Suklainen chia -puuro

Nautin äsken aivan taivaallisen herkullisen mutta samalla terveellisen iltapalan, nams! Tykkään todella paljon chia -puurosta ja erilaisista mixauksista sen kanssa. Marjoja, hunajaa, hedelmiä, pähkinöitä, manteleita, kookoshiutaleita jne. Yleensä teen puuron makeuttamattomaan mantelimaitoon mutta tänään päätin testata suklaista vanukasversiota ja tehdä sen kaakao -soijajuomaan. Aivan mielettömän hyvää, vink vink vaan kaikki herkkusuut! ;) 

Puuro on todella helppo ja nopea väsätä. Alkuun mitataan chia -siemeniä noin 1 dl kulhoon ja päälle sitten kaksin verroin kaakaojuomaa. Kun seos on tasaista ja sekoitettu, laitetaan se ainakin vartiksi jääkaappiin. Myös pakastin voi hätätapauksessa toimia kohmettajana. Itse tykkään käydä jääkaapilla aina välillä sekoittelemassa jotta voin tarvittaessa lisätä jompaa kumpaa aineosaa parhaan lopputuloksen saamiseksi. En tykkää ihan hirveän paksusta vanukkaasta, joten yleensä otan seoksen pois jääkaapista jo vartin jälkeen. Halutessaanhan sitä voi pitää kylmässä vaikka useammankin tunnin, tämä vinkki etenkin kunnon paksun Jackyn ystäville! ;)

Onko moni teistä kokeillut tätä herkkua? :)

* Chia -siemenet saatu blogin kautta
On my way

4 vastausta artikkeliin “Suklainen chia -puuro”

  1. Tästä tuli niin hyvää! Terveellinen versio lapsuuden lempipuurolle suklaamannalle.:D

    • Mahtava kuulla, että joku muukin diggaa! ;) On kyllä aikamoinen herkku ja tosiaan lähellä suklismannaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta