Suklaa-mansikka raakakakku

Minua Instagramissa seuraavat saattoivatkin huomata eilen muutaman kuvan suklaisesta raakakakusta. Jep, eilen sen sitten pyöräytin, elämäni ekan raakiksen. Ja täytyy sanoa, että ei ollut ihan parin minuutin pyöräytys nimittäin taas kerran sattui ja tapahtui. Pohja onnistui heti kyllä mainiosti mutta täytteen jouduin tekemään kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla iskin kaikki aineet blenderiin ja tyytyväisenä surruuttelin massan tasaiseksi ja kauniiksi. No kuinkas ollakaan, kun nostin kannun tuosta virtaosasta putosi blenderikannun pohjaosa kokonaan lattialle ja voitte kuvitella kuinka siinä sitten kävi… Koko se kaunis massa pitkin meidän keittiön lattiaa, kaappeja, mun jalkoja jne. Itkuhan siinä pääsi. Mulle käy siis useinkin kaikkea tällaista, en sitten tiedä onko se omaa huolimattomuutta vai vaan huonoa tuuria. Kävi meinaan aika kalliiksi tämä raakakakku, kun täyteaineet menivät kahteen otteeseen… Ja tokihan aikaa kului, koska cashewit joutui pehmentämään jääkaapissa kahteen otteeseen.

Jos tuota nahkeaa tekovaihetta ei oteta huomioon, lopputulos oli täydellinen! Ihan mielettömän namia koko kakku ja mieskin diggasi. :) Hän on ollut tosi epäileväinen tämän raakakakku-ajatuksen suhteen, joten hänen ”hyvää” sanansa painoi minulle paljon. Ekaan satsiin tein hieman erilaisen täytteen ja siihen olisi tullut avocadoa. Koska se tosiaan meni suoraan sanoen reisille, tuli toisesta täytteestä hieman erilainen materiaalikadon vuoksi. Mutta ehkä siinä tosiaan oli onni onnettomuudessa! :) Loppupeleissä kakusta tuli siis mansikka-suklaa raakakakku ja jaan reseptin tottakai teillekin. Hain reseptille pohjaa selailemalla erilaisia raakisreseptejä netistä ja niistä sitten kokosin sellaisen passelin yhdistelmän itselleni kokeiltavaksi. Nyt, kun tiedän pääosin mistä nuo raakakakut koostuvat uskoisin täytteiden soveltamisen olevan suhteellisen helppoa. Haluaisin kokeilla ainakin appelsiini-suklaa, sekä banaani-suklaa yhdistelmää ja sitten jotain marjaista kakkua, sekä ehkä jotain raikkaampaa appelsiini-sitruunameininkiä. 

No mutta itse reseptiin. Koska en omista kakkuvuokaa (vielä) tein tuon tällä kertaa ihan piirakkavuokaan, jatkossa jos noista innostuu voisi ostaa ihan sellaisen kunnon keekkivuuan. Saisi kivempiä kuviakin ja varsinkin jos tekee paksumman täytteen näyttää kakku aika kivalle kuvissa. :)

Mansikka-suklaa raakakakku

Pohja
1 pss taateleita
Manteleita 2-3 dl
Ihan muutama ruokalusikallinen vettä

Itse en liottanut manteleita mutta voisi olla ehkä ihan hyvä, varsinkin jos ne ovat kuorineen olevia. Lisäksi pohjassa kannattaa tosiaan tarkkailla koostumusta, aina voi meinaan lisätä esim. manteleita tai vaikka casheweja jos tuntuu ettei koostumus ole tarpeeksi kiinteää. Itse kyllä onnistuin tuolla setillä ja mielestäni pohjasta tuli juuri sopivan tuhti ja oikea määrä sellaiseen hieman suurempaan piirakkavuokaan. Niin ja toi pohja on muuten vaarallisen hyvää! Arvatkaa vaan kuka nuoli kipon kuten joskus lapsena, hahah. 

Kun pohja levitetty vuokaan, laitetaan se 1-2 tunniksi pakkaseen.

Täyte
3 dl cashew-pähkinöitä (liotettuina, tunti riittää)
1 dl hunajaa (pehmeää)
1 pss (250 g) suomalaisia pakastemansikoita (tai tuoreita)
1 dl CocoVi kaakaovoita sulatettuna
Muutama rkl *CocoVi kookosöljyä sulatettuna
Loraus vettä

Sitten vaan blenderiin ja survotaan niin kauan, kunnes seos on tasaista massaa. Jos seos näyttää ja tuntuu liian jytylle niin lisää vaan vettä. Tai jos makeaus ei ole sopiva makuusi niin sekaan voi heittää rohkeasti lisää hunajaa tai vaikka kaakaota. Kun täyte on valmis, kaadetaan se pohjan päälle ja laitetaan pakkaseen pariksi tunniksi. Halutessaan kakun voisi toki koristella, esim kiivit näyttäisivät tuossa päällä varmasti hauskoilta, tai vaikka kookoshiutaleet. Mä olin jo niin väsynyt tässä vaiheessa tuohon tekemiseen, että laitoin suosilla tuollaisenaan pakastimeen. :D
Ja voi, että! Syksy on tullut kerta kymmenen aikaan on jo niin pimeää, että joutuu kuvaamaan keinovalossa. 
Ensi kerralla sitten luonnonvalokuvia. :)
Onko moni teistä innostunut raakakakuista tai niiden tekemisestä? :)

* Saatu blogin kautta

On my way

3 vastausta artikkeliin “Suklaa-mansikka raakakakku”

    • Joo, suosittelen testaamaan! Ihan koko pussia ei välttämättä kannata sekaan kerralla iskeä, katsot ja maistelet. Mulla tuo isompi vuoka vaan vaati tuon ja itse diggaan et pohja maistui vähän makoiselle. :)

  1. pohja on pakkasessa teen siihen mandariini, karpalo suklaa- ja mustikka kerrokset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta