Lauantain herkuttelua

Jos pitää yksi herkkupahe mainita, on se itselleni kuivatut hedelmät ja kaikenlaiset suklaa -ja jogurttikuorrutteiset rusinat. Nam! Vaikka kyseessä onkin irtokarkkeja parempi ”pahe” ei näitä ihan joka päivä parane syödä. Näin viikonloppuisin on aivan ihanaa herkutella, joten tänäänkin lähti pussukka S-marketista mukaan. Jännä muuten miten tällaisia terveellisempiä herkkuja ei tule vedettyä samanlaisella tahdilla kuin vaikka irtokarkkeja. Niissä karkeissa on vaan joku koukku mikä pakottaa syömään pussin suurinpiirtein ahmimalla. :D Vastaus taitaa olla sokeri ja ne kaikki kymmenet e -koodit.

Itselläni on tavoitteena vierottautua karkista lähestulkoon kokonaan. Irtokarkit ovat omalle vatsalleni oikeasti aikamoista myrkkyä, joten miksipä sitä ei korvaisi niitä jollain paremmalla vaihtoehdolla. Vaikka juuri kuivatut hedelmät, suklaa -ja jogurttirusinat, soija -ja kaurajädet, raakakakut jne. Vaihtoehtoja on oikeasti monia! Koitan nyt omalla kohdallani päästä siihen pisteeseen, ettei irtokarkkeja enää tee edes mieli. Tämä ei ole mikään päivän prosessi mutta hyvällä alulla ollaan! ;) Onko monella sama prosessi meneillään? 

Mutta nyt nappaan tämän kipon syliin ja aletaan viettämään leffailtaa. 
Lauantait ovat ihan parhautta ja vielä kotona vietetyt sellaiset. :)


On my way

13 vastausta artikkeliin “Lauantain herkuttelua”

 1. Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun oot terveellisistä elämäntavoista kiinnostunut, että poltatko ikinä tupakkaa? :)

 2. mä oon päässyt eroon karkeista ja herkuista kokonaan! :-) 3kk meni täydelliseen kierteen katkeamiseen. nykyään jos edes jotain makeaa tekee mieli (esim. naistenvaiva-aikaan) niin pyörittelen hieman lempihedelmiäni (viinirypäle, tuore ananas, banaanisiivut, omena, pomelo…) skyr meloni-passionhedelmässä tai vaniljassa ja heitän leivinpaperin päällä pakkaseen muutamaksi tunniksi. jos on aikaa enemmän ja teen näitä esim. kavereille tai leffailtaan niin teen rahkakerroksia 2-3. skyr tuo prodea herkkuihin ja hedelmät sisällä on jotain niin ihanaa, suosittelen kokeilemaan! :) en tiedä ootko maitotuotteiden käyttäjä vai et, mut varmasti saman jugukerroksen ajaisi esim. soijajogurtti :)
  nämä ei edes mielestäni ole kovin pahe jos ei vedä överiksi määrää. hedelmät ovat terveellisiä, skyr-kerroksista saa proteiinia ja itse vielä vähän huijaan itseäni määrissä periaatteella ’keho käyttää energiaa lämmittääkseen näin kylmän asian’ :D tosin, koodipommi toi skyr on mutta hei, herkku tää on ! ;) hedelmät ilman tota kerrostakin on ihan sikahyvää!

  • Onneksi olkoon! :) Itse en ole koskaan vielä tuohon pisteeseen päässyt mutta yritetään. Ja tosiaan korvaaviahan löytyy, eli mielikuvitus vaan rajana. ;)

 3. Vaikuttaako karkit suhun jotenkin poikkeuksellisesti?Varmaan kaikille hieman huonoa oloa.. Miksi haluat kaikki epäterveelliset herkut vaihtaa vähän terveellisimpiin herkkuihin? Miksi kaiken pitää olla terveellistä?

  • Mun vatsa kestää nykyään tosi huonosti sokeria ja etenkin juuri karkkeja. Tällä meinaan nyt siis vatsakipua syönnin jälkeen ja pakki menee suoraan sanoen sekaisin. Siinä on mulle riittävästi syytä vältellä karkkipusseja. :) Kaiken ei tosiaan tarvitse olla terveellistä, siksi vedänkin pizzaa, jädeä, punnitse ja säästä herkkuja jne. Mutta tosiaan tän herkän vatsan takia haluan pääosan ajasta välttää niitä juttuja joista oireita tulee. Vaikka oireita on karkeista tullut jo useamman kuukauden, en ole kuitenkaan syöntiä lopettanut. Viime aikoina vaan tullut mietittyä onko pussukka sen arvoinen… Mutta jokaisen omia päätöksiä. Ei mielestäni karkin välttäminen mitenkään ihmeellistä ole ja tiedänkin useamman joka näin tekee. :)

  • Ja tosiaan noi pizza ja jädekin sitten tän ruokavalion puitteissa… Soija/kaurajädee ja gluteenitonta pizzaa.

 4. Voi että kun itsellä ois selkärankaa myös vähentää herkuttelua :D Oon niin hirveä karkkimonsteri että oikeen oksettaa! Kuivatut hedelmät kyllä maistuu niin hyvältä, ja niitä voi paremmalla omalla tunnolla napostella :) Täytyypä yrittää ottaa itseä niskasta kiinni, taas jälleen kerran huoh.. :D

  • No siis eihän mullakaan mikään megahyvä selkäranka ole jos tässä ollaan. :) Joo, ne on kyllä hyvä vaihtoehto, ens kerralla otat mieluummin niitä tai vaikka tummaa suklaata. ;)

 5. Mulla on niin omat herkkupäivät, että joka toinen lauantai on karkkipäivä. Silloin saatan ostaa pienen pussin irtokarkkeja (sellaisen 100-150g) tai pikkupatukan suklaata tai lakupatukka. Kuivatut hedelmät on hyviä herkutteluun myös. Ja mä laitan tummia viinirypäleitä pakkaseen hetkeksi tai muussattua banaania :) Banaanin koostumus muussattuna rasiassa on kuin jäätelöä, ainakin mä tykkään.
  Mulle oli mehut semmoinen pahe aiemmin. Mutta lasin juon sunnuntaisin aamupalalla, kun miehen kanssa sunnuntaiaamut on meille ne herkkuhetket jolloin on jotain pientä spesiaalia :)
  Vielä sen verran, että oon tarkka ruokavaliostani, mutten halua enkä ota siitä stressiä koska mun kohdalla se avainsana on itsehillintä! Liikun ja treenailen viikossa 5-6krt :) Olen timmissä kunnossa, mutta en kuitenkaan halua olla mikään muskelimartta – sopivasti oman maun mukaan. Ja kaikki tekee kuten hyvältä tuntuu ja tämä on sopinut minulle jo viimeiset 1,5vuotta :)

  • Ohhoh, aika pienillä määrillä oot pärjännyt. :) Mulla se käsittää semmosen 200-300 grammaa irtsikoita. Tämän takia siis koenkin, että muutosta on tehtävä vaikka se olisikin kerran viikossa niin sokeri laittaa vatsan semmoseen kuntoon, että pussin nauttiminen tuntuu vielä tiistainakin… Ja paras tapa on olla ottamatta stressiä, hyvin samanlaisia aatoksia siis täälläkin! Siksipä koitankin tehdä muutoksen hitaasti, pikkuhiljaa. Ja muskelimartastakin samat fiilikset… ;D

 6. mä oon ollut koko ikäni ihan hirvee karkkiahmatti, myös suklaa ja keksit uppoavat…pizza ja muut suolaiset herkut eivät puhuttele lainkaan. Tavallaan hankalaa karkkihimossa on se, että en liho sitten millään, koko ikäni olen ollut lähes samanpainoinen, raskaudetkaan eivät jättäneet kiloja. Liikun epäsäännöllisen säännöllisesti. Eihän makeansyönnissä ole pelkästään kyse lihomisesta vaan ne ovat kenelle tahansa epäterveellisiä, se sokerin ja lisäaineiden määrä on ihan tajuton, täysin turhaa energiaa kropalle, voisi sanoa jopa myrkkyä. Nyt yritän ensimmäistä kertaa elämässäni vähentää runsaasti karkkien syöntiä, niistä kokonaan luopuminen tuntuu vielä liian ”suurelta” päätökseltä, mutta hyvällä tiellä ollaan jo määrän vähentämisen kanssa=) se pitää paikkansa, että himo vähenee, kun karkeista pidättäytyy pidemmäksi aikaa kokonaan.

  • Samma här! :) Joo, siis mä olen ehdottomasti myös sitä mieltä, että vaikka omaatkin tuollaiset geenit ei ole hyvä mussuttaa kaikkea mielin määrin. Jos se herkkujen paljous ei vaikuta sinun ulkoiseen olemukseen niin voi vaan miettiä miltä siellä sisällä näyttää… Ja olo, väsymystä varmasti havaittavissa jos paljon makeaa vetelee. Hienoa, että olet kuitenkin päättänyt vähentää vaikkei ulkomuoto sitä vaadikaan ja pikkuhiljaa on se oikea tapa. Jos paljon on makeaa syönyt tulee sen seinään lopettamisesta ihan mukavat vieroitusoireet… Paljon tsemppiä! Täälläkin koitetaan siirtyä näihin terveellisempiin herkkuihin, pikkuhiljaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta