Aamutreeni vs. iltatreeni

Tykkäättekö te treenata enemmän aamuisin vai iltaisin? Itse ajattelin aikaisemmin etten missään nimessä jaksaisi herätä kuudelta ja käydä salilla ennen töitä, ei tule kuuloonkaan. Olin itseasiassa hyvin pitkään myöhäistreenaamisen kannattaja eli kello 21 jälkeen salille, parasta. Pidemmällä aikavälillä huomasin kuitenkin, että tuohon aikaan energiatasot alkoivat olemaan jo sen verran alhaiset, että monestikin treeni oli ns. ”huono treeni”. Juoksulenkki illalla on asia erikseen mutta jos pitää nostaa rautaa tuntuu, ettei voimia vaan enää tuossa vaiheessa päivää ole kunnolla.

Kuva täältä
Muutama viikko sitten päätinkin testata aamulla treenaamista, koska olin niin monesta suunnasta kuullut sen antavan mielettömän annoksen energiaa tulevaan päivään. Eihän se kello kuusi herääminen nyt niin paha olisi. No ei ole ei! Onneksi lähdin testaamaan, nimittäin tykkään tuosta todella paljon! Kun kello kuusi pärähtää kello soimaan, vedän treenikamat niskaan ja isken tukan ponnarille, puolikas banaani nassuun ja tarvittavat kamat mukaan. Olenkin jo 6.15 salilla. Siitä mulla on aikaa treenata 55-60 minuuttia, jonka jälkeen kotiin suihkuun. Tokikaan en tee pitkää aerobista osuutta noina salipäivinä, eli ihan sellainen 5-10 minsan lämmittely riittää. Juoksupäiviä pidän viikossa 2-3, eli tuolloin vedän lenkkiä. Iltalenkit ovat kuitenkin juttuni, eli noina päivinä unohdan pääosin aamutreenauksen. 

Kuva täältä
Olen aina kuvitellut etten ole aamuihmisiä mutta enää en ole itseasiassa siitä niin varmakaan. Tykkään todella paljon tuosta fiiliksestä joka on aamulla salin ja suihkun jälkeen, uusi päivä ja treenit ovat pulkassa. Olo on super energinen ja on tarmoa suunnata duuniin. Tokikin sitten luonnollisesti jos kuudelta herää niin illalla on aika sippi jo 22-23 välillä. Mutta tuo aikaisempi unirytmi tulee tässä tapauksessa ihan luonnostaan mikä on itseasiassa todella hyvä homma. Ennen menin nukkumaan meinaan 24-01 välillä ja tuolloin usein tuntui sille, että iltapäivästä tarvitsi silti päikkärit. Nyt en enää nuku päikkäreitä ja olo on energisempi. Jännä juttu miten tällaisella muutoksella voikin olla tuollainen vaikutus. :) Onko täällä muita samanlaiset ”elämänmuutoksen” tehneitä ja millaisilla fiiliksillä olette sen suhteen? 

Oikein energistä perjantaita jokaiselle, se olisi viikonloppu!


On my way

11 vastausta artikkeliin “Aamutreeni vs. iltatreeni”

 1. Rakastan itse myös juoksennella iltaisin, varsinkin syksyllä pienessä pimeydessä ja ihanan raikas syksyinen tuoksu, oijj!
  Ainut ongelma, että kroppa käy aikas vilkkaasti vielä sen jälkeen ja unen saaminen välillä sen takia on vaikeaa.
  Ootko huomannut saman vai olisiko antaa vinkkejä?! :)

  • Joo, no itse juoksen yleensä nuo lenkit kuitenkin ennen kymppiä, joten sinällään unen kanssa ei ole ongelmaa. Ja itseasiassa mä oon yleensä lenkin jälkeen tosi väsynyt eli nukahdan helposti. :)

 2. Erttäin mielelläni treenaisin aamuisin juurikin tuon mahtavan fiiliksen takia mikä siitä tulee…. 6 herääminen ei ole paha,teenhän sen joka aamu että ehdin töihin. Mutta jos kävisin salill vielä ensin olis herätys oltava 4.30-4.45 about. Ja se ei oo kyllä ihmisen aika herätä,ei sitten millään 😔

  • Joo, kuulostaa todella aikaiselta heräämiseltä eikä kannata siihen lähteä jos sille tuntuu. Teet mikä tuntuu omalla kohdallasi parhaalle. :)

 3. Mä rakastin ennen kans salilla käymistä aikaisin aamulla mutta kun työt loppuu aina vasta 21.30 aikaan niin eihän sitä pysty 22 menee nukkumaan kun sillon vasta on kotona. :D Joten luonnollisesti en ole hereillä myöskään kuudelta haha.

  • Joo, ymmärrän! Mutta jos sun duunit loppuu noin myöhään voit varmaan käydä salilla ennen töitä. Mielestäni siis ihan päiväsalikin on toimiva jos siihen on mahiksia. :)

 4. Aamutreenit on maailman ihanin juttu!! :D Mulla on pikkuhiljaa vaan aikaistunut ja aikaistunut herääminen ja nyt tuntuu, että viis alkaa olla se kaikkein optimaalisin aika :) Aamutreenin jälkeinen olo on todellakin jotain ihan parhautta, mitä ei millään muulla saa :)

  • Viisi kuulostaa aika hulvattomalle mutta toisaalta, mikäs siinä. Sitten vaan simahtaa illalla vielä aikaisemmin mutta haittaako se? :) Ja joo, fiilis on ihan mahtava, täälläkin kulkee jostain syystä aamusin treenit niin paljon paremmin ja koen, että saan niistä huomattavasti enemmän irti. Ihan huikeaa, että rohkeni kokeilemaan tuota vaihtoehtoa! Nykyään tosin oon sitten jo kymmenen jälkeen aika väsynyt mutta näin se menee. :)

 5. Minäkin olen huomannut tuon aamupalan hauskuuden, kaksivuorotyötä kun teen, niin joka toinen viikko klo. 8.30 viimeistään salilla, ja toisella viikolla viimeistään klo. 16.00. Ja voin kertoa että paljon parempi olo päivisin tolla viikolla kun käyn aamuisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta