Roomassa part 2

Selailin eilen meidän Rooman reissun kuvasaldoa ja noh, ei voi kyllä hurrata. Jostain syystä reissussa tuli otettua tavallista vähemmän kuvia tai sitten jos kuvia oli napsittu, niin aina niissä parhaissa otoksissa pönöttää joku tyyppi tai auto ihan etualalla. Ärsyttävää! Ensimmäisen postauksen perusteella moni varmaan ajatteli meillä olleen aika paska reissu. Onhan se totta, että vastustusta oli ja siksi ei lukeudu kyllä niihin parhaimpiin reissuihini mutta olihan Roomassa kivaakin. Kaupunki on todella kaunis ja siellä on paljon nähtävää. Jopa ihan liikaa parin päivän matkaan. Suosittelenkin teitä muita sinne matkaavia ottamaan jo ennen reissua selvää mihin haluaa mennä. Meillä on tapana lähteä matkoille ilman punaista lankaa, virhe Rooman kohdalla. Olisi ehdottomasti pitänyt enemmän perehtyä kaupunkiin ja sen vaihtoehtoihin jo etukäteen. Ehkä me oltaisiin silloin löydettykin sinne ”sillan toiselle puolen” niihin paikallisiin ravintoloihin jne. 

Ravintoloista puheenollen, lupasin kertoa hieman meidän ruokakokemuksistamme reissussa. Nekään eivät valitettavasti ole mitään herkkujen hehkutusta. :D Ensinnäkin, ihan keskustassa ja sen lähiympäristössä kalliit hinnat ja mitään sanomattomat safkat. Mieheni tilasi esim. lasagnea kympillä, sai minimalistisen Saarioisten valmisruokaakin pienemmän palasen. Pizza on suurimmassa osassa paikkoja pohja tomaattikastikkeella tai jollain parilla salamisiivulla, salaattikin jopa niin pieni ettei nälkä lähde… Leipää tuodaan AINA vaikkei sitä tilaisi tai sanoisi ettei edes halua. Mietittiinkin reissussa, että miksi ihmeessä tätä italialaista keittiötä oikein hehkutetaan?! Naapurissamme Weeruskassakin on paremmat pizzat. :D Sen lisäksi, että ruoka on keskinkertaista pitäisi tippiä jättää vielä ihan kunnolla tai saa murhaavia katseita tarjoilijoilta. 

Kerrompas vielä yhden tarinan… Pysähdyttiin siis yksi kerta hieman Del Corsosta sivummalle pienelle kadulle syömään lounasta. Molemmat meistä tilasi kanaa salaatilla. Noh, mieheni kana oli puoliksi raaka ja asiasta tarjoilijalle huomautettuaan tarjoilija vaan otti lautasen, ei edes pahoitellut tai tuonut kokkia paikalle. Seuraavan kerran tarjoilija tuli pöytäämme tuomaan laskun, mikä sekin oli laskutettu ihan normaalein hinnoin. Oltiin niin tuohtuneita, että sanoinkin ettei todellakaan jätetä tippejä tuollaiseen paikkaan! Tämä ei oikeastaan ollut ainoa kerta, kun Roomassa sai huonoa asiakaspalvelua. Myyjät ovat suurimmassa osassa paikkoja todella töykeitä ja asiakaspalvelu juuri sellaista turisteihin kyllästynyttä. Hienoa, jos osa jengistä pystyy olemaan välittämättä asiakaspalvelun huonoudesta mutta jotenkin itse palvelutyötä tehneenä en vaan voi sietää tuollaista kohtelua. Se on vaan niin väärin! Jottei meille jäänyt ihan täysin paha maku suuhun, niin löydettiin ihan viimeisenä iltana Vaticanin ja hotellimme läheltä eräältä pieneltä kadulta todella hyvä ruokamesta. Se palautti uskomme siihen, että ehkä joku osaa Italiassa tehdä sitä hyvääkin ruokaa. :) Hitsit, kun en muista paikan nimeä nimittäin oli sen verran hyvä palvelu ja ruoka, että oksat pois! Jos ei ruoka, niin italialainen kahvi ja jäätelö veivät kuitenkin sydämemme. Ihan tajuttoman hyvät jätskivalikoimat ja se jäätelön koostumus! Sopii erinomaisesti myös maitotuotteita vältteleville henkilöille. :)

Kokonaisuudessaan fiilikset Roomasta olivat molemmilla sitä luokkaa, että oli kiva käydä mutta ei palata takaisin. Kuulemma Milano ja kaunis Venetsia ovat aika eri luokkaa Roomaan verrattuna. Mieheni kävi Venetsiassa kesäkuussa ja sanoikin, että siellä meininki oli ihan erilaista vaikka turisteja olikin. Itse olen käynyt New Yorkissa ja vaikka sekin suuri kaupunki on, minulla on pelkkää hyvää kerrottavaa paikasta. Palvelu, ruoka, ihmiset ja kaikki. Olin jotenkin ihan shokissa tuosta Rooman meiningistä alkuun, olisi varmaan ollut helpompi sopeutua jos joku olisi varottanut paskasta safkasta, korkeista hinnoista ja tylyistä ihmisistä. :D Hahah. Mä en itseasiassa ole koskaan käynyt paikassa, josta en olisi pitänyt. Tämä oli siis ensimmäinen kohde josta voin rehellisesti sanoa, että pääosin en digannut. Ne hyvät ja upeat jutut eivät vaan kompensoi kaikkea huonoa ja tee kaupungista sellaista, että haluaisin sinne takaisin. Valitettavasti. 

Jos kuitenkin vielä jotain hyvää, niin shoppailijoiden paratiisihan Rooma on! Liikkeitä on niin paljon ja todella sellaisia ketjuja, joista en ollut itse koskaan kuullutkaan. Harmi vaan, että itselleni reissu oli tietyn budjetin rajoissa enkä halunnut luottoa tappiinkaan vinguttaa! ;) Mutta kenkiä, laukkuja ja naisten muotia on kyllä pilvin pimein! Ja löytyyhän mestoilta se viisi kerroksinen Zarakin ja H&M on myös aika upea Del Corsolla. Itse shoppailuun suosittelen varaamaan kokonaisen päivän ja naiset, ei kannata kyllä ottaa miehiä messiin. :D  
Vielä voi kysellä jos joku jäi askarruttamaan! :)
On my way

25 vastausta artikkeliin “Roomassa part 2”

  • Kyllä ovat juurikin nuo. :) Ja aivan ihanat lasit, suosittelen! Hapsulaukku on Piecesin laukku ja haalari on Gina Tricotista. :)

 1. Pohjois- ja eteläItaliassa on tosi erityylinen ruokakulttuuri, itsekkään en pitänyt Roomassa ruuasta mutta esim Milanossa kaikki pizzat ja pastat on niiiin hyviä!

 2. Olin itse alkukesästä Roomassa ja sain myös tuta tuota huonoa asiakaspalvelua tai sitten vain minä olin kertakaikkisen huono asiakas niin kuin myyjä kovaan ääneen italiaksi sanoi, onnekseni matkaseurueessani oli nuoruudessaan Roomassa asunut niin hän ymmärsi kuinka mies haukkui minut. Olin siis sovittamassa saappaita pienessä liikkeessä ja kengät olivatkin tosi kivat, en vain tarvinnut enää mustia saappaita ja kun miehellä ei ollut konjakin värisistä enää minun kokoani niin hän ei ymmärtänyt miksi en ostanut sitten mustia. Haukkui sen minkä kerkesi ja työnsi liikkeessään meidät pois ja ilmoitti ettei olle enää tervetulleita :D hienoa kohtelua italiaisilta miehiltä siis naisille!

  • Jep, ei yllätä yhtään. :D Me ei käyty missään pikku putiikeissa juuri noiden nyrpeiden myyjien vuoksi. Pakko sanoa yksi poikkeus, eli Coccinellen liikkeessä oli ihan huiput asiakaspalvelijat ja laukun ostikin mielellään. ;)

 3. Kiva lukea sun Rooman kokemuksia, koska alkukesästä vietin kaksi viikkoa Italiassa. Me lomailtiin etelämmässä Sorrentossa, joka on aivan taivaallinen lomapaikka Napolin kaupungin ja Caprin saaren vieressä. Käytiin myös yksi päivä Roomassa katselemassa nähtävyyksiä ja vain pyöriskelemässä. Mulle jäi Roomasta vähän samanlaiset fiilikset kuin sulla. Olin kuvitellut Rooman aivan toisenlaiseksi! Siellä oli niin tajuttomasti turisteja ja liikennettä, ettei pystynyt täysillä keskittyä nauttimaan kaupungista. Mekään ei oltu suunniteltu tuota päivää millään tavalla, mutta tuon kokemuksen mukaan Rooma on kaupunki johon täytyisi tutustua tarkkaan ennen matkaa. Me kyllä kuitenkin saatiin aivan hyvää ruokaa ja palveluakin en tiedä oliko poikkeus vai sääntö :D

  Vaikka Rooma ei vielä täysin sulattanut mun sydäntä, niin Italia sulatti! Sorrento oli aivan täydellisen ihana paikka <3 Suosittelen sitä ehdottomasti jos haluaa Italiaan lomailemaan. Siellä saatiin hyvää ruokaa ja palvelua ja oli tekemistä, kun käytiin napolissa shoppailemassa (kannattaa katsoa tarkkaan minne alueelle menee ostoksille koska kaupunki on aika karu.. me satuttiin hienolle alueelle vaikka mentiin summassa), ihanalla caprilla ja amalfin rannikolla, salernon kaupungissa ymsyms :) Tuolla koko matkalla kyllä rakastuin Italiaan täysin ja seuraavaksi haluaisin juurikin Venetsiaan, Milanoon tai johonkin pienempään paikkaan pohjoisemmassa Italiassa :)

  • Kyllä, näinpä! Joo no en todellakaan itsekään aijo Italiaa leimata tuon Rooma kokemuksen perusteella. Varmasti aivan ihania mestoja täynnä mutta Rooman keikka jääköön ekaksi ja vikaksi. :)

 4. Harmi ettei Rooma kolahtanut. Itse olin muutama vuosi sitten Roomassa, ajankohtana oli kyllä huhtikuun puoliväli. Silloin ei ollut mitään ryysistä turisteista ja majotus meillä oli ”sillan toisella puolen”, jossa pääsi tutustumaan enemmän paikalliseen meininkiin ja sieltä puolelta löytyikin parhaat ruokapaikat, baarit yms. Tuolla lähempänä keskustaa kaikki ravintolat oli kyllä ihan ylihintasia ja ruoka ei maistunut miltään.. Eli jos tätä lukee joku Roomaan menevä, niin huspois kauemmas keskustasta niin saat paremman kokemuksen! :D

  • Juu, harmittaa kyllä, että tuli oltua sillä jollain väärällä puolella. :/

 5. AINA kun matkustaa suureen kaupunkiin, jossa käy valtavasti turisteja, etukäteisselvittelyn tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Itselläni oli juuri kuvaamasi mielikuva Roomasta, mutta viime kesäisen reissu yllätti mut äärettömän positiivisesti. Söimme elämämme parasta safkaa paikoissa, jotka olivat pienillä hiljaisilla sivukujilla ja jotka olivat täynnä paikallisia. Ei siis langettu todellakaan niihin tourist trapeihin pääkatujen hollilla. Selvittelyä tuo vaati, kuten jo yllä totesin, mutta se oli todellakin sen arvoista. Edelleen saatiin myös joka mestassa erittäin hyvää ja ystävällistä palvelua. Paljon parempaa ja aidompaa kuin Suomessa. Uskon paljolti kyse olevan juuri siitä, että oltiin usein paikan ainoat turistit sekä siitä ikiaikaisesta totuudesta, että ihmiset kohtelevat sinua juuri niinkuin kohtelet heitä.

  • Roomaan pian matkaavana, näistä ravintoloista ottaisin mieluusti vinkkejä vastaan? :)

  • Juu, noita paikkoja olisi kyllä pitänyt selvitellä. Kandee toinen anonyymi googlailla keskusteluja netistä jossei täällä kukaan vinkkaa. :D

  • Pizzeria Amalfi 2:n pizzat oli aivan huikeita, ihanan rapealla ja ohuella pohjalla. Sijaitsee Vatikaanissa, osoitteessa Via dei Gracchi 5.

 6. Itse olen asunut Italiassa ja kiertänyt sen monet kaupungit. Se on maa joka avautuu vasta kun siellä elää hieman pidemmän aikaa ja kun löytää ne kauneimmat rannat, viiniviljelmät ja romanttisimmat kaupungit. Italian maailman kuuluu, ehkä maailman tunnetuimpaan keittiöön kuuluu itse valmistetut pastat ja uunissa hautuneet vuokaruuat, tuoreet vihannekset ja juustot jotka nautittuna suuren pöydän ympärillä ystävien kanssa. Ruokapöydässä istutaan pitkään myöhään iltaan saakka ja nauretaan ja keskustellaan syvällisiä. Illallisilla juodaan paikallisia Italialaisia viinejä,jotka nekin pitää tuntea sillä Italian maine maailman parhaimpana viinimaana Ranskan rinnalla ei ole tuulesta temmattua, pitää vain etsiä tai jonkun paikallisen kertoa sinulle parhaat :). Voin sanoa, etten koskaan ole voinut niin hyvin, ollut niin hoikassa kunnossa kun tuolloin kun söin Italialaista kotiruokaa missä KAIKKI on tuoretta, missä maut ovat luonnollisia ja ruoka ei vain täytä vaan oikeasti tarjoaa energiaa keholle. Roomassa olen elämässäni käynyt 3 kertaa ja sekin avautuu vasta kun siellä lähtee sen kaiken turistikuohon keskeltä. Voisin verrata vaikka Italialaiseen turistiin joka tulee Helsinkiin syyskuun sateissa, menee istumaan S-ryhmän ravintolaan, saa 23e jotakin täysin alaarvoista lautaselleen, kukaan ei suosittele ruuan kanssa viiniä, tarjoilia saoo että talonviini on Italialaista, jotain punaviiniä sieltä . Ihmiset eivät kadulla tervehdi ja kukaan ei halua ”small talkata” kanssasi. Siinä sitten mietit, että täh tämänhän piti olla länsimainen maa jossa kaikki on modernia ja edelläkäyvää, mutta ihmiset ovat käytöstavoissaan täysin jäljessä.Italialaiselle jäisi fiilis, että olipas siisti ja kaunis kaupunki, mutta ylihinnoiteltu, kiva nähdä, en tule takaisin. Näinollen kaikki on suhteellista.:)

  • Joo, uskon kyllä! En siis todellakaan epäile yhtään ja Italiaa en missään nimessä lyttää vaikken Roomasta tykännytkään. Seuraavan kerran johonkin muuhun mestaan siellä.:) Niin ja toki täälläkin voi saada huonoa palvelua mutta itse en kyllä arvosta sellaista missään maassa. Jos on asiakaspalveluduunissa, sun kuuluu palvella eikä näyttää nyrpeää naamaa. Mutta pointtisi tuli selville ja uskon sen täysin. :)

 7. Eihän ne kaikki kaupungit voi aina kaikille kolahtaa. Kesä on kyllä siinä mielessä ”pahaa aikaa” matkustella kun lähes jokaikinen kaupunki on täynnä turisteja. Itse oon käynyt Roomassa mutta siitä on jo vuosia aikaa niin en oikein osaa sanoa mitään, olin niin pieni silloin :D Meilläkin on tapana mennä aina vähän silleen miten huvittaa ilman etukäteissuunnitelmia, oon kyllä oppinut että joskus se pienikin etukäteissuunnittelu olisi hyväksi ja näin tehdäänkin jos kaupunki sen vaatii :D En tiedä mistä se johtuu mutta en näe jotenkin Roomaa shoppailukaupunkina; jotenkin tuntuu että Italiassa vaatteet on tyyliin nollakokoisille ja normaali suomalainen ei sieltä mitään löydä mutta onhan sielläkin ilmeisesti toki h&m:t yms :D

  • Niin, totta ei voikaan. Aijaa, niin no itse katselin lähinnä oman kokoisia vaatteita enkä kiinnittänyt huomiota sinällään kokovalikoimaan. Uskoisin kylä löytyvät muodokkaammillekin vaatteita, ainakin eri ketjuliikkeistä. Musta siellä taas oli ihan sikana kyllä kaikkea ihanaa vaatetta ja kenkää, jos rahaa olisi ollut rutkasti olisin tullut varmaan toisen laukun kanssa bäkkii! ;)

 8. Viime vuonna oltiin poikaystäväni kanssa viikko Italiassa ja maa vei kyllä täysin sydämeni <3 oltiin Riminin lähellä Riccionessa joka on italialaisten suosittu lomakohde, kaupunki oli todella ihana! Ruoka oli jokaisessa ravintolassa ihan tajuttoman hyvää ja suhteellisen edullistakin, palvelu myös erittäin ystävällistä josta mielellään maksoi kunnon tipitkin :) käytiin myös viinitilalla winetastingissä joka oli kyllä niin ihana kokemus! Paikka oli keskellä kaunista maaseutua, oli niin ihana ilta siellä jota muistelen näin jälkeenpäinkin vielä paljon <3 tehtiin myös päiväreissu Venetsiaan joka oli kyllä kaunis mutta todella kallis ja turisteja täynnä. Ehdottomasti kannattaa tehdä uusi reissu Italiaan, jonnekin missä pääsee näkemään enemmän paikallista kulttuuria :) itsellä koko ajan kova kaipuu Italiaan, on se niin ihana! Ehkä ensi kesänä uudestaan :) mutta kiva kuulla että Roomasta jäi kuitenkin hyviäkin muistoja teille! :)

  • Joo, ehdottomasti suunnataan seuraavaksi jonnekin muualle! En mä Italiaa yhden ruuhkakaupungin perusteella tuomitse. ;)

 9. Mulle jäi vähän sama fiilis Roomasta. Olin siellä jo kerran aikasemmin käynyt ja muutenkin reissannut Italiassa todella paljon. Keskeisimmät nähtävyydet oli kiva koluta (rakastan historiaa), mutta ruoka oli kyllä sellaista paskaa ja palvelu huonoa ettei mitään rajaa. ”Pizzat paksulla pohjalla suoraan pakkasesta” ja spagetti ei maistunut millekään. Olin kuitenkin niin puhki kiertelystä etten jaksanut etsiä mistään kauempaa ravintolaa, joka ei olisi niin turistimesta. Sitä sitten sai mitä tilasi :(( Italiassa olen nimittäin syönyt elämäni parhaimmat pizzat ja pastat, joten en edes tajua miten kukaan italialainen kokki kehtaa semmoista skeidaa tarjota, jota siellä joutui syömään. Italialainen ruoka kun oikeasti on superhyvää!

  Shoppailutkin jäi sikseen, tosin en pyörinytkään kuin Via del Corsolla (ei jaksa samoja Zaroja ja Henkkamaukkoja koluta kuin Suomessa). Koko ajan saa myös varoa ettei kukaan pitkäkyntinen pölli kamoja (tiedän monta, joilta lähti rahat taskuvarkaan mukaan vaikka kuinka varovaisia olivat).

  Milanossa en kertaakaan saanut pahaa ruokaa kun siellä vietin taannoin pitkän viikonlopun. Kuola valuu jo pelkästä ajatuksesta. Italia on ihana maa, mutta Rooma ei todellakaan ole minunkaan suosikkini enkä aio sinne enää mennä (paitsi jos tuleva poikaystävä ehdottomasti haluaa ja saadaan jotkut halvat lennot huhtikuussa, ei missään nimessä keskellä kesää) :D

  • Joo no sanoppas muuta! meillä oli ihan sama, että oltiin niin loppu ettei jaksettu etsimällä etsiä ravintoloita. Ja joo, oli kyllä aikamoista paskaa ne annokset. :D Hirveää turisteilta massit veks menoa… Ja jengiä oli kuin pipoa, joten laukusta sai tosiaan pitää kiinni! Niin me tosiaan valittiin varmaan paskin ajankohta, mutta mä kanssa luulen etten anna Roomalle enää edes mahista vaan menen suosilla vaikka sinne Milanoon.

 10. Hahah, ihan täydellistä, että joku on Roomasta samaa mieltä kun mä, siis tosta asiakaspalvelusta/ravintoloista. Viikko Roomassa sai melkeen pään räjähtämään! Sitä kusetuksen ja vittuilun määrää!! Silloin vielä osasin ihan kohtuullisesti italiaakin, joten kyse ei ollut kielimuurista koskaan. Melkein jokaisessa ravintolassa hämmästys oli annos (koko, outous) tai sitten se lasku. Paha mieli tuli viimeistään siinä vaiheessa kun ihan normaalin kokoisille tipeillemme naurettiin ja melkein syljettiin perään. Mitään ruokaelämyksiä en todellakaan Roomassa kokenut, ja tosiaan, Italiassahan on ne huonoimmat pizzat. ;) (Delhissä parhaimmat! :D)

 11. Huh, onpa meillä eriävät kokemukset Roomasta! Itse sain erittäin hyvää palvelua kaikkialla mihin menin – tarjoilijat, ravintoloitsijat ja myyjät olivat kaikki todella ystävällisiä. Tosin kiersin kaukaa kaikki ruokapaikat suurimpien turistikohteiden lähettyvyydessä, mistä johtuen palvelukin oli parempaa. Suuret turistimassat onkin aikamoinen ongelma tuolla Roomassa. Vatikaanissa, jossa itse myös majoituin, oli kyllä parhaat ravintolat! Ja nimenomaan alueen syrjäisemmillä pikkukaduilla, joissa myös paikalliset illallistivat. Ruoka oli taivaallista ja erään hiukan fiinimmänkin ravintolan hintataso varsin kohtuullinen.

  • Joo, no pääosin saatiin paskaa kohtelua mutta toisaalta niin… turisteja on siellä kuin pipoa että jollain tasoa saattaa ymmärtääkin. Mekin löydettiin sieltä ihana rafla! Onneksi, pelasti uskomme italialaiseen safkaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta