Bataattiranskikset

Perunasta en ole aikoihin välittänyt mutta bataatti, se jos joku on herkkua! Olenkin ottanut ihan tavaksi tehdä kalkkunan tai kanan kaveriksi kyseisestä juureksesta ranuja. Todella mukavaa vaihtelua munakoisolle, porkkanoille ja kesäkurpitsalle, joita olen myös hyvin paljon käyttänyt piffien lisukkeina. Vielä, kun nuo maustaa oikein mukavasti niin avot! Kylkeen voi väsätä vielä vaikka avocado-dipin halutessaan, mielestäni aika paljon parempia kuin ihan aidot ranskikset! ;) Bataatithan sisältävät muuten ihan mukavasti A-vitamiinia, joka parantaa hämäränäköä. Jos nyt halutaan ainakin joku terveysvaikutus heittää kehiin… :) Ainut miinus on se bataattien kovuus ja suuruus, todella hankalaa viipaloida leikkaamatta sormeen. Ehkä liotus yön ylitse voisi auttaa? Suosiiko moni teistä bataatteja ruoanlaitossa?

On my way

7 vastausta artikkeliin “Bataattiranskikset”

  1. Minä suosin! Yleensä pilkon bataateista kuutioita jotka sitten pyöräytän oliiviöljyssä ja pienessä määrässä suolaa ja pippuria. Sitte vaan uuniin muhimaan :) Toimii niin hyvin just kanan kanssa.

  2. en kauheasti tykkää bataatin makeudesta. muutamia kertoja oon tehnyt ranuja mut ne vaan on jotenkin niin makeita ettei pysty syödä :D bataattia jos ostetaan niin yleensä heitetään kasvismuusin syövereihin esim. lantun tai kukkakaalin kanssa :)
    porkkanasta ja lantusta tosin teen ranuja melkein joka päivä, pakko myöntää! :D kesäkurpitsasta teen pitkää pastaa, nami :)

  3. Bataattiranskikset chilimajoneesin kera on mun suosikkiherkkua :D ei mitään kevyttä toi dippi tosin!
    Teen ranskiksista ehkä puolet isompia, tulee ihanan pehmeitä sisältä ja päältä rapeita eikä kuivu :)

    • Oih, nams! Mulla vaan noi majoneesit vähän nou nou vatsan takia vaikkakin välillä on pakko sortua. :) Joo, pitäis varmaan kerralla ostaa heti pari bataattia, tosta yhdestä tuli ihan liian vähän…

  4. Mikä ainesosa majoneesissa rasittaa vatsaasi? :) Yleensä kyseinen ”lisuke/kastike” sopii hyvin milteimpä kaikkiin ruokavalioihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta