Kreetalla osa 3

Vielä tulisi se kolmas ja viimeinen reissupostaus Kreetan Agios Nikolaoksesta! Lupasin kertaalleen vielä kertoa hieman mitä tehtiin ja jos jotain muutakin höpöttelyä paikasta tähän sekaan eksyy. Aurinkomatkojen tulobussissa meille vinkattiin Kreetan Oliiviöljy-farmista, jonka ohitse hurautettiin bussilla. Meille tuli samantien fiilis, että siellä on käytävä! Jotain erilaista. :) Niinpä sinä yhtenä pilvisenä päivänä, joka lomallemme osui lähdettiin kävelemään ihan randomisti siihen suuntaan, josta muistettiin meidän kaupunkiin tulleen. Pilviset päivät ovat mitä parhaimpia tuollaiseen vaeltamiseen, vaikka onkin kuuma niin ei aurinko tee kuumuudesta kuitenkaan tukalaa. Farmi sijaitsee noin kaksi kilometriä Agioksen satamasta, onneksi matkalla oli muutama opaste joiden avulla löydettiin vihdoin perille.

Ihan mieletön mesta, jossa porukka elää mahdollisimman omavaraisesti. Kasvattaa mausteita, tekee oliiviöljyä, erilaisia oliivituotteita, valaa saviruukkuja ja muita saviesineitä, sekä tekee itse viinejä ja paikallista rakia. Meininki paikassa oli niin luonnonläheinen ja tilan pitäjät ihanan boheemeja. Halutessaan paikan päältä voi ostaa 1,50 euron hinnalla pienen kierroksen, jossa omistaja esittelee paikan ja heidän toimintaansa. Oli kyllä hyvin mielenkiintoista tällaiselle terveysintoilijalle! Lopuksi sai tehdä ostoksia pienessä putiikissa, jossa myytiin mm. heidän itse tekemiään tuotteita. Arvatkaa vaan olisiko mun tehnyt mieli ostaa kaikki!! Olin ihan fiilareissa ja maistelin erilaisia oliiviöljypateita jne. Pelkäsin kuitenkin jonkun verran tullia, tai olin todella epävarma mitä kaikkea ruumaan saa laittaa. Mukaan lähti kuitenkin riskillä muutama purkki tuota kotitekoista oliiviöljypateeta jota voi laittaa esim. näkkärin päälle, balsamicoa ja Saku keskittyi tuohon juomapuoleen. Pieni pullo rakia ja paikallista valkoviiniä lähti tuliaisiksi mukaamme. Jos Nikolaokseen olette suuntaamassa, suosittelen ehdottomasti tuota tilaa! Siellä voi kokea jotain erilaista ja ostaa tosiaan kaikkea luomutuliaista kotiin. Heiltä löytyy myös nettisivut ja nettikauppakin jos haluatte tutustua, sivut löytyvät täältä. Niin ja PS. ei tulli ainakaan vienyt pois laukusta meidän tuliaisia. ;)

Nikolaoksesta löytyi muutenkin aika paljon luomukauppoja. Olin hieman yllättynyt, koska en ensimmäisenä odottanut näkeväni mestoilla tuttuja luomupurkkeja. Valikoimissa oli siis kansainvälisiä tuotteita, joita löytyy meiltä esim. Ruohonjuuresta. Paljon saippuoita, puukauhoja ja kapustoja, mausteita, erilaisia Kreetalaisia makeispatukoita, luomukosmetiikkaa jne. Eli valikoimaa on kyllä runsaasti! Kaupoissa on jonkun verran sitä, että myyjät seisovat siinä ulkona odottelemassa asiakkaita. Itseäni häiritsee se aika paljon mutta näinhän se menee useimmiten ulkomailla. Myös kauppojen sisällä myyjät seuraavat, jonka vuoksi ainakin itselleni tulee kiusaantunut olo. Varmaan yksi syy miksen kauheasti reissussa innostunut edes shoppailemaan. :D 

Aurinko laski Kreetalla suhteellisen ajoissa ja tilalle tupsahti joka ilta kaunis kuu. Oli kyllä aika mahtavaa katsella näitä ilmiöitä meidän huoneen terdeltä, todella kaunista. Tämä kuva on otettu ihan hotellimme tuntumasta mutta samankaltaiset olivat näkymät terassiltammekin. :) Kiteytettynä tämän kolmannen postauksen loppuun, molemmat tykästyimme todella paljon Kreetaan ja varmasti palataan vielä joskus mestoille! Kaunis maa täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kreetallahan on useampia aivan ihania kohteita, joissa tekisi mieli vierailla. Itselläni on esimerkiksi Haniakin kokematta. :)

Jos vielä herää jotain kysymyksiä niin antakaahan ihmeessä kuulua!? 
Seuraavaksi tulossa sitten reissupostausta Roomasta! :)


On my way

12 vastausta artikkeliin “Kreetalla osa 3”

 1. Haniaa en kyllä suosittele… Siellä ei ole sitten yhtään mitään muuta ku krääsäkauppiaita ja koko paikka ihan kuiva, ei kukkia tai mitään vihreää missään :/ Rannatkaan ei ole kovin upeita.
  Monia monia muita ihania paikkoja pitkin Eurooppaa mihin kannattaa mennä

 2. Ihanan näköinen paikka! Jotenkin silleen vanhan näköistä ja sellaista kauniin korutonta. On kyllä mahtavaa ja ihailtavaa sellanen, kun ihmiset itse kasvattaa ja viljelee yms ravintonsa.

  • Joo, just tosta pidettiin tossa mestassa. Vaikka turismia on niin silti mestassa on tilaa, luontoa ja leppoinen tunnelma. Nojoo, aika arvostettavaa kyllä. Oli upea tila! :)

 3. Kreeta (Kreikka) kuuluu Euroopan unioniin ja sieltä saa kyllä tuoda Suomeen melko lailla rajoituksetta (eläinperäisiä) elintarvikkeita..

  • Jep! Mua vaan pelotti et etenkin mausteet viedään laukusta jos vaikka luullaan huumeiksi. :D

 4. hyvä postaus! ootko miettinyt että hankkisit lapsia jossakin kohtaa tätä elämää?

  • Kiitos! No nyt ei ole suunnitelmissa mutta ehkä sitten kolmen kympin jälkeen?

 5. Ihania fillis reissukuvia mutta asusta sen verran, että less is more! jos päällä on crop- toppi niin vähän ”konservatiivisempi” alaosa saisi olla :) näyttää mielestäni paljon tyylikkäämmältä! Minishortsejen kanssa sitten joku hieman peittävämpi yläosa yms!

  • Kiva kuulla, kiitos! Me oltiin rantalomalla paikassa jossa oli tosi kuuma. Siispä konservatiivisuudesta viis. :D Mä en oo kyllä kova paljasteleen normisti, enemmänkin vois korostaa tiettyjä paikkoja. :)

  • Less is more = Vähemmän on enemmän…. ??? :DDD Sit puhut että pitäs olla enemmä vaatetta päällä….
   Tolla kropalla mikä jutalla on, ei tuolla helteessä oo yhtään paha olla noin, kaikki joiden kroppa ton sallii on noin etelän kuumuudessa…. Jopa nekin joiden kroppa ei tota pukeutumista salli :D

  • Niin, tais mennä sekaisin asia ja sanonnan tarkoitus… Joo no siis musta etelässä voi olla huoletta rennommin. Siel näkee sukkasandaalijengiä, joten ei siellä tarvii olla niin ykköset mietittynä. :D Tokikin juuri illalliselle sitten huomattavasti konservatiivisempaa mutta come on, tossa oltiin kävelee pitkin rantoja jne. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta