Aamutreeni vs. iltatreeni

Tykkäättekö te treenata enemmän aamuisin vai iltaisin? Itse ajattelin aikaisemmin etten missään nimessä jaksaisi herätä kuudelta ja käydä salilla ennen töitä, ei tule kuuloonkaan. Olin itseasiassa hyvin pitkään myöhäistreenaamisen kannattaja eli kello 21 jälkeen salille, parasta. Pidemmällä aikavälillä huomasin kuitenkin, että tuohon aikaan energiatasot alkoivat olemaan jo sen verran alhaiset, että monestikin treeni oli ns. ”huono treeni”. Juoksulenkki illalla on asia erikseen mutta jos pitää nostaa rautaa tuntuu, ettei voimia vaan enää tuossa vaiheessa päivää ole kunnolla.

Kuva täältä
Muutama viikko sitten päätinkin testata aamulla treenaamista, koska olin niin monesta suunnasta kuullut sen antavan mielettömän annoksen energiaa tulevaan päivään. Eihän se kello kuusi herääminen nyt niin paha olisi. No ei ole ei! Onneksi lähdin testaamaan, nimittäin tykkään tuosta todella paljon! Kun kello kuusi pärähtää kello soimaan, vedän treenikamat niskaan ja isken tukan ponnarille, puolikas banaani nassuun ja tarvittavat kamat mukaan. Olenkin jo 6.15 salilla. Siitä mulla on aikaa treenata 55-60 minuuttia, jonka jälkeen kotiin suihkuun. Tokikaan en tee pitkää aerobista osuutta noina salipäivinä, eli ihan sellainen 5-10 minsan lämmittely riittää. Juoksupäiviä pidän viikossa 2-3, eli tuolloin vedän lenkkiä. Iltalenkit ovat kuitenkin juttuni, eli noina päivinä unohdan pääosin aamutreenauksen. 

Kuva täältä
Olen aina kuvitellut etten ole aamuihmisiä mutta enää en ole itseasiassa siitä niin varmakaan. Tykkään todella paljon tuosta fiiliksestä joka on aamulla salin ja suihkun jälkeen, uusi päivä ja treenit ovat pulkassa. Olo on super energinen ja on tarmoa suunnata duuniin. Tokikin sitten luonnollisesti jos kuudelta herää niin illalla on aika sippi jo 22-23 välillä. Mutta tuo aikaisempi unirytmi tulee tässä tapauksessa ihan luonnostaan mikä on itseasiassa todella hyvä homma. Ennen menin nukkumaan meinaan 24-01 välillä ja tuolloin usein tuntui sille, että iltapäivästä tarvitsi silti päikkärit. Nyt en enää nuku päikkäreitä ja olo on energisempi. Jännä juttu miten tällaisella muutoksella voikin olla tuollainen vaikutus. 🙂 Onko täällä muita samanlaiset ”elämänmuutoksen” tehneitä ja millaisilla fiiliksillä olette sen suhteen? 

Oikein energistä perjantaita jokaiselle, se olisi viikonloppu!


Kommentit (11)
  1. Niin tarkoitin tietenkin, ”aamusalin” …

  2. Minäkin olen huomannut tuon aamupalan hauskuuden, kaksivuorotyötä kun teen, niin joka toinen viikko klo. 8.30 viimeistään salilla, ja toisella viikolla viimeistään klo. 16.00. Ja voin kertoa että paljon parempi olo päivisin tolla viikolla kun käyn aamuisin.

    1. Joo, näinpä! On sillä jännä vaikutus. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *