Hiustenhoitojuttuja

Hiukset ovat naisen kruunu. Mielestäni tuo sanonta pitää aika hyvin paikkansa, hiukset kertovat elintavoistasi, hyvinvoinnistasi ja siitä miten paljon välität itsestäsi. Tottakai meillä jokaisella on aikoja, että hiukset saattavat olla kuin kuiva orjatappurakruunu mutta tuolloin on tärkeää tarttua ongelmaan ja ottaa erilaisia tehokeinoja käyttöön! Oma pahin ”hiuskriisini” oli tosiaan viime keväänä, jolloin pillerivaihdos e-pillereistä minipillereihin alkoi näkymään runsaana hiustenlähtönä. Tuo oli aivan hirveää, pelkäsin oikeasti kaljuuntuvani! Kun hiustenlähtöä oli jatkunut yli kuukauden, tajusin ettei tilanne voi olla mikään normaali uusiutumiskausi. Äkkiä pillerien vaihdos ja toki eri tutkimukset lääkärissä siihen kylkeen. Kun pillerit vaihtuivat takaisin vanhoihin, hiustenlähtö lakkasi parin viikon sisällä. Siitä lähtien olen koittanut hoitaa hiuksiani hellien, pitää niiden kunnosta huolta ja toivoa, että ne tuuheutuisivat entisiin mittoihinsa. Mulla on esimerkiksi sellaista katkennutta vauvahiusta tällä hetkellä ihan super paljon mutta onneksi nään niiden viikko viikolta kasvavan. 🙂 

En ole enää aikoihin suostunut pesemään hiuksiani millään euron Linna -shampoolla. Joskus mulle oli ihan sama mutta enää ei. Välitän itsestäni ja hiuksistani sen verran, että haluan hoitaa niitä kunnon tuotteilla. Siispä jälleen kerran, liputan kampaamotuotteiden perään. Ainut hoitotuotesarja, jota suosin kampaamotuotteiden ulkopuolella on John Frieda. Ajattelin esitellä teille kuusi tämän hetken lähes päivittäiskäytön hoitotuotetta. Toki mulla on sitten erikseen ne muotoilutuotteet sun muut mutta tässä kuusikko, jota suosin ihan viikottain hiusten hoidossa. 

1. Cutrin Professional – Reflection Color Boost conditioner // Nimensä mukaisesti värjättyjen hiusten hoitoaine, joka auttaa säilyttämään värin upeana ja kiillon hiuksissa. Hoitoaine on paksuhkoa ja täyteläistä, joten hyvin pieni kolikollinen riittää hoitamaan latvat pesun yhteydessä. Niin ja tosi tärkeää kuivata ne latvat pyyhkeellä ennen levitystä! Itse fuskasin ennen aina puristamalla vedet vaan käsin mutta ehdottomasti suosittelen pyyhkeellä kuivaamista shampoon jälkeen. Hoitoaine pääsee imeytymäänkin sinne hiukseen, eikä se vaan valu viemäriin.

2. Cutrin Professional – Reflection Color Boost shampoo // No sitten saman sarjan shampoo, jota käytän myöskin säännöllisesti. Tuoksu on todella raikas ja shampoo riittoisaa, purkki kestää kauan! Olen vaan kokenut tämän sarjan hyväksi hiusten perushoidoksi. Itselläni ainakin tukasta tulee ilmava eikä millään tavoin päätä myöden laahava. 

3. Cutrin Professional – Moisturism Moisturizing spray // Tämä on yksi uusimmista suosikeista, jota käytän lähinnä hiusten selvittämisessä suihkupesun jälkeen. Vaikka levitänkin suihkussa hoitoaineen, tykkään suihkia tai levittää hiukseen vielä jotain extrahoitoa ennen harjausta. Suihkeet ovat kevyitä eivätkä rasvoita hiusta oikeassa määrin laitettuna, joten suosittelen lämpimästi! Tämä suihke sisältää mustikansimeneöljyä, joka auttaa palauttamaan hiusten kosteustasapainon. Sopiikin tosi hyvin juuri vähän kuivalle ja käsitellylle hiuslaadulle. 🙂

4. IdHAIR – Colour Bomb sävyttävä hoitoaine // Aivan ykkönen sävyttävistä hoitoaineista, wow! Tästä tulee oikeasti boostia hiusväriin. Olen käyttänyt tuotetta vasta pari kertaa mutta jo näiden kertojen jälkeen pakko hypettää. Hiuksiin tulee ihana pehmeys, käsiteltävyys ja samalla kiilto. Sarjasta löytyy myös taittosävyjä, joilla pystyt esimerkiksi estämään vaalean ombren kellastumisen. Tässäkin tärkeää on pyyhekuivata hiukset ennen hoidon levittämistä hiuksiin ja paras tapa on vielä kammata tukka läpi, kun aine on päässä. Vaikutusajalla pystyy sitten säätelemään pigmenttien tarttumista ja sitä millaisen lopputuloksen haluaa. Itse olen antanut vaikuttaa 5-8 minuuttia.

5. Cutrin Professional – Arctic Berry Drops Shine Serum // Kuten muutama päivä sitten jossain postauksessa mainitsinkin, omalle hiukselleni sopii huomattavasti paremmin seerumit kuin öljyt. Tämä on jännä homma, koska hiukseni on tavallaan kuiva ja huokoinen mutta sitten toisaalta öljyt tekevät siitä todella helposti oikean rasvakasan. Siksipä en diggaakaan enää öljyjen käytöstä, niiden kanssa joutuu olemaan niin tarkkana. Ei ole kiva saada rasvaista tukkaa juuri, kun on sen suihkussa puhtaaksi pessyt. Nämä seerumitipat ovat osoittautuneet omalle hiukselleni todella hyviksi ja näitä voinkin huoletta levitellä hiukseen pumppauksen tai parikin. Kyseinen seerumi on suunniteltu juuri pohjoismaisille hiuksille, eli se ei latista ohuttakaan tukkaa. Suosittelen lämpimästi! Etenkin näin kesän jälkeen hius on kiva saada kiiltävämpään kuntoon ennen kuin alkaa se seuraava koettelemus, eli pakkaset.

6. Kérastase – Cristalliste Serum Lumiere // Toinen seerumilempparini on Kèrastasen tuote, joka on keikkunut peilihyllylläni jo pitkään. En oikeasti edes muista mistä tämä on tulla tupsahtanut, ehkä joskus blogin kautta saatu? Jokatapauksessa, putilo on riittoisaa ja hyvin kevyttä koostumukseltaan. Antaa tukalle aivan ihanan kiillon ja ei rasvoita tämäkään. Seerumit ovat vaan parhaita! 


Onko teillä kaapissa jotain super hiustenhoitotuotteita, joita haluaisitte ehdottomasti suositella?


* Tuotteet blogin kautta saatuja

Kommentit (18)
  1. Se, että sinä et asiaa USKO ei tarkoita etteikö se olisi totta. Vähän ihmetyttää nämä ihmiset, jotka yhä edelleen ihan vakavissaan kuvittelevat, että 20€:n shampoossa on jotenkin ”laadukkaammat” ainesosat kuin 5€:n verrokissa. Kemia kun on kemiaa ja yhdisteet yhdisteitä, eivät ne muutu muuksi (”laadukkaammiksi”) vaikka ne pakataan hienoon pulloon ja laitetaan kylkeen korkea hinta. Ymmärrätkö mitä tarkoitan….? Sorry mutta näin se vain on, en oikein ymmärrä miksi jotkut jaksavat edelleen väittää vastaan tässä, tämä kun tosiaan ei ole mikään _mielipidekysymys_ tai uskon asia, vaan ihan fakta.

    Suosittelen lämpimästi tutustumaan kosmetiikassa käytettäviin ainesosiin, niiden kemiallisiin yhdisteisiin ja yhteisvaikutuksiin. Olet varmasti kuitenkin ihan normi järjellä varustettu ihminen, ja asiaan perehdyttyäsi ymmärrät asian ytimen. Äläkä nyt vedä tästä herneitä nenään, ihan vilpittömästi toivoisin että ihmiset ylipäätään ottaisivat asioista selvää ja perehtyisivät niihin, saisimme pikkuhiljaa tietämyksen lisääntyessä vähenettyä markkina- ja mainosmiesten ylivaltaa ja kuluttajien huijatuksi tulemista. Terve skeptisyys ja myyntipuheiden kyseenalaistaminen ovat monesti ihan hyvästä.

    Mukavaa kevättä! 🙂

  2. Katsoin joku aika sitten Yle Areenasta asiaohjelman, jossa haastateltiin suomalaista hiusalanasiantuntijaa ja kouluttajaa ja keskusteltiin marketti- ja kampaamotuotteiden eroissa. Eikä tämä asiantuntija tuotteista kauheasti eroa löytänyt: testissa vertailtiin siis saman merkin vastaavia tuotteita molemmista hintaryhmistä. Lisäksi tyyppi teilasi esim. kaikki tuuheuttavat tuotteet täysin ja totesi, että tuotteet vain luovat hiuksen päälle kalvon, jonka myötä hiukset tietysti tuntuvat paksummilta. Lisäksi hän kertoi testistä kampaamossaan, jossa asiakkaiden toinen puoli pestiin tavallisella shampoolla ja toinen fairylla/mäntysuovalla, jonka jälkeen tästä tietämättömät asiakkaat valitsivat puolen, joka tuntui paremmalta. Suurin osa kuulemma päätyy tietämättään tähän fairy/mäntysuopa-puoleen, aika hullua! 😀 Itse suosin kampaamotuotteita hoitoaineissa, shampoissa en ole huomannu niin eroja.

    John Friedan Frizz Ease-tuotteita olen etsinyt Kickistä ja Anttiloista, mutta en oo löytänyt:( Käytin hoitoainetta muutama vuosi sitten ja muistelin sen huipuksi!

    1. Ootko tsekannut Stockkan? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *