Roomassa part 2

Selailin eilen meidän Rooman reissun kuvasaldoa ja noh, ei voi kyllä hurrata. Jostain syystä reissussa tuli otettua tavallista vähemmän kuvia tai sitten jos kuvia oli napsittu, niin aina niissä parhaissa otoksissa pönöttää joku tyyppi tai auto ihan etualalla. Ärsyttävää! Ensimmäisen postauksen perusteella moni varmaan ajatteli meillä olleen aika paska reissu. Onhan se totta, että vastustusta oli ja siksi ei lukeudu kyllä niihin parhaimpiin reissuihini mutta olihan Roomassa kivaakin. Kaupunki on todella kaunis ja siellä on paljon nähtävää. Jopa ihan liikaa parin päivän matkaan. Suosittelenkin teitä muita sinne matkaavia ottamaan jo ennen reissua selvää mihin haluaa mennä. Meillä on tapana lähteä matkoille ilman punaista lankaa, virhe Rooman kohdalla. Olisi ehdottomasti pitänyt enemmän perehtyä kaupunkiin ja sen vaihtoehtoihin jo etukäteen. Ehkä me oltaisiin silloin löydettykin sinne ”sillan toiselle puolen” niihin paikallisiin ravintoloihin jne. 

Ravintoloista puheenollen, lupasin kertoa hieman meidän ruokakokemuksistamme reissussa. Nekään eivät valitettavasti ole mitään herkkujen hehkutusta. 😀 Ensinnäkin, ihan keskustassa ja sen lähiympäristössä kalliit hinnat ja mitään sanomattomat safkat. Mieheni tilasi esim. lasagnea kympillä, sai minimalistisen Saarioisten valmisruokaakin pienemmän palasen. Pizza on suurimmassa osassa paikkoja pohja tomaattikastikkeella tai jollain parilla salamisiivulla, salaattikin jopa niin pieni ettei nälkä lähde… Leipää tuodaan AINA vaikkei sitä tilaisi tai sanoisi ettei edes halua. Mietittiinkin reissussa, että miksi ihmeessä tätä italialaista keittiötä oikein hehkutetaan?! Naapurissamme Weeruskassakin on paremmat pizzat. 😀 Sen lisäksi, että ruoka on keskinkertaista pitäisi tippiä jättää vielä ihan kunnolla tai saa murhaavia katseita tarjoilijoilta. 

Kerrompas vielä yhden tarinan… Pysähdyttiin siis yksi kerta hieman Del Corsosta sivummalle pienelle kadulle syömään lounasta. Molemmat meistä tilasi kanaa salaatilla. Noh, mieheni kana oli puoliksi raaka ja asiasta tarjoilijalle huomautettuaan tarjoilija vaan otti lautasen, ei edes pahoitellut tai tuonut kokkia paikalle. Seuraavan kerran tarjoilija tuli pöytäämme tuomaan laskun, mikä sekin oli laskutettu ihan normaalein hinnoin. Oltiin niin tuohtuneita, että sanoinkin ettei todellakaan jätetä tippejä tuollaiseen paikkaan! Tämä ei oikeastaan ollut ainoa kerta, kun Roomassa sai huonoa asiakaspalvelua. Myyjät ovat suurimmassa osassa paikkoja todella töykeitä ja asiakaspalvelu juuri sellaista turisteihin kyllästynyttä. Hienoa, jos osa jengistä pystyy olemaan välittämättä asiakaspalvelun huonoudesta mutta jotenkin itse palvelutyötä tehneenä en vaan voi sietää tuollaista kohtelua. Se on vaan niin väärin! Jottei meille jäänyt ihan täysin paha maku suuhun, niin löydettiin ihan viimeisenä iltana Vaticanin ja hotellimme läheltä eräältä pieneltä kadulta todella hyvä ruokamesta. Se palautti uskomme siihen, että ehkä joku osaa Italiassa tehdä sitä hyvääkin ruokaa. 🙂 Hitsit, kun en muista paikan nimeä nimittäin oli sen verran hyvä palvelu ja ruoka, että oksat pois! Jos ei ruoka, niin italialainen kahvi ja jäätelö veivät kuitenkin sydämemme. Ihan tajuttoman hyvät jätskivalikoimat ja se jäätelön koostumus! Sopii erinomaisesti myös maitotuotteita vältteleville henkilöille. 🙂

Kokonaisuudessaan fiilikset Roomasta olivat molemmilla sitä luokkaa, että oli kiva käydä mutta ei palata takaisin. Kuulemma Milano ja kaunis Venetsia ovat aika eri luokkaa Roomaan verrattuna. Mieheni kävi Venetsiassa kesäkuussa ja sanoikin, että siellä meininki oli ihan erilaista vaikka turisteja olikin. Itse olen käynyt New Yorkissa ja vaikka sekin suuri kaupunki on, minulla on pelkkää hyvää kerrottavaa paikasta. Palvelu, ruoka, ihmiset ja kaikki. Olin jotenkin ihan shokissa tuosta Rooman meiningistä alkuun, olisi varmaan ollut helpompi sopeutua jos joku olisi varottanut paskasta safkasta, korkeista hinnoista ja tylyistä ihmisistä. 😀 Hahah. Mä en itseasiassa ole koskaan käynyt paikassa, josta en olisi pitänyt. Tämä oli siis ensimmäinen kohde josta voin rehellisesti sanoa, että pääosin en digannut. Ne hyvät ja upeat jutut eivät vaan kompensoi kaikkea huonoa ja tee kaupungista sellaista, että haluaisin sinne takaisin. Valitettavasti. 

Jos kuitenkin vielä jotain hyvää, niin shoppailijoiden paratiisihan Rooma on! Liikkeitä on niin paljon ja todella sellaisia ketjuja, joista en ollut itse koskaan kuullutkaan. Harmi vaan, että itselleni reissu oli tietyn budjetin rajoissa enkä halunnut luottoa tappiinkaan vinguttaa! 😉 Mutta kenkiä, laukkuja ja naisten muotia on kyllä pilvin pimein! Ja löytyyhän mestoilta se viisi kerroksinen Zarakin ja H&M on myös aika upea Del Corsolla. Itse shoppailuun suosittelen varaamaan kokonaisen päivän ja naiset, ei kannata kyllä ottaa miehiä messiin. 😀  
Vielä voi kysellä jos joku jäi askarruttamaan! 🙂
Kommentit (25)
  1. Huh, onpa meillä eriävät kokemukset Roomasta! Itse sain erittäin hyvää palvelua kaikkialla mihin menin – tarjoilijat, ravintoloitsijat ja myyjät olivat kaikki todella ystävällisiä. Tosin kiersin kaukaa kaikki ruokapaikat suurimpien turistikohteiden lähettyvyydessä, mistä johtuen palvelukin oli parempaa. Suuret turistimassat onkin aikamoinen ongelma tuolla Roomassa. Vatikaanissa, jossa itse myös majoituin, oli kyllä parhaat ravintolat! Ja nimenomaan alueen syrjäisemmillä pikkukaduilla, joissa myös paikalliset illallistivat. Ruoka oli taivaallista ja erään hiukan fiinimmänkin ravintolan hintataso varsin kohtuullinen.

    1. Joo, no pääosin saatiin paskaa kohtelua mutta toisaalta niin… turisteja on siellä kuin pipoa että jollain tasoa saattaa ymmärtääkin. Mekin löydettiin sieltä ihana rafla! Onneksi, pelasti uskomme italialaiseen safkaan. 🙂

  2. Hahah, ihan täydellistä, että joku on Roomasta samaa mieltä kun mä, siis tosta asiakaspalvelusta/ravintoloista. Viikko Roomassa sai melkeen pään räjähtämään! Sitä kusetuksen ja vittuilun määrää!! Silloin vielä osasin ihan kohtuullisesti italiaakin, joten kyse ei ollut kielimuurista koskaan. Melkein jokaisessa ravintolassa hämmästys oli annos (koko, outous) tai sitten se lasku. Paha mieli tuli viimeistään siinä vaiheessa kun ihan normaalin kokoisille tipeillemme naurettiin ja melkein syljettiin perään. Mitään ruokaelämyksiä en todellakaan Roomassa kokenut, ja tosiaan, Italiassahan on ne huonoimmat pizzat. 😉 (Delhissä parhaimmat! :D)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *