Torstain randomit

1. Jostain ihmeen syystä mun on viime aikoina tehnyt todella paljon mieli laittaa kynnet. Siis rakennekynnet, esimerkiksi geelit. Tosin hyvin luonnolliset sellaiset ja värimaailma olisi valkoisesta roosaan, eli sekin hyvin natural. Mun omat kynnet ovat liuskoittuvat ja tämän vuoksi lakat pysyvät maximissaan kolme päivää siisteinä. Rakennekynnet pysyisivät hieman pidempään ja ne olisivat huomattavasti siistimmät ja kauniimmat. 

2. Pääsin tänään pitkän tauon jälkeen jälleen treenailemaan ja oi miten innoissani olen! Herätys klo. 5.55 ja suoraan sängystä salille. Energinen päivä on taattu! 

3. Mulla oli jossain vaiheessa loppukesää/alkusyksyä sellainen itsensä tutkiskelukausi. Mietin millä teholla teen asioita ja mihin oikeasti haluan panostaa. Nyt tuntuu sille, että ajatukset ovat selkeytyneet ja missio on entistä selvempi. Teen parhaani siinä mitä teen ja ennenkaikkea hyvällä fiiliksellä! Se on mielestäni tärkeintä ettei mikään tekeminen muutu pakkopullaksi, vaan mielekkyys tekemiseen säilyy. Tämä koskee myös tätä blogia, johon tuntuu taas löytyneen uutta intoa! :)

4. Odottelen jo kovasti joulua. Rakastan sitä kaikkea jouluhärdelliä, kodin valmisteluja ja leipomisia. Myös lahjoja on ihana ostaa ja se kaupoissa soiva joulumusiikki luo parasta tunnelmaa. Enää ei olekaan kuin muutama kuukausi, tosin tänä vuonna on täysin auki missä itse aatto vietetään.

5. Mielestäni ihmiset arvostelevat toisiaan aivan liikaa ulkonäön perusteella. Tuo on niin valitettavaa mutta jokainen meistä siihen kuitenkin sortuu. Asiaan ei voi vaikuttaa muuta kuin itse halutessaan ja sekin voi olla pitkä prosessi. Tavat on tapoja. Musta ainakin tuntuu, että suurin osa blogiini kohdistuvasta ”pask*sta” on juurikin ulkonäköön liittyvää. Se on tosi tylsää, vaikka itse olenkin tottunut niin muiden voi olla ikävää lukea karskia toiseen kohdistuvaa haukkumista. Sisäiset jutut on niitä tärkeimpiä, annetaan siis jokaisen näyttää sille kuin haluaa näyttää. :)

6. Välillä musta tuntuu, että olen vähän turhan itsenäinen. Kasvatus jonka olen saanut on kannustanut siihen, että nainen pystyy tekemään ihan kaiken yhtälailla kuin mies. Osaankin tarvittaessa avata viemärin, vaihtaa lamput, kantaa painavia tavaroita jne. En ole ollenkaan sellainen hienopieru joka pelkäisi kynsien katkeavan. :) Toki nykyään, kun seurustelee sitä haluaa suosilla antaa ne miesten hommat miehille. Välillä teen kuitenkin huomaamattani asioita itse ennemmin kuin odotan sen toisen niitä tekevän. Tavallaan siis olisi ihanaa olla riippuvainen miehestä ja olla ns. avuton nainen, hahah. 


7. Olen 27 -vuotias enkä haaveile oman asunnon ostamisesta. En sitten tiedä olenko outo mutta ei kiinnostaisi yhtään alkaa säästämään pääomaa varten. Jotenkin tuntuu, että ympärillä kaikki satsaavat nyt ns. kestävään omaisuuteen. Mä en valitettavasti usko tämän maailman edes olevan enää vaikka kahdenkymmenen vuoden päästä olemassa. Kuulostaa ehkä hullulle mutta hulluksihan kaikki täällä on mennyt. Suomikin on lähempänä sotaa nyt kuin koskaan, joten jostain syystä halu nauttia elämästä muulla tavoin kuin valtaisalla omaisuudella on enemmän oma juttuni. Tosin voi olla, että vuoden päästä olen jo eri mieltä. Never know…

8. Syön nykyään harvoin maitotuotteita ja leivänkin olen vaihtanut pääosin kauraleipään tai gluteenittomaan. Nämä ruokavaliomuutokset ovat kuitenkin parantaneet oloni täysin. Ennen kärsin usein pahoinvoinnista syömisen jälkeen, närästi tai olo oli tosi ”tukkoinen” ja ”limainen”. Kun noudatan tätä nykyistä ruokavaliotani voin erinomaisesti. Tosin, välillä tulee tehtyä pieniä poikkeuksia ja sekin on mielestäni ihan tervettä. Helpointahan olisi jos mieheni olisi samalla ruokavaliolla jolloin leipomiset sun muut voisi tehdä erikoisohjeilla. Maito ei tosin ole itselleni niin paha esimerkiksi aineosana jossain leivässä tai leivonnaisessa, kuin vaikka puhtaasti jogurtissa tai rahkassa. 

9. Tänään olen onnellinen.

Oliko siellä kohtia joihin samaistutte? :)

On my way

14 vastausta artikkeliin “Torstain randomit”

 1. Mulla on just tommonen pahoinvointi turvottaa ja närästää ruokailun jälkeen, kiinnostais tietää millä korvaat maidon? :)
  Olen niin monesti koittanut maidotonta ja leivätöntä ruokavalioa siinä pitkään onnistumatta kun en vaan keksi mitä söis. :D

  • Pääosin makeuttamattomalla mantelimaidolla. Eikä tee yhtään tiukkaa! Korvaavia on esim soija, kaura, hasselpähkinä jne. juomat myöskin. Eli kyllä niitä vaihtoehtoja löytyy! ;) Mäkin aattelin alkuun noin mutta nykyään mietin ennemmin, että mihin sitä maitoa muka tarvisin. :D

 2. Jännä, miten voinkin samaistua melkeinpä joka kohtaa jollain tavalla :) Kiva postaus! Osaatko muuten sanoa ravintoterapeutilla käyneenä hinnoista mitään? Itseäni kiinnostaisi piipahtaa ravintoterapeutin luona kartoittamassa itselle sopiva ruokavalio – kun on tullut kärsittyä vastaavista vatsavaivoista kuin sinäkin.

  • Ai, hauska juttu. :) Kävin tosiaan Annika Havasteella (http://www.annikahavaste.fi/) ja hinnat vaihtelevat hieman kuinka monta käyntikertaa tarvitaan. Kahdentunnin ensimmäinen käynti on 180 €. Itselleni tuo yksi käynti riitti, koska Annikan neuvot toimivat kohdallani sen verran hyvin. Jos kuitenkaan ensimmäisen kerran ohjeet eivät päde, voi olla tarvetta lisätoimenpiteille. Nuo hinnat voit kurkata ”hinnat” -kohdasta.

   Mä suosittelen terapiaa todella lämpimästi! :) Tsemppiä!

  • Eipä mitään! Tosi kiva jos oli apua! Ja piti vielä sanoa, että löytyyhän jogurttejakin soija- ja kauraversioina. Lisäksi rupkakermaakin löytyy kasvisversiona tai kaurana. Vaihda levitteeksi tahinitahna. :) Kyllä niitä korvaavia tosiaan löytyy kunhan malttaa tutkailla ja tässäkin google toimii. ;)

 3. Nyt ensin on täytyy sanoa nää perusjutut eli oon lukenut sun blogia alkutaipaleilta lähtösin ja sun blogi kuuluu ehdottomasti lemppareihin!
  En valitettavasti ole kommentoinut aikaisemmin jostain kumman syystä! Nyt kolahti kuitenkin toi seiska kohta! Mulla on ollu samoja fiiliksiä jo tosi pitkään siitä että nyt olis oikeesti lopunajat käsillä. Siihen vaikuttaa varmasti tosi paljon tosi epävarmat polittiset olot jne jne mutta jotenkin kulttuuri ja ns maailmanmeno menee koko ajan vaan hullummaks!
  Mutta lohduttavaa etten oo yksin tulossa hulluks ku mietin tälläsiä!
  Sitte vielä jotenki Raamatullisestakin näkökulmasta lopunajanmerkkejä on oikeesti ilmennyt viime aikoina tosi paljon. En siis elä niinkun ideaali uskovainen elää enkä julista missään uskoani mutta uskon silti Raamattuun ja Jumalaan enkä voi olla miettimättä tätä siitäkin näkökulmasta..
  Päivä kerrallaan ja positiivisin mielin! Hyvä syy oikeesti nauttia joka hetkestä ja olla oikeesti läsnä. Meni ehkä vähä deepiks ja sekavaks mut anyways pointti tuli varmaan ilmi! :D Hyvää viikonloppua!

  • Ihanaa kuulla. <3 Joo, no sanos muuta! Olen myös pistänyt merkille nuo lopun ajan merkit joita todella on ilmoilla… Maailman tilanne on nyt todella huolestuttava ja oikeasti Venäjä saattaa olla aikamoinen uhkakin Suomelle. Olisi aika hurjaa miettiä, että Suomeen tulisi sota. Eihän sitä pysty edes kuvittelemaan… Ja maailman loppuminenkin tuntuu deepille mutta onneksi itse tietää mikä on oikein ja kenen puolella on turvallista seisoa! :)

   Ja kyllä, mä en ainakaan halua parin vuoden päästä harmitella kuinka olisi pitänyt nauttia elämästä ja tehdä asioita. Vaikka säästäminen on tavallaan fiksua niin silti rahan tuhlaaminen oikeisiin asioihin on mielestäni myös yhtä fiksua. ;)

 4. Aika moneen kohtaan voi samaistua. Rakennekynsiä mulla ei ole enkä usko, että tuleekaan. Oma asunto löytyy ja mulle se on tärkeä, mutta ymmärrän etteivät kaikki ajattele niin. Maapallon toivon olevan olemassa vielä 20 vuoden jälkeenkin. Vaikka maailmassa tapahtuu ikäviä asioita ja meidän suuri, mahtava itänaapuri pelottelee, yritän uskoa positiivisesti tulevaisuuteen :) Toivottavasti ollaan onnellisia huomennakin!

  • Tottakai minäkin toivon mutta takaraivossa on ajatus ettei näin tule olemaan. Tokikaan en asiaa mieti päivät pitkät tai pelkää mutta kyllä se joihinkin asioihin vaikuttaa. Olen esimerkiksi miettinyt haluanko tehdä lapsia tähän maailmaan… Mutta toki toivon onnea ja rauhaa, sekä kaikkea hyvää jokaiselle mutta ikävä kyllä pahuuttakin on ja se ottaa kokoajan lisää sijaa. Toivotaan kuitenkin onnea huomisellekin ja maailman rauhaa. Se olisi aivan mieletön juttu!

 5. Siis toi 6. ! Oon ihan samanlainen, oon aina silleeen, et no kyl mäki pystyn! :D Varmaa juontaa juurensa siihen, kun meillä on ollut pienenä hevosia, niin on sillon ollut jo ronskimmat otteet (?:D), niin sitte vaan jäänyt. Ja jos koen pystyväni jonkun asian tekemään, niin melkeen kanssa sen teen vaan, enkä ala turhia kyselemään, haha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta