Kevyemmät tortillat

Tortillat ovat yksi suosikkiherkkuni. Meillä kyseisiä rullia tehdäänkin lähestulkoon kerran viikossa, toimivat todella hyvin esimerkiksi juuri rentoon leffailtaan suolaiseksi herkuksi. Itse valitsen yleensä sen täysjyvä tortillapohjan (gluteenitonta en ole löytänyt) mutta viimeksi päätin ihan kokeeksi testata hieman terveellisempää variaatiota ja ostaa romainesalaatinlehtiä. Tämä vinkki on tainnut pyöriä eri blogeissa ja netissä useammissakin mestoissa, itse bongasin vinkin salaattipohjiin tämän kaunokaisen blogista. :) Hän on käyttänyt Cosmopolitan -salaatinlehtiä mutta mielestäni romainesalaatti toimii myös erittäin hyvin, kun laittaa kaksi vierekkäin tai limittäin. Toki nämä ovat makuasioita, minä rakastan romainesalaattia ja siksi sitä tähänkin halusin laittaa. :)

Täytteiksi meillä laitetaan yleensä jauhelihaa ja kasviksia, sekä välillä fetaakin. Ennen käytettiin myös kaupan guacamolea mutta sen jälkeen, kun perehdyin sisällysluetteloon ei ole enää tarvinnut ostaa. Oliko avocadoa tuossa peräti 5-10 %. Voitteko kuvitella?! Guacamolea on helppo tehdä itsekin kotona ja ainakin saa version, jossa ei ole 90 % kaikkea muuta kuraa. Ainut miinus näissä saldeversioissa on se, että täytteitä ei tosiaan mahdu yhteen ”rullaan” kovin paljoa. Pitää siis santsata monta kertaa mutta se lienee kuitenkin aika pieni miinus… ;)

Onko teistä moni jo kokeillut näitä salaatinlehti versioita? 

On my way

8 vastausta artikkeliin “Kevyemmät tortillat”

  1. Täällä myös toinen syvästi järkyttynyt kaupan guacamolen ainesluettelon lukenut! Katosi kyllä äkkiä tortillapöydästä kyseinen purnukka perehtymisen jälkeen! :D

  2. Hei,
    Moilasella löytyy gluteenittomia tortilloja, katso pakastealtaasta :)
    -katjusha-

  3. Mä olen bongannut tortillalettujen vierestä myös gluteenittomia. Mutta ne on superpieniä ja ei mitenkään erikoisen hyvä makunautinto, joten mieluummin syön just salaatinlehdellä sitten! Parempi vaihtoehto(sille E-ainegluteenittomalle letulle + noita voi syödä vaikka yhden extran hyvällä omatunnolla ;P)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta