Välipalana raakapatukka

Ja lisää terveellisempiä välipaloja! Itse olen ihan auttamattoman hurahtanut raakakakkujen lisäksi raakapatukoihin. Ennen vedin välipalaksi useamman kerran viikossa proteiinipatukan tai välipalapatukan, nykyään saman asian ajavat raakapatukat. Nämä patukat ovat täysin maidottomia ja gluteenittomia, joten sopivat todella hyvin herkkävatsaisille. Suurimpaan osaan patukoista ei ole myöskään lisätty sokeria, joten siinäkin mielessä erinomainen vaihtoehto esimerkiksi proteiinipatukalle joka sisältää ties mitä. Tokikin näissä on sitten sitä hedelmäsokeria, eli taatelin ja muiden kuivahedelmien omaa sokeria joka varmasti nostaa verensokeripitoisuutta jos näitä urakalla kiskoo. 

Olen koko ikäni kärsinyt herkästi heittelevästä verensokerista. Ongelma on perua isoisältäni, joka sairasti sokeritautia hyvin pitkään. Myös äitini on kärsinyt korkeasta verensokerista ja heikotuksista vaikka hoikka nainen onkin. Sukuvika. Tuolla heikotuksella tarkoitan siis ”kohtausta” jossa verensokerit pääsevät laskemaan yllättäen hyvinkin alas, seurauksena on käsien vapinaa ja yleistä heikotusta, ehkä jopa pyörryttävää oloa. Mulle noita tulee varmasti jos lähden vaikka treenaamaan tyhjällä vatsalla tai ruokailuväli äityy liian pitkäksi. Ne tyhjän vatsan rasvanpoltot aamuisin eivät tule siis kuuloonkaan omalla kohdallani. Ruokailuvälien on oltava hyvin tasaiset, eli safkaa vähintään 3-4 tunnin välein. Tämä onkin yksi syy minkä takia suosin juuri raakapatukoita, pähkinöitä, kuivahedelmiä jne. aina laukussani. Mulla on turvallinen olo, kun saatavilla on aina purtavaa jos huomaan verensokerin laskevan. Heikon olon lisäksi hermoja alkaa kiristämään ja tulen todella kiukkuiseksi, tuo on viimeistään se hälyyttävä merkki siitä, että nyt on saatava jotain patukkaa! :D Onneksi asian kanssa pystyy kuitenkin elämään ja paastosokeri on ollut mulla ihan hyvä eli diabetesta ei sinällään tarvitse tässä vaiheessa liikkuvana ihmisenä pelätä. Vitsit, tuli muuten mieleen kuinka joskus lapsena pelkäsin tosi paljon sokeritautia, kun tutallani se oli. Ja se harhaluulo tosiaan oli, että jos syö karkkia saa sokeritaudin, heheh. :) 

Mutta takaisin patukoihin. Suosin eniten Raw Bite -patukoita ja näkd:ejä. Molemmista löytyy ihanan herkullinen valikoima erilaisia makuja, jokaiselle jotakin! Hinnaltaan näkd on kaikista edullisin, eli muistaakseni Ruohonjuuressa 1,50 € per patukka. Raw Bitella hintaa on puolestaan semmoset 2,50 euroa eli jo huomattavasti enemmän. Mun on pitänyt jo tosi pitkään tehdä jotain patukoita kotonakin mutta enpäs ole saanut aikaiseksi. Säästäisihän siinä ihan mukavasti jos kotosalla leipoisi tai sitten tilaisi suuremman erän esimerkiksi ulkomailta. 

Suosiiko teistä moni raakapatukoita prodepatukoiden sijaan? Onko löytynyt joku ykkössuosikki merkeistä tai mauista? :)

On my way

13 vastausta artikkeliin “Välipalana raakapatukka”

 1. Voin todella ymmartaa tuon ”niin nalka, etta nakoa haittaa” kokemuksen… Nakd Choc Crunch ja toi Cashew Cookie on mun suosikkeja. Talla Englannissa niiden kappalehinta vaihtelee n. £.0.65-0.90 valilla. :)

  • Hehe joo, nauru kaukana tuolloin :D No onpas halpaa, täällä ihan ylihinnoiteltuja!

 2. Leaderin BareBar patukat ovat todella hyviä, s-marketista 1,50 € ainakin taateli cashewpähkinä! :) namii

 3. IHANAA, en ole yksin ! Toi verensokerin laskuon niin tuttu homma ja tuntuu usein, että oon ainoa jolle oireet tulee oikeasti pahasti ja fyysisinä, ei vaan kiukkuna. Patukoista mun lempparit on Nakd-patukat, etenkin kaikki crunch-versiot, ah<3

  • Joo, no sanos muuta ei ole kiva juttu ollenkaan! :( Nykyään noita tulee onneksi harvemmin, koska huolehdin ruokailuväleistä tarkemmin.

 4. Jep, samaa verensokerinlaskua on täälläkin suunnalla.
  Ja yleensä se iskee todella nopeesti! Jos on vaikka tekemässä ruokaa ja ruoka ei ole valmis hetkeen niin on kyllä pakko ottaa joku pikku snäkki suuhun, muuten hommasta ei tuu mitään. :D Heikotus, kiukku yms..
  Poikaystävä ei oikein ymmärrä tätä, tai muutenkään ihanien välipalojen ihmeellistä maailmaa. Hänen mielestä mä napostelen :D

 5. On se ilmeisesti niin vaikeaa ymmärtää, että diabetes ykkönen ei ole millään tasolla elintapasairaus :)))

  • Meidän suvussa on nimenomaan kakkostyypin diabetesta. Tosin, meidän suvussa se ei ole huonoista elintavoista kiinni ollut… Eikä ylipainosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta