Sunnuntain herkku: Mandariini-suklaa raakakakku

Eilen vieteltiin aikaa siskon ja hänen mieystävänsä kanssa, ensin käytiin vetämässä ”kevyet” Weeruskan pizzat ja jälkkärikaffeille istuuduttiin meille. Olin leiponut meitä varten jälleen raakakakun, tällä kertaa vähän raikkaamman version eli mandariini-suklaa täytteisen. Olen kait sitten auttamattoman hurahtanut näihin kakkuihin ja niiden tekemiseen, intoa piisaa! Reseptin haluan tietysti jakaa täällä teille, jotta voitte halutessanne kokeilla sitä kotona ja kertoa vaikka mielipiteenne. :) 

Vieraidemme mukaan kakku oli kuulemma todella onnistunut. Itselleni tuo mielipide on tärkeä, koska siskoni työskentelee juuri raakakakkujen parissa ja on leiponut niitä ehkä kymmenen kertaa enemmän kuin minä. Vertailun vuoksi annoinkin näiden raakisgurujen maistella mun ekaa teosta ja kuulemma tämä vei voiton ihan 1-0. Tokihan nämä ovat makuasioita mutta mandariinikakku on huomattavasti raikkaampi verrattuna siihen mansikka-suklaa versioon. Ja itseasiassa yksi aika suuri ero näiden kahden tekeleen välillä on kaakaovoin käyttö. Ensimmäisen kakkuni tein pääosin tuohon voihin ja tämän taas vastaavasti kookosöljyyn. Kaakaovoista tulee huomattavasti tuhdimpi lopputulos ja maku on suklaisempi. Mutta sitten tähän uusimpaan reseptiini! 

Mandariini-suklaa raakakakku

Pohja
2/3 pussillinen taateleita
2-3 dl manteleita (liotetut mieluiten)

Pohjaa kannattaa hieman maistella tekovaiheessa jotta siitä tulee itselleen mieluista. Kun seos on tasaiseksi survottua, laitetaan se vuokaan tai kakkupohjaan ja pakkaseen pariksi tunniksi.

Täyte 
1 dl hunajaa (pehmeää mutta ei ihan juoksevaa)
3 dl Cashewpähkinöitä (liotetut n. 1 h)
1 dl CocoVi Kaakaojauhetta 
2-3 mandariinia
1 dl *CocoVi kookosöljyä (sulatettuna)
0,25 dl CocoVi kaakaovoita 
Pieni loraus vettä
Muutama manteli

Kun kaikki aineet on mitattu, sekoitetaan ne blenderillä tasaiseksi massaksi. Suosittelen maistelemaan seosta tekovaiheessa, eli halutessasi voit vaikka lisätä kaakaota tai hunajaa, pähkinöitä tms. oman maun mukaan. Itse lisäsin lopuksi juuri tuota kaakaovoita, sekä manteleita pikkuisen, koska seos ei tuntunut tarpeeksi jämäkälle. Kannattaa siis tarkkailla koostumusta ettei se jää liian veteläksi. Tällä ohjeella pitäisi kyllä tulla tarpeeksi jäyheää. :) Lopuksi kaadetaan taikina pohjan päälle ja isketään pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun ollut pakastimessa sen pari tuntia, voi kakun halutessaan koristella vaikka juuri hedelmin tms. 

Oikein ihanaa viikonalkua jokaiselle! :)


* Saatu blogin kautta

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta