Suklaa-mansikka raakakakku
Minua Instagramissa seuraavat saattoivatkin huomata eilen muutaman kuvan suklaisesta raakakakusta. Jep, eilen sen sitten pyöräytin, elämäni ekan raakiksen. Ja täytyy sanoa, että ei ollut ihan parin minuutin pyöräytys nimittäin taas kerran sattui ja tapahtui. Pohja onnistui heti kyllä mainiosti mutta täytteen jouduin tekemään kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla iskin kaikki aineet blenderiin ja tyytyväisenä surruuttelin massan tasaiseksi ja kauniiksi. No kuinkas ollakaan, kun nostin kannun tuosta virtaosasta putosi blenderikannun pohjaosa kokonaan lattialle ja voitte kuvitella kuinka siinä sitten kävi… Koko se kaunis massa pitkin meidän keittiön lattiaa, kaappeja, mun jalkoja jne. Itkuhan siinä pääsi. Mulle käy siis useinkin kaikkea tällaista, en sitten tiedä onko se omaa huolimattomuutta vai vaan huonoa tuuria. Kävi meinaan aika kalliiksi tämä raakakakku, kun täyteaineet menivät kahteen otteeseen… Ja tokihan aikaa kului, koska cashewit joutui pehmentämään jääkaapissa kahteen otteeseen.
Jos tuota nahkeaa tekovaihetta ei oteta huomioon, lopputulos oli täydellinen! Ihan mielettömän namia koko kakku ja mieskin diggasi. 🙂 Hän on ollut tosi epäileväinen tämän raakakakku-ajatuksen suhteen, joten hänen ”hyvää” sanansa painoi minulle paljon. Ekaan satsiin tein hieman erilaisen täytteen ja siihen olisi tullut avocadoa. Koska se tosiaan meni suoraan sanoen reisille, tuli toisesta täytteestä hieman erilainen materiaalikadon vuoksi. Mutta ehkä siinä tosiaan oli onni onnettomuudessa! 🙂 Loppupeleissä kakusta tuli siis mansikka-suklaa raakakakku ja jaan reseptin tottakai teillekin. Hain reseptille pohjaa selailemalla erilaisia raakisreseptejä netistä ja niistä sitten kokosin sellaisen passelin yhdistelmän itselleni kokeiltavaksi. Nyt, kun tiedän pääosin mistä nuo raakakakut koostuvat uskoisin täytteiden soveltamisen olevan suhteellisen helppoa. Haluaisin kokeilla ainakin appelsiini-suklaa, sekä banaani-suklaa yhdistelmää ja sitten jotain marjaista kakkua, sekä ehkä jotain raikkaampaa appelsiini-sitruunameininkiä.
No mutta itse reseptiin. Koska en omista kakkuvuokaa (vielä) tein tuon tällä kertaa ihan piirakkavuokaan, jatkossa jos noista innostuu voisi ostaa ihan sellaisen kunnon keekkivuuan. Saisi kivempiä kuviakin ja varsinkin jos tekee paksumman täytteen näyttää kakku aika kivalle kuvissa. 🙂
Ensi kerralla sitten luonnonvalokuvia. 🙂
* Saatu blogin kautta
pohja on pakkasessa teen siihen mandariini, karpalo suklaa- ja mustikka kerrokset.
Näyttää niin herkulliselta että taidan tehdä huomenna ennen iltavuoroa. 🙂 Kaikki aineetkin löytyy kaapista, ainoastaan taatelit uupuu. Itse en ole vielä raakakakkuja tehnyt mutta raakasuklaata tällaisella ohjeella jo kolme kertaa http://cheatclean.blogspot.fi/2014/06/suklainen-pahkinafudge.html?m=1 ihan mielettömän hyvää ja helppo tehdä! 🙂
Joo, suosittelen testaamaan! Ihan koko pussia ei välttämättä kannata sekaan kerralla iskeä, katsot ja maistelet. Mulla tuo isompi vuoka vaan vaati tuon ja itse diggaan et pohja maistui vähän makoiselle. 🙂