Rakas kalenterini

Kalenteri on itselleni yksi tärkeimmistä ”asusteista”. Se kulkee käsilaukussa päivittäin mukana ja sinne merkataan kaikki menot, tärkeät muistutukset ja välillä jopa omia ajatuksiakin. Kalenteri on hyvin henkilökohtainen kapistus ja mielestäni kenelläkään ei ole oikeutta kurkata toisen kalenteriin. Se on vähän kuin kännykkä tai sähköposti, hyvin henkilökohtainen. Musta on aina ihanaa, kun kesän loputtua saa ostaa itselleen jälleen uuden kalenterin ja aloittaa sen ikäänkuin puhtaalta pöydältä. Vanha on alkanut jo vuoden kiikutuksen näyttämäänkin siltä, että joutaa jo lipaston laatikkoon. :) Itse löysin oman 2014-2015 kalenterini Suomalaisesta ja hetken siellä valikoimaa hypisteltyäni päädyin tähän pinkkiin, hieman pehmeämpikantiseen yksilöön. Myös kalenterin koko on hyvin tärkeä. Se ei saa olla liian pieni mutta ei liian suurikaan, lisäksi itse haluan jokaisella päivällä olevan oman sivunsa juurikin niitä ajatuksia ja mietteitä varten.

Nuorempana kirjoitin päiväkirjaa päivittäin ja edelleen suurin osa noista ”muistelmista” on tallessa. Aina joskus niitä sitten on tullutkin lueskeltua ja naureskeltua oikeasti omille ajatuksilleen. Kuinka esimerkiksi parikymppisenä olikaan niin naivi ja epävarma itsestään. Kaikki teksti perustuu sellaiselle itsensä etsimiselle ja asioiden kyseenalaistamiselle. Mutta toisaalta, noinhan sen kuuluukin olla. Nuorena on oikeus olla nuori ja nuoruudesta kasvetaan aikuisuuteen. Siksipä on mahtavaa pitää nuo päivikset tallessa ja jos joskus omia lapsia siunaantuu on noita hyvä lukea siinä vaiheessa, kun oma lapsi on esimerkiksi murrosiässä. Ehkä lastaan pystyy ymmärtämään paremmin, kun voi lukea omia ajatuksiaan samasta elämänvaiheesta. Olisi aika mahtavaa jos jaksaisi vielä tälläkin ikää kirjoittaa kunnolla ajatuksiaan ylös, nykyään vaan tuntuu aina olevan johonkin ”kiire”. Onhan toisaalta tämä blogikin eräänlainen päiväkirja, vaikkakaan ei niistä syvimmistä aatoksista mutta kuitenkin. Katsotaan mistä kalenterini täyttyvät seuraavan vuoden aikana ja millaisin tarkoituksin se tuleekaan minua palvelemaan! Ehkä tuleva vuosi tuo sen sivuille jotain uutta. :) 

Kirjoittaako moni teistä kalenterin sivuille päiväkirjaa tai koetteko sen ylipäänsä yhtä tärkeäksi kapistukseksi, kuin täällä koetaan? :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta