Tuuliset asukuvat

Eilen oli kyllä semi haastavat olosuhteet kuvaamiselle. Vaikka valoa piisasi ja aurinkokin näyttäytyi niin tuuli veti kyllä suurimman osan kuvista aika mielenkiintoisiksi. Tukka ei pysynyt asemissaan ja ilmeet ovat juuri sitä luokkaa, että ”odotas, kun taas asettelen nämä hiukset”. :) Välillä luonto tuo omat haasteensa kuvaamiseen mutta tavallaan niistä pienistä epäonnistuneista yksityiskohdista kuviin saattaakin tulla se kiva fiilis. Tätä mieltä itse olen, aina ei todellakaan tarvitse olla tiptop!

Olen viimeisten kuukausien aikana alkanut harkitsemaan uuden objektiivin hankkimista Canonin 6D kameraani. Tällä hetkellä multa löytyy tosiaan tuo 50 mm f/1.4 joka toimii loistavasti tuotekuvissa mutta asukuvien piirtoon en ole tyytyväinen. Linssi on kuitenkin ollut päivittäisessä käytössäni jo aika pitkään juuri sen valovoimaisuuden vuoksi joka on huippu luokkaa. Linssi on myös hyvin kevyt ja pieni, jolloin kamera kulkee kätevämmin myös laukussa. Toinen objektiivi joka meiltä löytyy on Canonin 24-135 f/3.5-5.6 mikä on itseasiassa ollut käytössä miehelläni joskus aikanaan. Tuo on ihan ok mutta valovoima sen verran surkea, että toimii oikeastaan vaan päivänvalossa. 

Objektiivit joita olen miettinyt ovat aika perus ”bloggaaja objektiiveja”, jotka soveltuvat etenkin asukuvaamiseen. Olen harkinnut siis Canonin 85 mm 1.8 -objektiivia, sekä 24-105 f 4 linssiä. Myös 100 millinen on ollut mielessä. Nyt tarvisi oikeastaan enää päättää minkä haluan ja siihen päätökseen auttaisi niin kovin teidän mielipiteenne ja käyttökokemuksenne! Siispä kaikki kyseisiä linssejä käyttävät, kertokaahan suosituksenne?! 

Mulle olisi tosiaan tärkeää saada hyviä asukuvia ja tarvittaessa myös maisemakuvaa. Esimerkiksi reissuilla olisi mahtavaa jos sama linssi kävisi sekä henkilö, että maisemakuvaukseen. Objektiivithan eivät ole mitään halpoja hankintoja, joten siksikin sitä haluaa hieman kartoittaa tietoa ennen kuin teee päätöksensä. Toisaalta silloin, kun 6D:n hankin niin tiesin, että näin hyvässä kamerassa on oltava varaa satsata myös linsseihin. Vaikka runko olisi kuinka hyvä ei se toimi jos parina ei ole hyvää linssiä. :)

Kengät H&M / Housut H&M / Paita Mango / Takki Second Hand 

Niin ja asustakin saa sanoa mielipiteitä!

On my way

12 vastausta artikkeliin “Tuuliset asukuvat”

 1. Tosi hyvä ja tyylikäs asu! Tykkään paljon :)
  Hei osaatko sanoo onko Hennesillä vielä noita housuja?

  Ootko muuten tulossa ens viikolla Indiedays pippaloihin? ;)

  • Kiitti Oona! :) Hmm. Oon tilannut noi netistä eli ei kyl oo tietoo. :( Ostin noi joku kk sitten.

   En oo ihan varma vielä. Päiväjuttuun en pääse mut se ilta viel vähän auki. Sä oot menossa? :)

 2. no huh huh, viimeinki jotain uutta duckface-kuvien rinnalle!! ehdottomasti toi tuuli pelasti nyt sun kuvaukset!

 3. mitä sun miehellä on kun sulla on nämä? pukeudutteko yleensä ”samaan tyyliin”?
  musta on ihanan näköistä kun pariskunnat pukeutuu saman tyylisesti

  • Mieheni pukeutuu aika rennosti. Näillä keleillä mustaa farkkua, maihareita, nahkarotsi ja joku neule tai farkkupaita. Tuossa aika tyypillisin hänen asunsa. :) Mun tyyli vaihtelee aika paljon päivästä ja mihin olen menossa, eli sanoisin ettei kyllä aina ihan mätsätä mutta usein kyllä. :D

 4. Ihania nämä kuvat musta on :) upeeta eloa ja sellanen huoleton fiilis näissä :) hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta