Kompressiosäärystimet

Kaapissani on jo pitkään pyörinyt kompressiosäärystimet, jotka jostain ihmeen syystä päätyivät käyttöön ensimmäistä kertaa vasta tällä viikolla. Mä olen vähän tällainen, unohdan juttuja ja havahdun niihin tyyliin puoli vuotta jälkikäteen. :) Nämä sain tosiaan jo joskus viime talvena Akvamariinin showroomilta. Olen lukenut aika paljon kyseisistä säärystimistä ja kuullut kehuvia kommentteja sieltä sun täältä, etenkin kestävyystreeniä harrastavat henkilöt ovat ylistäneet näitä. Zeropointtejahan löytyy näiden säärystimien lisäksi myös sukkamallissa, joka on ehkä se vielä enemmän siellä sun täällä vilkkunut tuote. 

Kyseisten säärystimien ja sukkien luvataan siis tuovan treeniin enemmän tehoa ja nopeuttavan palautumista. Eli käytännössä pitkiä lenkkejä tehdessä sukkien pitäisi keventää askelta ja saada juokseminen tuntumaan ikäänkuin helpommalle ja kepeälle. Oli takana sitten kuinka raskas päivä tahansa. Myös salilla sukat auttavat kuulemma etenkin jalkatreenipäivinä. Oikeanlainen kompressiohan siis tehostaa verenkiertoa ja saa jalat tuntumaan virkeimmille ja täten jalat jaksavat paremmin. Itse olen unelmoinut sukkien/säärystimien käytöstä myös töissä, koska siellä kävelen paljon korkkareilla ja saatan istua pitkiä aikoja myös koneella. Jalat ovat yleensä todella väsyneet ja monesti turvonneetkin. Olisi aika unelma jos löytyisi joku ohut musta toimistosukkamalli. :D

Itse olen tosiaan ihan aloittelija näiden sukkien suhteen, eli hirveästi ei ole vielä mitään kerrottavaa käytöstä. Mitä nyt ne pari pidempää lenkkiä, jotka olen nämä jalassa vetänyt. Vaikkei kokemusta paljon olekaan niin jo heti ensimmäisellä kerralla, kun juoksin Zeropointit säärillä askel kulki niin paljon paremmmin. Jalat tuntuivat jollain tapaa vahvemmille ja juoksu kulki. Mulla on useamman vuoden ajan ollut pientä polviongelmaa vasemmassa jalassa ja se on tuntunut etenkin pidemmillä juoksulenkeillä. Nämä jalassa en ole tuntenut mitään kipua tai epämiellyttävää tunnetta. Todella erikoista… Odotan oikeasti, että saan vetää nämä jalkaan myös jalkatreenipäivänä! 

Ovatko kyseiset säärystimet tai sukat teille tuttu tuote? Olisi todella mielenkiintoista kuulla mielipiteitänne näiden käytöstä myös salitreenissä? Antavatko lisää poweria? Myös vaikutus palautumiseen kiinnostaa… Tosin se ehkä selvinnee mulle tulevaisuudessa, kun sukkia enemmän käytän. :)

Kompressiovaatteita treenaamiseen myy ainakin *Fitnesstukku. (*mainoslinkki)

* Säärystimet saatu blogin kautta

On my way

4 vastausta artikkeliin “Kompressiosäärystimet”

  1. Pinkit ja mustat löytyvät! Kummatkin ovat päivittäisessä käytössä, pinkin duunissa ja mustat reeneissä ;) Toimivat erinomaisesti, työni on siis fyysistä ja enää ei aikaisemmin vaivannutta penikkatautia ole tullut. Samoin nyrkkeily-, sali;- ja juoksureeneissä sääsrystimistä on ollut apua niin palautumisen kuin sen kanssa, ettei pohkeet kramppaile!

    • Okei, cool! :) Kai sitä voisi itsekin laittaa tuollaiset housujen alle duuniin, edes kokeilun vuoksi. Mahtavaa kuulla, että palautumiseen on suuri vaikutus! Alan kyllä ehdottomasti käyttämään noita kaikessa treenissä. :) Mitenkähän noiden pesun laita on…? Kerkesin jo heittämään paketin roskiin. :O

    • Mä olen pessyt 40 asteessa/pikapesussa..samalla ko muutkin reenivaatteet :) Varsinkin reeneissä käytettävät on joka toinen päivä pesussa melkeinpä :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta