitään palveluita, toivon mukaan istuu toimistossa paperipinon takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta