Minilomalle marraskuussa

Huomenta ja oikein ihanaa viikonloppua! Eilen oli tosiaan mieheni virallinen syntymäpäivä ja sain vihdoin antaa hänelle lahjan jonka olin meinannut paljastaa varmaan sata ja yksi kertaa. :) Lahja on tällä kertaa matka Riikaan, jossa meistä kumpikaan ei ole koskaan käynyt. Se miksi Riikaan päädyin oli yksinkertaisesti ne kaikki kehut ja vinkit ystäviltä, että Riika on mieletön kohde. Toisena katselin Budabestin lentoja mutta sitten mietin sitäkin, että koska ollaan matkalla vaan kaksi yötä niin on ehdottomasti mukava ettei matkustus kestä kovin pitkään. Riikaanhan lentää vain tunnissa mikä ei ole juuri mitään. :)

Aivan ihanaa lähteä reissuun vaikka edes pariksi päiväksi. Tulee kyllä juuri oikeaan saumaan nimittäin pikkuhiljaa on alkanutkin olemaan sellainen pienehkö loman tarve. Matkalle lähdetään tosiaan marraskuun alussa, eli kuukauden päästä. Silloin siellä ei vielä todennäköisesti ole lunta mutta kuulemma Riikassa jouluhössötys alkaa jo hyvissä ajoin. Mä olin ihan fiiliksissä tuon kuultuani, koska olen niin jouluihmisiä. :) Myös hintatasosta ja sen edullisuudesta olen kuullut jonkun verran ja sekin jos on mukava juttu. Kuulemma myöskin todella kaunis kohde ulkoisestikin ja se mitä kuvia selailin niin siltä näyttää kyllä. Olisi kuitenkin ihan huikeaa saada matkavinkkejä teiltä lukijoiltani! Varmaan aika moni on käynyt Riikassa, joten mitä suosittelette siellä nähtäväksi? Missä kannattaa ehdottomasti käydä ja missä ravintoloissa illallistaa? Entä onko kohde ns. shoppailumesta vai ei?

Kuva / kuva / kuva / kuva 

On my way

18 vastausta artikkeliin “Minilomalle marraskuussa”

 1. Riika on ihana kaupunki ja juuri sopiva minilomalle. Vanha kaupunki on ihana ja siellä kannattaa ehdottomasti kierrellä. Löysimme mieheni kanssa myös ”yellow suitcase” turistikierroksen, joka oli ehdottomasti kaiken sen kävelemisen arvoinen! Kierros on ilmainen/omantunnon mukaan maksettava. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan kierrokselle ja laittaamaan hyvät kengät jalkaan, sillä kaupunkikierros tehdään jalan. Tässä nettisivut: http://freetour.traveller.ee/ ja tripadvisorin kommentit: http://www.tripadvisor.fi/Attraction_Review-g274967-d1972237-Reviews-Riga_Free_Tour-Riga_Riga_Region.html

 2. Shoppailumesta ehdottomasti !! Tai ainakin oli kolme vuotta sitten. Kengät varsinkin ihan ilmaisia. Tosin suurin osa hyvin korkeilla koroilla, mutta minua se ei haittaa koska korkkarit on oma juttu. Suosittelisin käymään Jurmalassa mutta koska menette marraskuussa ei siellä ole juuri mitään. Maailmaa kiertäneenä voin sanoa että Jurmalassa on valkoisin hiekka mitä olen eläissäni nähnyt. Mutta tosiaan kesäkohde tuo jurmala :) pitäkää kivaa.

  • Aah, mä taas en ole kovin korkeiden korkojen ystävä. :) Mutta hyvä tietää… Ja aah, no ei mahda mitään. Talvimatkailu on vähän tällaista. Tarjolla ei tosiaan ole ihan samoja meininkejä kuin kesällä. :)

 3. Ihana lahja!! :) olen kans kuullut vain kehuja tuosta kohteesta!

  Löysin Kicksin myymälästä viimein aussien suolasuihketta, mutta lumenen wild rose nudepunaa 97 ei löydy mistään :(

  • Joo, ei ainakaan ole mitään turhaa roinaa… Kiva kuulla! :) Hmm. Onkohan se sävynumero sitten väärä mun sanojen mukaan… Pitää tarkistaa vielä siitä huulipunasta.

 4. Tuossa alhaalla vasemmalla olevassa kuvassa näkyvän Radisson Blun ylimmässä kerroksessa on baari, josta on todella upeat maisemat. Suosittelen siis lämpimästi! :)

 5. Nyt tiedän, että nudepunaa 97 ei edes ole! Tarkoitit varmaan siinä aiemmassa postauksess numeroa 91!!

  Niitä kyllä on! :D menipä seikkailuksi yhden huulipunan vuoksi :D

  • Ok. Siis en nyt yhtään muista mikä se numero on, mahdollista että itselleni sattunut mokakin. Lumenen nettisivuiltakin voi varmasti tarkistaa ja teenkin sen kun pääsen kunnon koneen ääreen. :)

 6. Riian keskustassa ei mielestäni juurikaan ollut kauppoja Stockan ja joidenkin luksusmerkkien lisäksi, mutta kaikki perusliikkeet löytyvät ostoskeskuksista kaupungin ulkopuolelta. Niihin pääsee kuitenkin helposti julkisilla, mikäli ketjuliikkeet kiinnostaa:) Jurmala on tosiaan hauska paikka, mutta enemmänkin kesäkohde kävelykatuineen ja pitkine rantoineen.

  riiri

  • Mä luulen et toi shoppailu riittää meille. :) Ei yleensäkään kauheesti yhdessä shoppailla joten ehkä me keskitetään energia ihan muuhun. Mutta kiitos vinkeistä! Vähän vaan tollasella minilomalla ei viitsi lähtee palloileen mihinkään sivuseuduille kauppojen takia. :)

 7. Ehottomasti vanhaan kaupunkiin katselemaan kauniita rakennuksia ja syömään TGI Fridays-ravintolaan jack danielsin ribsejä ja burgereita. <3

  -Onneli-

  • Mä laitan raflan ylös! Parempi mennä suositusten perässä kuin ostaa sika säkissä. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta