Gluteenittomat ja maidottomat porkkanasämpylät

Toivottavasti siellä on viikonloppu alkanut leppoisasti! Itse kotiuduin muutama tunti sitten messuilta ja nyt chillisti kotosalla. On se vaan uuvuttavaa palloilla monta tuntia tuolla ihmispaljoudessa mutta pakko sanoa, että olivat parhaat messut vuosiin. Kirjoittelen postausta kuvien kera hieman myöhemmin. 🙂 

Eilen tuli taas leivottua. Jostain syystä perjantaista on tullut näemmä mun siivous -ja leipomispäivä. Miehen yllätin hänen suosikillaan kinkkupiirakalla ja itselleni leivoin satsin sämpylöitä. Aika paljon on viime aikoina tullut ostettua Kauraleipää kaupasta vaikkakin mieluiten suosisin aina itse tehtyä. Viikolla se leipominen tuntuu kuitenkin monesti ylitsepääsemättömän aikaa vievältä, joten usein on tyydyttävä kaupan antimiin. Tällä kertaa päätin kokeilla porkkanasämpylöitä ja ostin pitkästä aikaa jauhokaappiin myös mantelijauhoja. Nuo ovat kyllä erinomaisia leivonnassa mutta niin valitettavan kalliita ettei ihan joka kerta noita hanno käyttää. Mähän en tosiaan käytä myöskään hiivaa sämpylöissä, vaan menen suosilla leivinjauheella ja joskus tehnyt jopa ilman sitäkin. Hiiva on mielestäni täysin turha jos lähtökohdat ovat tällaiset ettei maito eivätkä viljat meinaa vatsalle sopia. Kyseinen resepti onnistui mielestäni todella hyvin, sämpylät pysyivät hyvin kasassa ja mikä tärkeintä, makukin oli tosi jees! Siispä jos joku kaipaa lauantai -illalle pikku puuhastelua niin tässä oiva resepti! 😉

Gluteenittomat, hiivattomat ja maidottomat porkkanasämpylät

3 dl tattarijauhoja
2 dl kookosjauhoja
3 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl psylliumia
3 dl kaurajuomaa/mantelimaitoa
1 rkl hunajaa
1 dl kookosöljyä
1/2 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta

Sekoitetaan jauhot, psyllium ja leivinjauhe keskenään. Joukkoon lisätään kookosöljy ja suola, jonka jälkeen kunnon sekoitus. Seuraavaksi kauramaito tai minkä ikinä sinne valitsetkaan ja hunaja. Ihan lopuksi porkkanaraastetta oman maun mukaan. Itse halusin laittaa porkkanaa suhteellisen runsaasti, joten siksi raastoinkin sitä ihan kunnolla useamman desin. Jos taikina tuntuu vaivatessa jäävän kovasti käsiin niin suosittelen vaan lisääämään jauhoja. Itse inhoan sitä jos taikina on ns. tahmaista, joten kaadan sitten niitä extrajauhoja vaikka pussitolkulla jotta koostumus paranee. Lopuksi annetaan kohota 5-10 minuuttia jonka jälkeen muotoillaan sämpylöiksi pellille. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja paiston jälkeen annetaan jäähtyä hetki ennen kuin lähdetään sämpylöitä leikkaamaan. Olen meinaan näissä gluteenittomissa huomannut sen, että sämpylät helposti hajoavat jos niitä alkaa ihan kuumina leikkomaan. Siispä suosittelen antaa niiden vähän jähmettyä ennen leikkausta ja nauttimista. 
Meille tuli äsken hoitokoira Paavo pitkästä aikaa yöksi ja kohta iltaa viihdyttää Putous. Joko teillä on muuten lempparihahmot? Täällä kannatetaan ehdottomasti Svetlana Rönkköä ja Kissi Vähä-Hiilaria. Niin parhaita! 😀

Oikein rentouttavaa lauantai -iltaa! 
Kommentit (10)
  1. Kiva kuulla 🙂 Haluaisitko oman koiran tai jonkin muun eläimen?

    1. Oot kyllä aika hajamielinen nykyään kommentteihin vastaamisessa.. 🙁

    2. Pahoittelut, olen hajamielinen luonteeltani. Pyrin vastailemaan kaikkiin kommentteihin mutta jos kommentteja tulee vanhempiin postauksiin niin ne tuppaa usein jäämään… Aina voi toki muistuttaa. Ja vastaus on etten halua nyt elämääni lemmikkiä, liikaa vaivaa.

  2. Hoitokoira, voi kun kiva! 🙂 Onko ystävän koira ja minkä rotuinen? Kyselee koirahullu 😀

    1. Miksei tähän kysymykseen vastata..?? 🙂

    2. Sorry!! Ihan unohtunut vastaaminen. 🙁 Koira on siis Pomeranian ja on tosiaan ystävän koissuli. Aivan ihana herra Paavo. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *