Maanantain vihersmoothie

Aina välillä viikonlopun jäljiltä olo saattaa olla hieman tukkoinen ja nuutunut. Tähän syitä voivat olla herkkupäivä ja runsas sokerin, sekä suolan syönti tai alkoholin nauttiminen. Itselläni on onneksi suhteellisen hyvä aineenvaihdunta, eli molemmat vaikka yhdistettynäkään ei tee minusta tonnikeijua mutta sen sijaan olo on yleensä hyvin nuutunut jos jompaa kumpaa tai vaikka molempiakin on tullut viikonloppuna harrastettua. Ja joo, vaikka mä täällä yleisesti ottaen terveellisistä elämäntavoista hehkutankin niin nautin välillä viiniä ja herkuttelen. Kärsin myös krapuloista, eli vaikka en juokaan mitään kaatokännejä niin esim. kuusikin lasillista viiniä ovat omalla kohdallani aika riittävä syy heikkoon happeen seuraavana päivänä. Villi veikkaus on vielä se, että paljon treenaavilla tai liikkuvilla ihmisillä krapulat on vielä pahempia. On tottunut siihen hyvään oloon ja energisyyteen niin auta armias, kun vetäsee elimistöön paskaa niin se olo on megakarsea. Tämä onkin yksi syy miksi en todellakaan käytä alkoholia viikottain. Ihan poikkeuksia ovat tällaiset kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ulkoilut… Välitän kehostani todella paljon ja en missään nimessä halua tuhota sen hyvinvointia joka viikko, hyi! Ja pakko sanoa, että vaikka nuorempana jaksoinkin niin enää en tosiaankaan edes jaksaisi. Jos käy ulkona vaikka lauantaina niin pakko myöntää, että vielä maanantaikin menee niin kankeissa tunnelmissa ettei tosikaan…

No mutta sitten siihen oman maanantaini pelastajaan, vihersmoothieen. Olen jo jonkun aikaa tunkenut smoothieisiini myös kasviksia, yleensä jotain rehua ja aika perus on rucola. Pidän sen mausta ja tuoksusta, joten toimii mielestäni smoothiessa super hyvin! Normaalisti mun ehdoton vakkari on vielä spirulina mutta valitettavasti se on nyt päässyt loppumaan enkä ole vielä kerennyt uutta pussia hankkimaan. Tein siis tänään ihan tällaisen superfoodittoman version mutta toimi silti erinomaisesti. :)

Mango-banaani-rucola smoothie

1 banaani
1 pss mangokuutioita
kourallinen rucolaa
makeuttamatonta mantelimaitoa 3-5 dl
kourallinen manteleita
loraus hunajaa

Lisäksi halutessaan sekaan voi heittää esim. vihreää omenaa, ananasta, hamppuöljyä, avocadoa, hampunsiemeniä, marjoja jne superfoodeja unohtamatta. Itse pyrin vaihtelemaan smoothien sisältöä aina välillä jottei kyllästyminen iske. :)

Nyt lähdetään vielä vetämään jonkunlainen juoksulenkki jotta saadaan kroppa taas toimimaan kunnolla! :) 

Oikein ihanaa maanantain jatkoa jokaiselle!
On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta