Lemppari levitteet

Siinä vaiheessa, kun jätin maidon pääosin pois ruokavaliosta jätin luonnollisesti myös kaikki voit ja margariinit. Tilalle löysin ravintoterapeuttini suosittelemana tahini -tahnan ja myöhemmin hankin myös maapähkinävoita. Nykyään kaapissamme koreileekin jatkuvasti nämä kaksi purkkia. Maapähkinävoi sopii paremmin esimerkiksi näkkärin päälle kera omppuviipaleiden, eli se on mielestäni enemmän sellainen makeaan yhdistettävä. Tahini taas passaa super hyvin esimerkiksi avocadon, kananmunan ja muiden kasvisten pariksi. Se on sellainen suolaisiin yhdistettävä tahna mielestäni. 

Itse en kaipaa kyllä yhtään voita, en oikeastaan ole koskaan erityisemmin edes siitä pitänyt joten luopuminen oli helppoa. Mielestäni tahnat tuovat leipiin mukavasti makua, juuri sellaista herkullista vivahdetta joka toimii. Kun leivän päälle kasaa vielä mukavasti kasviksia ja kananmunaa, sopii tuollainen pähkinäisen suolainen tahna pohjalle mielestäni kymmenen kertaa paremmin kuin voi! Kannattaa siis kokeilla muutkin kuin ruokavammaiset, saatatte koukuttua. ;)

Tahinia ja maapähkinävoita löytyy luomukauppojen lisäksi myös S -Marketeista ja K -Kaupoista. Lisäksi joistain suuremmista Alepoistakin voi näitä bongata. :) Toki esim. Ruohonjuuressa on parempi valikoima maapähkinävoita, niitä meinaan löytyy useampaakin sorttia. Oma lempparini on tuo ”cruncheja” sisältävä. :)

Suosiiko moni teistä näitä herkullisia levitteitä? 


On my way

14 vastausta artikkeliin “Lemppari levitteet”

 1. Ootko tehnyt tota tahinia itse vai ostatko aina valmiina kaupasta? :)

 2. Miksi jätit margariininkin pois? Eikö vaihtoehtoina ole kasviperäisiä levitteitä? :)

  • No kuten sanoin, en erityisemmin niistä edes pidä. Jos vaihtoehto on tahnat tai maidoton vaihtoehto margariinista niin valkkaan tahnat. Niissä on makua! :)

 3. Maapähkinävoi on kyllä hyvää, mutta heti tulee joku jättifinni vaikka vain teelusikallisen laittais puuron sekaan :(

 4. Hei pitääpä joskus testata noita :) Mutta eikös esim. Keijulta löydy maidoton kasvirasvalevitekin..?

  -Sonja

  • Kannattaa! Juu onhan niitä mutta margariinit ei muutenkaan kauheasti innosta niin mieluummin näitä. :)

 5. Aiemmille kommentoijille: yöhh kuka oikeasti syö jotakin Keiju kasvisrasvalevitteitä tai vastaavia? Kurkkatkaapa joskus huviksenne sitä tuoteselostusta…

  Tahini menee omalle ostoslistalleni heti:)

  • Niin no olen samaa mieltä, että niiden sisältö on vähän arveluttavaa. Ennemmin kunnon voita. :)

   Juu suosittelen! Tosi kivaa vaihtelua. :))

 6. Hyviä ovat :) Minä kun tykkään myös hapankaalista, niin jostain kumman syystä se käy hirveän hyvin yhteen sekä maapähkinävoin että tahinin kanssa. Ehkä kaali ja maapähkinä on muutenkin loistoyhdistelmä, tehdä maapähkinästä kaalisalaatille kastike. Itse syön tahinia myös paljon sekoittamalla sitä maustamattomaan soijajugurttiin ja dippaamalla siihen vihanneksia. Mausteiksi vähän valkosipulia, jeeraa ja suolaa. Vaikka maidottomia margariineja on useita, ovat ne ehkä vähän luonnotonta ruoaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta