Lemppari levitteet
Siinä vaiheessa, kun jätin maidon pääosin pois ruokavaliosta jätin luonnollisesti myös kaikki voit ja margariinit. Tilalle löysin ravintoterapeuttini suosittelemana tahini -tahnan ja myöhemmin hankin myös maapähkinävoita. Nykyään kaapissamme koreileekin jatkuvasti nämä kaksi purkkia. Maapähkinävoi sopii paremmin esimerkiksi näkkärin päälle kera omppuviipaleiden, eli se on mielestäni enemmän sellainen makeaan yhdistettävä. Tahini taas passaa super hyvin esimerkiksi avocadon, kananmunan ja muiden kasvisten pariksi. Se on sellainen suolaisiin yhdistettävä tahna mielestäni.
Itse en kaipaa kyllä yhtään voita, en oikeastaan ole koskaan erityisemmin edes siitä pitänyt joten luopuminen oli helppoa. Mielestäni tahnat tuovat leipiin mukavasti makua, juuri sellaista herkullista vivahdetta joka toimii. Kun leivän päälle kasaa vielä mukavasti kasviksia ja kananmunaa, sopii tuollainen pähkinäisen suolainen tahna pohjalle mielestäni kymmenen kertaa paremmin kuin voi! Kannattaa siis kokeilla muutkin kuin ruokavammaiset, saatatte koukuttua. 😉
Hyviä ovat 🙂 Minä kun tykkään myös hapankaalista, niin jostain kumman syystä se käy hirveän hyvin yhteen sekä maapähkinävoin että tahinin kanssa. Ehkä kaali ja maapähkinä on muutenkin loistoyhdistelmä, tehdä maapähkinästä kaalisalaatille kastike. Itse syön tahinia myös paljon sekoittamalla sitä maustamattomaan soijajugurttiin ja dippaamalla siihen vihanneksia. Mausteiksi vähän valkosipulia, jeeraa ja suolaa. Vaikka maidottomia margariineja on useita, ovat ne ehkä vähän luonnotonta ruoaksi.
Aiemmille kommentoijille: yöhh kuka oikeasti syö jotakin Keiju kasvisrasvalevitteitä tai vastaavia? Kurkkatkaapa joskus huviksenne sitä tuoteselostusta…
Tahini menee omalle ostoslistalleni heti:)
Niin no olen samaa mieltä, että niiden sisältö on vähän arveluttavaa. Ennemmin kunnon voita. 🙂
Juu suosittelen! Tosi kivaa vaihtelua. :))