Reissupostausta Roomasta

Vihdoin ensimmäinen postaus Roomasta! Varattiin tosiaan lomani loppuvaiheessa extempore lennot Roomaan. Katseltiin muitakin Euroopan kaupunkikohteita mutta jostain syystä juuri Roomaan lennot olivat edullisimmat. Lisäksi lento sattui olemaan vielä suora ja Finnair, joten kauaa ei emmitty. Hotelli varattiin ihan mututuntumalla hotels.com:ista ja kuten mainitsin jo aikaisemmin, mitään neljän tähden luxushotlaa ei varattu. Kyseessä oli hieman budjetillisempi matka kuin Kreetan lomamme. 

Meidän neljän päivän miniloma ei nyt sinällään alkanut ihan kuten oltiin suunniteltu. Loman alkua nihkeytti mieheni kadonnut matkalaukku, joka ei sitten saapunutkaan Rooman päähän. Ainahan sitä miettii, että kylläpä sitä pärjäisi ilman kamoja mutta pakko sanoa, että kun se osuu omalle kohdalle ei pahemmin naurata. Ja miksi juuri tällä minilomallamme?! Onneksi sentään mun laukku saapui kohteeseen ettei oltu ihan tavarattomia. Pahinta oli kuitenkin ehkä se, että ei löydetty oikein mistään infoa miten paljon tavaraa saa ostaa lentoyhtiön piikkiin tällaisissa tapauksissa tai miten ylipäänsä toimitaan, tuleeko korvauksia vai ei. Ensimmäinen saapumispäivämme meni siis lähinnä hotellille selviytymiseen ja tuon laukun selvittelyyn. Jos meillä olisi ollut matkavakuutus, olisi homma ollut selkeä mutta mitäs tästä opimmekaan. Aivan väärä kohta säästää. :)

Toinen päivä menikin sitten lähestulkoon vaatteiden ostamiseen, onneksi löydettiin Via Del Corso, tuo shoppailun unelmakatu jolta löytyy myös kansainvälisiä liikkeitä kuten H&M ja Zara. Katu on tosiaan sen verran pitkä ja täynnä liikkeitä, että siinä saa helposti hurahtamaan kokonaisen päivän. Ajantaju vaan katoaa, kun liikkeitä kiertelee. Lisäksi sitä turistimassaa on niin pal-jon, että oikeasti 32 asteen paahteessa käveleskely ryysiksessä oli aikamoista… Jaksettiin kuitenkin painaa menemään, kunnes miehelle löytyi sopiva vaatekerta ja itsekin shoppasin muutaman jutun. Roomassa on muuten jännä, kun sitä katua on toinen toisensa perään, jokaikisen kulman takana on jotain ja oikeasti oltiin eksyksissäkin melkein kokoajan jos tuolta pääkadulta poikettiin. :D Kartta kädessä siellä sitten haahuiltiin sitkeästi. Näin jälkiviisaana suosittelen kyllä suuntaamaan metrolla tai taksilla aina kohteeseen, nimittäin tuo kartta kädessä palloilu jatkuvasti eksyen kiristää hieman parisuhdetta. :D Me ollaan vaan molemmat sellaisia, että mieluummin kävellään kuin napataan ensimmäinen taksi. Roomassa on kuitenkin tehtävä poikkeuksia, koska etäisyydet ovat sitä luokkaa ettei kävely ole mielestäni paras vaihtoehto ainakaan pidemmillä matkoilla.

Nähtävyyksienkään suhteen lomamme ei mennyt ihan kuten oltiin ajateltu. Tuo säätö laukun ja vaatteiden kanssa vei sen verran aikaa ja fiiliksiä, että puolet lomastamme menivät ikäänkuin ”hukkaan”. Me ei oikeasti koskaan oltaisi parisuhdelomalla kierrelty esimerkiksi lähestulkoon päivää jossain shoppailukadulla. :D Noup. Noh, onneksi hotellimme sijaitsi Vaticanin läheisyydessä, joten esim. tuossa Pietarinkirkon aukiolla tuli käytyä useammankin kerran. Suosittelen ehdottomasti ihastelemaan paikkaa myös iltaaikaan, aivan upea! Päivällä, kun kirkkoon pääsee sisälle on sinne aikamoinen jono. Jono menee kuitenkin suhteellisen nopeaa ja paikka on ehdottomasti jonottamisen arvoinen! Itse en ole koskaan käynyt noin upeassa rakennuksessa, kaikki ne metrien korkuiset patsaat, kirjailut ja ne mittasuhteet. Huhhuh, ei voi sanoin tai kuvin edes kuvailla miltä kirkko näyttää. Niin ja yksi huomio etenkin naisille, sisään ei pääse sääret tai käsivarret paljaina. Niin ja muuten tuo kirkon lähimaastokin on aivan upeaa, ihania pikkukatuja jne. Laitan niistä lisää kuvia sitten seuraavaan postaukseen. :)

Colosseum oli meille molemmille paikka, johon haluttiin ehdottomasti suunnata myös sisälle. Monihan jäi ihastelemaan rakennelmaa vaan ulkopuolelle juurikin hyvin pitkän jonon vuoksi. Me kuitenkin jonotettiin urhoollisesti suunnilleen tunti, jonka jälkeen päästiin ihastelemaan taas sellaista paikkaa jonka ei uskoisi ihmiskäsin syntyneen. Niin mieletön mesta, vaikka eihän rakennus toki enää ihan alkuperäisensä ole. Oli muuten muutama muukin turisti löytänyt Colosseumin. :D Mä en oikeasti ole missään kokenut tuollaista turistimassaa mikä tuolla Roomassa oli. Joka paikka tupaten täys, alkoi paikoitellen ahdistamaankin. 

Meidän molempien mielipide Roomasta oli, että ei ole tosiaankaan romanttinen kaupunki vaan puhutaan lähinnä kultturellista metropolista. Tokikin ihmiset kokevat asiat eri tavoin mutta omaan mieleeni Roomassa meno oli aivan liian hektistä millekään romantiikalle. Jos johonkin pysähtyi ihastelemaan ja nauttimaan niin eiköhän jengiä ala rynkäämään siten että on pakko jatkaa matkaa. Me taidettiin olla mestoilla pahimpaan turistiaikaan, eli jos tungos ahdistaa niin suosittelen ehdottomasti matkaamista kyseiseen kaupunkiin esimerkiksi vähän rauhallisempana kautena. Silloin nauttiminen pienistäkin asioista on varmasti huomattavasti helpompaa. :) Rooma, kun vielä on sellainen kaupunki, että nähtävää on joka kulmalla ja olisi kiva pysähtyä kuvaamaan ja fiilistelemään ilman väen rynnintää… Pahin oli ehkä se Trevin suihkulähde, joka oli remontin kourissa. Väkeä oli sen ympärillä niin maan paljon, ettei tosikaan. Erehdyttiin vielä ostamaan jäätelötkin siitä kulmalta ja noh, se oli ihan kuin jostain markkinoilta se meininki. :D 

Kirjoittelen vielä ainakin toisen postauksen reissulta, johon sitten hieman lisää mielipiteitä esim. ruasta, palvelusta jne. Ja toki taas saa heittää ilmoille mitä Roomasta haluaa kuulla!?  :) Me oltiin tosiaan niin lyhyt aika, että saatiin aika pintaraapaisu kaupungista. 

On my way

19 vastausta artikkeliin “Reissupostausta Roomasta”

 1. Apua eikö teillä oo matkavakuutusta! Mä oon tosi usein sairastunut reissuilla ja luojankiitos mulla on ollu vakuutus, olis tullu useampaan otteeseen tonnien laskuja:D

  • Oli meillä Kreetalla mut ei tonne Roomaan otettu kun noin lyhyt aika. :/ Noh, virheist oppii…

 2. Ai saako oikein heittää mielipiteitä ilmoille, meinaatko sä julkaistakin niitä tällä kertaa?

  • Haha. Eikö oo tärkeintä, että sun provos saavutti mut, mullehan ne kommentit oli suunnattu. Mä oon entistä tarkempi sen suhteen mitä julkaisen ja mulla lienee siihen oikeus kerta tämä oma blogini on. :)

 3. Kirjoitin äsken kommentin mutta se hävisi taivaan tuuliin, joten yritetään uudestaan.. Rooma on ihana kaupunki mutta keskikesällä täynnä turisteja. Olen käynyt siellä kolme kertaa ja vaikka ns.päänähtävyydet on nähty niin siellä olisi vielä vaikka kuinka paljon nähtävää. Minusta Rooma on varsin kompakti kaupunki. Suurimmaksi osaksi olen liikkunut kävellen. Vatikaanista keskustaan tosin on matkaa, mutta jos välillä pysähtyy virvokkeelle niin kivasti sekin matka menee. Harmillista, että miehesi laukku jäi matkalle. Matkavakuutus on ihan must. Se on pelastanut ainakin meikäläisen monesti. Kiitos kivoista kuvista :)

  • Joo, toi taisi tosiaan olla pahin turistiaika… Niin no ehkä se siksi tuntui, koska hotellimme oli juuri siellä Vaticanilla. Joutui kävelemään aika paljon. Joo, oppi kyllä, että ehdottomasti aina se vakuutus! Olisi helpottanut meidänkin matkaa ja välttynyt turhalta selvittelyltä! Ei mitään, kiva jos pidit kuvista. :)

 4. Rooma on ihana <3 Turistimassat tosin on ärsyttäviä.. :( meidän hotelli oli ihan siinä rautieaseman kupeessa ja siitä oli ihana kävellä kaikkialle.. :)
  Trasteveren alue on ihanan romanttinen, ja siellä paikallisetkin käyvät dinnerillä jne, siellä ei paljon turistimassoihin törmää! Vietimmekin suurimmat osat
  illoista siellä, ja päivisinkin kävimme, siellä oli markkinat jne :) Kauniita kuvia!

  • Oi vitsit! Meidänkin ois pitänyt tietää toi!! Meil meinaan super huonot ruokailukokemuksetkin. :D Ähh, mulle tuli Roomasta oikeesti vaan semmonen fiilis etten haluu sinne uudestaan. Harmi et me ei oikeen saatu lomasta sitä irti mitä haluttii… Mut sit mitä oon jutellut ihmisten kaa niin jakaa mielipiteitä kyl… Kiva jos pidit kuvista! :)

  • voi vitsi, toi on tosi harmi :( mä haluaisin uudestaan, tuntuu että jäi niin paljon näkemättä :D
   Oon kylläkin aikalailla noiden vanhojen kaupunkien perään, voisin vaan tuijotella niitä kauniita taloja all day long haha.
   Syötiin trasteveressä mm friteerattuja kurpitsankukkia ja kokonaisena valmistettuja artisokkia, vissiin molemmat jotain rooman erikoisuuksia? ja niin hyvää! :)
   JOS satut palaamaan niin sillan yli vaan trastevereen ;)

  • Roomassa maaliskuussa. Täynnä turisteja jo silloin. Ruoka oli aivan paskaa , paitsi yhdessä ravintolassa oli ihan ok. Olimme viisi päivää. Kaksikin olisi riittänyt. Löhölomia rakastavalle tollanen kaupunkiloma oli ihan perseestä. Aurinko kuitenkin paistoi mutta pelkkää kävelyä ja pällistelyä se oli. En suosittele kellekkään haha 😁

 5. Harmi että matkustitte Roomaan juuri heinäkuun helteillä ja pahimpaan turistiaikaan. Olen käynyt Roomassa useamman kerran keväällä ja nyt olen menossa lokakuussa. Rooma on Euroopan suurkaupungeista varmasti kompaktein ja mielestäni ehdottamasti parhaiten kaupunkia näkee juuri kävelemällä ja se on aika helppo hahmottaa. Metrollahan ei edes pääse historialliseen keskustaan.
  Colosseumille voi varata lipun netistä etukäteen ja näin välttyy jonottamiselta. Ihan vinkiksi kävijöille ;)
  Pantheon on myös aivan ehdoton käyntikohde. Pantheonin vieressä on kahvila Taz´aDoro, josta saa ehkä maailman parasta capuzzinoa.
  Ostoskatuja Roomassa on tosiaan vaikka kuinka, mutta mainisemasi Corson lisäksi kannattaa shoppailla Via cola di Rienzolla. Siellä on mielestäni vielä paremmat ostosmahdollisuudet. Myös Via Nazionale on ihan hyvä. Molemmista löytyy myös mainitsemisen arvoinen Gastroni liike, josta löytyy kahveja. pastaa, suklaata yms. Italian herkkua.
  Kyllä Rooma vain on ikuinen kaupunki ja sinne palaan aina…

  • Juu, ei toiminut kyllä meihin vaikka historiallinen metropoli onkin. Mies oli hetki sitten Venetsiassa ja kuulemma ihan eti kaliiperiä vaikka sielläkin turisteja. Tosin Rooma vaatisi varmaan ainakin viikon seikkailun. Meillä oli ongelmien vuoksi tehokasta aikaa aivan liian vähän. :/

 6. Voi ei, harmi, että laukku jäi :/ Ihana tuo teidän yhteiskuva! :) Mulla on itsellä sellainen LähiTapiolan laaja kotivakuutus, joka korvaa omaisuudelle tapahtuvia vahinkoja myös Suomen rajojen ulkopuolella (olikohan maksimimatkustusaika 45 päivää putkeen). Se on tosi kätevä, ei tarvitse aina erikseen ottaa vakuutusta joka reissulle :) Noita vakuutuksia on monen eritasoisia, mutta laajimmassa ei ole edes omavastuuosuutta, eli vakuutusyhtiö korvaa kaiken. Kannattaa harkita, jos paljon reissaa :) Mukavaa loppukesää sulle! Ja kommentti liittyen toiseen postaukseesi, oot kyllä ollut ihanan rohkea lapsena, kun olet uskaltanut kertoa uskostasi. Se on mahtava voimavara elämässä <3

  • Joo, oli kyllä semi nihkeää… :/ Niin, no totta jos paljon reissaa niin varmasti passeli! Juu, sitä tosiaan itsekin ihmettelen. Toisaalta olen saanut kasvatuksen että erilaisuus on rikkaus. Ei tarvitse aina mennä massan mukana saatika omata samoja mielipiteitä. Ehkä tuo on sitten kantanut?! :) Ja kyllä, näin on! :)

 7. Ainakin yleensä matkavakuutus on eri asia kuin matkatavaravakuutus. Minä olen monesti ottanut vuoden-parin ajaksi lähitapiolalta vain matkavakuutuksen, joka ei siis sisällä matkatavaroiden häviämistä, vaan sairaalakulut ym. mikäli matkalla sairastuu. Sen sijaan lentoyhtiöt kyllä korvaavat kadonneista matkatavaroista aina korvauksen, ellet ole itse buukannut jatkolentoa eri lipulle ja matkalaukku myöhästyy seuraavasta koneesta esim. liian lyhyen vaihtovälin vuoksi. Varsinkin kun olette lentäneet Finnairilla, ei luulisi, että tietoa on mahdotonta saada korvauksista jne. Juurikin vähän aika sitten osalta matkaseurueestamme jäi laukkuja Dusseldorfiin, jossa vaihtoivat konetta, ja tietoa oli jokseenkin vaikea hankkia kun oli kyseessä pieni lentoyhtiö ja sun muuta. Asia kyllä selvisi ja jokainen saivat 1 päivän laukun puuttumisesta muistaakseni 70e eli koko porukka yhteensä 210e. Eli siis kyllä tekin korvauksen saatte, varsin tuntuvan vielä mikäli laukku puuttui koko neljä päivää. :) Matkatavaravakuutusta en koskaan ole tarvinnut, vaikka paljon matkustellutkin, sen sijaan ilman matkavakuutusta en lähtisi KOSKAAN minnekään ulkomaille. Nimim. muutaman kerran joutunut kansainväliseen sairaalaan tiputukseen, joissa kulut per päivä olisivat olleet ilman vakuutusta noin tuhannen euron paikkeilla. Semmoisessa kun viruaa viikon verran ihan vaikka vakavan ruokamyrkytyksen takia, ei paljoa naurata kun korvauskulut voivat viikolta olla 7000€ ja omakustanteisesti paluulento, mikäli sellaisesta on joutunut sairauden takia jäämään pois.

  • Joo siis sairasvakuutus meilläkin oli Kreetalla, noitahan voi ottaa erilaisia vakuutuspaketteja reissuille. Niin ja joo-o, ei kuule löytynyt Finnairilta juuri mitn infoa asiasta vaikka voisi luulla! Tietoa siitä lomakkeesta mikä jälkikäteen vasta täytetään mutta ei edes mitään viittaavia summia… Vaikka tosiaan luulisi löytyvän. Oli hankalaa mutta onneksi Suomessa frendi osasi antaa jotain viitettä. Mutta niin, ei ilman vakuutuksia ulkomaille! ;)

 8. Ihan perus kotivakuutus korvaa meillä matkatavarat. Silti meillä myös on aina matkavakuutus :) ihan vaan vink vink jos kotivakuutus edes sattuu löytymään.

  • Ok, kotivakuutus toki löytyy mutta meillä siihen ei kuulu tuota matkavakuutusta.

 9. Olin Pariisissa elokuun alussa ja tietoisena siitä, että on sesonki päällä ja turisteja on paljon. En olis sellasta ihmismäärää ja ryysistä osannu kuvitellakaan! Suosituimpien nähtävyyksien luona meno lähinnä kaoottista, taskuvarkaita ja kerjäläisiä kimpussa ja todella levotonta muutenkin.. esim Eiffel-tornin jono olis ollut 2-3h! Ja tosiaan alko ahdistamaan se ryysis. En voi suositella Pariisia kesällä vaikka ihana kaupunki onkin. Jäi myös muutama nähtävyys sisältä näkemättä kun ei vaan se monen tunnin jonotus huvittanut :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta